ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cine își închipuie că în America, în Statele Unite ale Americii cineva ar fi putut VREODATĂ să intre în Capitoliu, așa cum au intrat, ca-n brânză, cei 100, 1000 de amețiți, FĂRĂ SĂ SE VREA ASTA, este complet NAIV. Ca să nu zic altfel!

În aprilie 1991, când a fost răsturnat Guvernul Petre Roman, înainte să vină minerii în București, când manifestau oamenii în Piața Victoriei, în piață erau aproximativ 10.000 de oameni. S-a încercat pătrunderea în sediu. Eu eram la România liberă, și cu fotoreporterul Andrei Dumitru, eram lipiți de ghereta de la poarta din stânga cum te uitai la clădire. Atunci, un muncitor care conducea un utilaj greu, după ce alții au legat de vehicul cu o gașă (cablu gros de macara) ușile uriașe de fier de la intrare, a încercat să smulgă porțile. Cablul a plesnit ca o ață.

La scurt timp Poliția și Jandarmeria au declanșat iadul, pulverizând cantități uriașe de gaz în piață MASIV!!! În zece minute Piața Victoriei era goală!

AȘADAR! Cine își închipuie că tembelii ăia din Washington DC au putut intra în Capitoliu FĂRĂ SĂ FI FOST LĂSAȚI SĂ INTRE e copil nevinovat! Nu știe, nu-și imaginează ce înseamnă PUTEREA GAZELOR ASUPRA MANIFESTANȚILOR!

Așa că mai ușor cu zgâlțiala! Cu „naivitatea” asta!

V-o spune un ziarist care a văzut și a trăit MULTE în stradă, în 30 de ani!!! De la Revoluție, la mineriade, conflicte de stradă, diversiuni, războaie, bătăi de stradă, lupte poliție-țigani! Care a fost bătut de multe ori de jandarmi, care a fost gazat de n-a văzut cu un ochi șase luni de zile!!!

Mai ușor cu zgâlțâiala, tovarăși!!!

PS: Ia puneți-vă rotițele creierului în mișcare! Dintre toți ăia pe care i-ați văzut intrând pe ușile de interior ca la muzeu, prin coridorul făcut de stâlpișorii aia legați cu lanțuri îmbrăcate în catifea bordo (incredibilă imagine!!!), câți credeți că au fost tocmiți, că erau oamenii Poliției sau ai Serviciilor sau chiar membri cu Carte de Muncă. Ca să zic așa!

Nimic nou sub soare!