ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În aceste vremuri tulburi și periculoase, când se destramă o lume și granițele devin tot mai incerte, România este ținta unor provocări stranii.

În programa școlară, „Istoria românilor” este minimalizată, restrânsă și livrată la pachet cu Geografia, în vreme ce este introdusă ca materie obligatorie și de sine stătătoare „Istoria evreilor”.

Românilor li se interzice să cânte colinde în ziua de Crăciun, în Piața Universității din București, pentru că acolo a fost instalată o „menoră” de Hanuca.

Obiceiul de a instala o „menoră” în decembrie, în buricul târgului, a fost inaugurat în decembrie 2020. Atunci, în plină pandemie, Iohannis și guvernul Orban s-au înghesuit la eveniment, încălcând regulile de distanțare socială pe care tot ei le dictaseră.

În urmă cu câteva zile, de 1 Decembrie, cu un Iohannis singur cuc, izolat sub Arcul de Triumf, și cu interdicția participării publicului la paradă și la orice manifestări de bucurie, fusese cea mai deprimantă Zi Națională din istoria României.

Acum, bustul mucenicului Mircea Vulcănescu din sectorul 2 este amenințat cu dărâmarea la cererea Institutului Elie Wiesel, pentru că a fost declarat „criminal de război” de un tribunal stalinist.

Monumentul filosofului-martir, care și-a dat viața în temniță pentru aproapele lui și care a lăsat cu limbă de moarte cutremurătorul mesaj „Să nu ne răzbunați”, este doar ultima dintre „țintele” Institutului Wiesel, condus de Alexandru Florian, fiul odiosului politruc stalinist Radu Florian, care și-a propus să demoleze tot ce nu au putut distruge călăii și temnițele comuniste: Memoria.

Cineva pare că își dorește cu tot dinadinsul ca românii să devină antisemiți. În ce scop? Cine se joacă cu focul și vrea să mai verifice o dată - tot în decembrie - dacă „mămăliga explodează”?