ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Să zicem că_Cîțu ar avea de mers în SUA, în calitate oficială. Nu poate. Are cazier penal. Să zicem că_Cîțu ar avea de semnat acte oficiale în SUA sau cu entități rezidente în SUA. Nu poate. Are cazier penal. Reabilitarea în SUA nu a intervenit de drept și nici nu a fost obținută. 

Din punct de vedere moral și politic, nici nu conta dacă ar fi obținut-o. Inscripția "funny” de pe tricoul cu care ieșise la protestul din 10 august 2018, "nu luăm prizonieri” și sloganul "fără penali în funcții publice” îl obligă la demisie. 
 
PS Naive-s justificările (ca să nu zic prostești) cu "păcatele tinereții”. Cîțu era ditamai ăla în 2001, avea 29 de ani! O fi fost tânăr doar dacă emoțional rămăsese la vârsta de 12 ani (lucru care e și mai valabil azi…). În plus, fapta lui Cîțu a fost gravă - delict de gradul 2, pentru care instanțele americane dau pedepse de până la un an închisoare. Ca la noi, de altfel. 

PPS Înainte de a fi băgat la pușcărie, Cîțu a fost arestat preventiv. Cineva l-a scos pe cauțiune. Cine l-a scos pe cauțiune? Cumva cel care l-a recrutat pentru ceea ce vedeți toți că se întâmplă, adică vânzarea metodică a resurselor României și punerea noastră în captivitatea creditorilor, pe 150 de ani de acum încolo?

Legea 90/2001 - Art. 2:
„Pot fi membri ai Guvernului persoanele care au cetățenia română și domiciliul în țară, se bucură de exercițiul drepturilor electorale, nu au suferit condamnări penale și nu se găsesc în unul dintre cazurile de incompatibilitate prevăzute în cartea I titlul IV din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției”.

Cîțu, din perspectiva faptului că a făcut pușcărie și a plătit o amendă penală, nu putea fi nici ministru, nici premier. Bravo serviciilor, foarte eficiente. Bravo dlui Iohannis pentru verificarea "minuțioasă” a premierului lui.

Cîțu, demisia, euforicule! 

#fărăpușcăriașiînfuncțiipublice