ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alegătorii români au ejectat ideologia agresivă legebetistă și retorica anticreștină a formațiunii de extremă stânga REPER și a comuniștilor vopsiți din USR. În timp ce creația fostului premier de mucava Dacian Cioloș a dispărut de pe scorul electoral iar de la USR au acces în Parlamentul European doar doi reprezentanți otrăviți ai sistemului, Dan Barna și Vlad Voiculescu, iar Clotilde Armand dispare de la Sectorul 1, concetățeanul ei vrea să construiască un Front „anti-extremist” pentru alegerile parlamentare. Aceasta în locul necesarei demisii și cuvenitei dispariții de pe scena politică.

Să cităm: „Scorul național este un eșec pentru noi, dar și pentru toată mișcarea de modernizare a României  Frontși este un mesaj și un duș rece pe care îl primesc cu toată responsabilitatea. Sunt multe decizii din trecut care ne-au adus aici, orgolii, semnale prost înțelese. De aceea, cred că după ce avem rezultatele finale, trebuie să judecăm și să acționăm pe baza lecțiilor învățate și a mesajului transmis de alegători, iar cei care au energia și validarea oamenilor, să încerce rapid reconstrucția opoziției centrist-liberale, fără egouri și fantomele trecutului”, a adăugat eurodeputatul.

În loc să-și dea demisia Cioloș se declară optimist în ceea ce privește constituirea unei „alternative” la PSD-PNL și la „extremism”, așa cum e catalogat AUR de vuvuzelele Soroș.

„Sunt optimist că o reconstrucție are o bază solidă. Nicușor Dan a câștigat Bucureștiul, Dominic Fritz a fost reconfirmat la Timișoara. În foarte multe orașe, scorul cumulat al REPER, USR și al celor doi independenți trece de 25-30%. Este o bază solidă. De aici se poate construi o alternativă la PSD-PNL și la extremism și cred că încă este timp pentru un rezultat bun la parlamentare și prezidențiale, dacă se începe rapid această reconstrucție. Eu îmi voi lua un timp de reflecție asumându-mi neîndeplinirea unui obiectiv ambițios. Dar îmi doresc ca toți cei care au muncit și cei care s-au mobilizat în această campanie să nu-și piardă speranța. Au convins într-un timp foarte scurt mulți oameni și trebuie să continue să creadă în idealurile, valorile și principiile pe care le susțin”, a transmis Dacian Cioloș.

Asta sună ca discursul lui Ion Iliescu despre apărarea idealurilor comunismului trădate de Ceaușescu. Practic, Cioloș visează la un FSN - PD în luptă contra FDSN/PDSR (PSD + PNL, la rândul lui format din fostul FSN al lui Petre Roman) și PRM.

Nu se mai schimbă nimic?