ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Protestul camionagiilor din Canada a reușit să contamineze întreaga Europă, și nu numai. Deși acesta a fost cenzurat masiv de mass-media globală, dar și de rețelele de socializare, ”virusul” libertății s-a propagat în toate țările. Tiriștii europeni au anunțat și ei că vor să ajungă la Bruxelles, iar în unele țări convoaiele s-au pus deja în mișcare. Ceea ce îi șochează pe cei aflați la butoanele pandemiei este însă că cei care au ieșit în stradă sunt, în marea lor majoritate, vaccinați.

Toată lumea este acum cu ochii ațintiți spre Canada. Blocada instituită în capitala Ottawa, dar și în celelalte orașe mari ale Canadei, durează deja de 10 zile, iar autoritățile au trecut la măsuri represive. Prima încercare nereușită a fost tăierea fondurilor, însă organizatorii au shimbat platforma prin care se făceau donații. Cea de-a doua este deja mai agresivă, în sensul că cei care îi aprovizionează cu combustibili pe șoferi riscă să fie arestați. Solidaritatea uriașă față de ”minoritatea marginală”, cum a numit-o premierul Justin Trudeau, a reușit să șocheze.

Pornită de la anularea scutirii de carantină pentru șoferii de camioane nevaccinați, care făceau cursele pentru aprovizionare între SUA și Canada, mișcarea s-a propagat în toată țara, în condițiile unei populații vaccinate în proporție de 85%. Oamenii cer anularea restricțiilor și a obligativității mascate a vaccinării anti-Covid, iar protestatarii sunt deciși să blocheze orașele canadiene până când vor le vor fi satisfăcute revendicările. Poliția din Ottawa a aplicat sute de contravenții pentru zgomot excesiv și pentru folosirea artificiilor. Însă camionagiii nu au de gând să renunțe.

Mai mult, acestora li s-au alăturat și fermierii canadieni. O primă victorie a acestora a fost înregistrată săptămâna trecută, când Guvernul a anunțat că va renunța la impozitul impus persoanelor nevaccinate. Dar protestatarii nu par impresionați de acest compromis. Ei sunt deciși să meargă până la capăt și, într-un fel, nici nu au cum să mai dea înapoi acum, când Canada a devenit simbolul mondial al luptei pentru libertate. Îndemnul pentru continuarea luptei este prezent în fiecare mesaj de susținere, mesaje care vin din toate țările de pe mapamond.

Se pregătește blocarea Bruxelles-ului

Până acum, 34 de țări de pe toate continentele și-au anunțat participarea la marșul pentru libertate. Luând exemplul canadienilor, camionagiii din statele europene au anunțat că vor participa la convoiul libertății, cu destinația finală Bruxelles. Protestele de stradă s-au intensificat în ultimele zile și tot mai mulți oameni au început să-și ceară libertatea înapoi. Cu o Austrie care a legiferat vaccinarea obligatorie, previziunile sunt destul de sumbre. Cu 75% din populația Europei vaccinată, din care 45% și cu doza booster, și cu restricții extrem de dure, care limitează libertățile, îngroapă afacerile și produc șomeri pe bandă rulantă, continentul a înregistrat recorduri de cazuri Covid, inclusiv spitalizări și decese. Astfel că, impunerea vaccinării și menținerea restricțiilor nu își mai au sensul.  Cu toate acestea, UE a anunțat deja că vrea să prelungească certificatul verde până în 2023, cu intenția vădită de a finaliza planul de vaccinare de 90% a populației.

Noua normalitate

Normalitatea nu va mai fi cea pe care o cunoșteam, asta este clar. Experimentul psihologic făcut în ultimii doi ani a arătat cât de ușor pot fi subjugate populațiile, indiferent de gradul de educație și de cultură. Frica, indusă, și nu reală, a blocat efectiv capacitatea oamenilor de a mai gândi logic, asmuțindu-i unii împotriva celorlalți, și transformându-i în sclavii perfecți. Noua normalitate va cuprinde și acest aspect, iar dorința de a controla locuitorii planetei se va materializa în scurt timp. Iar dacă lumea se va trezi, cum deja a început să o facă, există soluții. Să nu uităm că am fost deja avertizați, pe toate canalele, că trebuie să ne pregătim pentru o nouă pandemie, de data aceasta, mult mai mortală.

ZIARUL NAȚIONAL

VIDEO: