Cine ne iubește cu adevărat?

Foto: Familia Ortodoxă   Foto: Familia Ortodoxă

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nimic nu-și dorește mai mult omul în viața aceasta decât să fie iubit. Nu este numai adevărul poeților, ci și al psihiatriei și psihologiei moderne, care descoperă că principalele cauze ale bolilor psihice, dar și somatice, sunt lipsa dragostei și a sentimentului utilității.

Adică să nu iubești, să nu fii iubit sau să nu te mai simți util celorlalți. Și, pentru că nevoia omului de iubire este atât de bine cunoscută de psihologia modernă, aceasta a devenit unul din instrumentele principale ale celor ce conduc astăzi lumea. Căci conducătorii, vezi bine, trebuie să se gândească la binele supușilor lor.

Astfel, în ce privește alimentația, stăpânii lumii se gândesc la noi, la bucuriile și plăcerile noastre nevinovate. Pe de o parte, punându-ne la dispoziție ierbicide și pesticide extrem de eficiente, precum glifosatul și multe altele, care cresc productivitatea de câteva ori. Pe de altă parte, prin toate produsele minunate de pe piața alimentară, care ne colorează zilele, cum sunt Coca-Cola și ciocolata, dulciurile și carbohidrații, roșiile, merele și varza care par să nu se mai strice niciodată ‒ și multe altele, mari și frumoase, ce amintesc parcă de grădinile Raiului.

Și, mai mult, pentru că planeta este atât de poluată încât viața a devenit tot mai grea și soarele tot mai arzător, aceiași conducători au început deja, în numele aceleiași iubiri ‒ manifestate chiar prin copii autiști ca Greta Thunberg ‒ să lupte la nivel planetar împotriva tuturor surselor de poluare. Astfel că și lemnul, gazul natural, cărbunele sau alte surse de căldură și energie tradițională sunt în curs de interzicere, căci poluează mult, iar oamenii vor fi lăsați să se bucure de-acum încolo de energia neconvențională, care desigur că va fi de câteva ori mai scumpă, dar ce contează, când sănătatea omului planetar este în joc?

Oameni precum Bill Gates1, de pildă, pentru că iubesc planeta mai mult decât noi toți la un loc – ce noroc că ne iubește cineva atât de bogat! –, constatând că suntem mult prea mulți, promovează vaccinarea, care ne poate ajuta să ajungem la o populație optimă, așa încât fericirea să fie mult mai accesibilă, prin înmulțirea mijloacelor și bogățiilor pentru fiecare dintre noi.

De aceea, unul din scopurile vieții sale este să vaccineze întreaga populație a lumii. Și iată că înțelepciunea lui s-a dovedit extrem de valoroasă în contextul pandemiei recente. Căci nu putem sta cu mâinile în sân văzând cum se prăpădesc oamenii contaminați cu un virus care a scăpat de sub controlul liliecilor și a contaminat lumea sub forme modificate genetic. Singura soluție rămâne, desigur, aceea de a vaccina mai toată planeta. Iar cine se va eschiva, nevaccinându-se de câte ori va fi nevoie, acela va trebui să-și ia bagajele și să se mute pe orice altă planetă, căci pe Pământ nu va mai fi loc pentru el.

O dragoste nediferențiată

De această manifestare a iubirii s-au contaminat toți conducătorii și, mai ales, aproape toată presa mondială. Cu toții luptă acum pentru același deziderat, mișcați de uriașa iubire de oameni care îi stăpânește. Toți oamenii, până la unul, trebuie vaccinați spre binele lor. Această măsură nu va trebui să-i treacă cu vederea nici pe copiii de la patru-cinci ani în sus ‒ vârstă de la care, după indicațiile Organizației Mondiale a Sănătății Noastre, trebuie să înceapă și educația sexuală. Căci sexualitatea se află în centrul atenției celor ce proniază binele nostru, sub toate formele de manifestare. Cum ar putea lăsa deoparte erotismul și autoerotismul, cu toate ramificațiile lor, încă neexplorate suficient, când prin el se poate obține cel mai ușor „dragostea” aceea ce-l poate face fericit pe om până la adânci bătrâneți, fără greutățile și uzura unei vieți de familie, care mai incumbă și riscul irațional al nașterii de copii.

Astfel, cei ce-și manifestă cel mai mult dragostea erotică nediferențiată, democratică, pentru toate ființele umane (și nu numai) vor avea cele mai multe șanse de a progresa profesional și social, ajungând chiar în fruntea statelor. Ei sunt cei care își vor merita cu adevărat locul sau rolul de conducători ai lumii. De ce să nu spunem lucrurilor pe nume? Aceștia, neavând familii și copii ‒ căci accidentul acesta al nașterii se poate produce doar la întâlnirea unui bărbat cu o femeie ‒, nu vor putea fi judecați că acumulează bogății pentru urmașii lor și, ca atare, vor avea mult mai mare dispoziție de dăruire față de binele comunității și, desigur, mai mult timp de consacrat obiectivelor superioare ale iubirii colective planetare. Aceasta este, de fapt, taina ideologiei de gen, a iubirii pe care trebuie să o manifestăm fiecare dintre noi față de homosexuali și cei asemenea lor, care, până la urmă, se jertfesc pe altarul dragostei față de partenerul lor.

Nu trebuie să uităm nici cel mai important mijloc al manifestării iubirii conducătorilor față de noi. Este vorba de prietenul nostru cel mai bun, de cel prin care primim cele mai multe declarații de dragoste, care nu pregetă să ne stea alături zi și noapte, care ne oferă posibilitatea să ne împrietenim și să ne îndrăgostim de persoane umane din toate colțurile lumii, iar pentru cei mai devotați, și de extratereștri. Este vorba, desigur, de micul ecran. Căci fără el nu mai aveam nici educația de astăzi, nici înțelegerea scopului suprem al iubirii sexuale nediferențiate, nici posibilitatea cunoașterii atâtor delicii alimentare, mode și mașini sau tot ce mișcă în lumea asta. Desigur, fără această „fereastră către lume” nu am fi putut cunoaște și adera la iubirea conducătorilor față de noi, la toate manifestările ei inepuizabile.

Desigur, există critici răuvoitori care, poate din invidie și dintr-o vădită ură față de semeni, sugerează că toată această dragoste este murdărită de tot felul de alte interese. Cică ne-ar vrea răul „ăștia” și-ar vrea să ne omoare! Și zic că glifosatul este cancerigen, ca și toate alimentele pline de conservanți, aditivi sau alte substanțe care, toate împreună, ar contribui la creșterea ratei cancerului. Carbohidrații și dulciurile s-ar face vinovate – în optica acestor oameni reduși – de bolile metabolice care vatămă peste 60% din populația adultă a statelor dezvoltate. Dar cine să-i creadă, când toate acestea sunt atât de gustoase?

Mai mult, cică savanți și economiști avertizează că interzicerea mijloacelor convenționale de energie vor arunca populația în frig și foame, prin creșterea inflației și a prețului la căldură și curent. Mincinoși, desigur, căci știm noi că omul se poate adapta la orice temperatură sau poate foarte bine să-și pună o haină în plus pe el și-i va fi bine. Cât despre bani, nu avem de ce să ne temem, că doar de-aceea sunt băncile, să ne împrumute. Iar de mâncare avem și mai puțină grijă, căci acum s-a inventat și carnea artificială, așa că nu vor mai fi omorâte nici animalele, săracele, iar oamenii, aproape vegetarieni, vor trăi de-acum oricât de mult.

Mai zic unii că homosexualitatea, ideologiile de gen și, în general, erotismul vor distruge complet familia, vor crește rata bolilor cu transmisiune sexuală, a violenței sub toate formele ei, a depresiilor și sinuciderilor. Tot ei susțin că cei fără copii, care conduc lumea, nu vor apăra familia, ci dimpotrivă. Dar cine să-i creadă? Până și poporul român a înțeles că acestea sunt numai minciuni, de vreme ce nu a ieșit în număr semnificativ la Referendumul pentru familie.

Din păcate, s-au găsit și aici contestatari care susțin că pentru toate acestea va veni mânia lui Dumnezeu peste lume, că pentru păcatele zilelor noastre se va apropia sfârșitul, cu pecetluirea antihristică și toate celelalte. Extremiști religioși! Fundamentaliști! Toată lumea știe că lui Dumnezeu Îi place, înainte de toate, dragostea. Deci cum ar putea fi împotriva acestor manifestări înduioșătoare ale afecțiunii pe care ne-o arată stăpânitorii lumii acesteia?

De ce oare nu-L credem?

Acum, de când cu pandemia asta, s-au mai găsit alții care să spună că virusul a fost făcut în laborator, dar nu atât pentru a fi contaminată lumea și a fi omorâți cât mai mulți oameni, cât pentru a se justifica vaccinarea întregii planete. Și mai zic că vaccinul omoară deja mulți oameni, iar în curând va declanșa o explozie a bolilor cardiovasculare și cancerului, a bolilor autoimune sau de alt tip. Cică deja au început să apară. Dar cine să-i creadă? Chiar dacă sunt savanți, laureați ai premiului Nobel sau mari oameni de știință care spun asemenea enormități, cu siguranță, au ei un interes! De aceea nici nu apar în mass-media și sunt dați afară de peste tot. Ticăloșii, nu vor să ne lase să ne vaccinăm, ca să ne salvăm noi și familiile noastre!

Chipurile, susțin alții că vaccinarea universală amintește de pecetluirea de la sfârșitul vremurilor. Că nu vei mai putea să cumperi și să vinzi dacă nu o vei avea. Că vom trăi izolați, ascunși, prigoniți, pentru că nu vrem să intrăm în rândul lumii prin vaccin. Cine oare să mai creadă asemenea absurdități? Niciodată nu am auzit așa ceva la televizor! Din nefericire, vedeți, așadar, că răul proliferează încă în lume, iar conspiraționiștii, din invidie, se luptă pe față împotriva celor care ne vor binele și se îngrijesc de viitorul nostru, ca să fim cât mai fericiți și mai puțini, căci, desigur, atât de mulți nu vom putea fi niciodată cu toții fericiți în același timp.

Oare aceasta să fie dragostea pentru care S-a născut Hristos, Fiul lui Dumnezeu, din Fecioară în Betleemul Iudeii acum 2000 de ani? Oare pentru această iubire a hrănit El cinci mii de bărbați, cu femeile și copiii lor, din cinci pâini și doi pești? Oare a vindecat vreodată Hristos cu forța, sau a impus oamenilor ceva prin puterea minunilor Lui? De ce oare lumea nu-L crede pe El, Cel ce ne iubește? De ce nu-I urmăm Lui, printr-o viață fără prihană, în care lupta cu patimile să biruie răutatea celui rău? De ce oare preferăm să stăm în fața ecranelor și să ne încredem în puternicii zilei, în loc să dorim să ne trăim viața împreună cu El? Credeți oare că soluțiile pe care stăpânitorii lumii le dau crizelor pe care tot ei le-au creat ne vor aduce fericirea? Nu putem nădăjdui decât că toată această încercare prin care am trecut odată cu pandemia ne va face să înțelegem că numai la Dumnezeu ne este scăparea, nu în știri și măsuri de protecție, și că dragostea înseamnă în primul rând să-L iubim pe Domnul Dumnezeul nostru din toată inima noastră și din tot cugetul nostru, iar pe aproapele nostru ca pe noi înșine.

Articol publicat in Revista Familia Ortodoxa/Ianuarie 2022

1 VIDEO:

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)    |    RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Pentru știri necenzurate abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
  • Mirror 24.01.2022 00:28
    • Din nefericire, pentru ca omenirea să înțeleagă că numai la Dumnezeu este scăparea, mai întâi trebuie să ajungă pe marginea prăpastiei...
    • Și tocmai "șansa" asta ni se oferă acum! E ultima !
    • Fără posibilitatea asta de a ne întoarce de la rele doar ajunși pe "muchie de cuțit", am fi fost demult șterși de pe fața Pământului.
    Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.