ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pandemia își trăiește ultimele zile și nicio amenințare nu o mai poate anima. Frica oamenilor a dispărut și, în locul acesteia, s-a instaurat furia și frustrările acumulate în doi ani de vieți puse în stand-by. Guvernele statelor au o singură șansă: să revină la normalitate cât mai repede și să repare tot ce-au stricat, reconsiderând prioritățile. Pentru că, în doi ani de zile, omenirea a regresat atât de mult, încât s-a întors cu cel puțin 50 de ani în urmă.

Oficial, toate țările cu peste 30% vaccinați au intrat în zona roșie și în cea galbenă, înregistrând recorduri peste recorduri la infectări. Singurele care s-au menținut în zona verde, constant, au fost statele fără vaccinați sau cu procente infime ale acestora.

În schimb, numărul internărilor și cel al deceselor au scăzut peste tot, semn că noul coronavirus a apucat să traverseze tot globul, producând imunizări naturale și imunizări încrucișate și intrând, astfel, într-un parcurs normal al circulației virusurilor.

Medicamentele au apărut și ele, chiar în exces, s-ar putea spune, astfel că nicio țară nu mai poate menține acum starea de urgență sau de alertă sub pretextul pandemiei. Organizația Mondială a Sănătății, care s-a compromis lamentabil în ultimii doi ani, trebuie să-și schimbe, rapid și radical poziția, altfel, își va pierde orice urmă de credibilitate. Între timp, viteza cu care guvernele decid reintrarea în normalitate va fi crucială pentru modul în care vor plăti pentru abuzurile și crimele comise. Și iată că semne ale trezirii au început să apară, în Spania, Italia și Marea Britanie, care au și intrat deja în perioada de pre-normalitate.

Manipularea prin inducerea fricii înregistrează eșec după eșec, iar popoarele, din toate colțurile asuprite ale lumii, se revoltă cu din ce în ce mai multă violență. ”Enough!”- ajunge!, spun, la unison, cetățenii de pe mapamond, după aproape 700 de zile de teroare, după aproape 700 zile pierdute din viața copiilor, părinților și a bunicilor.

Valul 5, un fiasco

Amenințările, propagate pe toate canalele, care anunțau un val 5 devastator în România, nu s-au materializat. În țară, numărul cazurilor pozitive crește, însă internările scad, la fel și decesele. Dacă ministrul Alexandru Rafila ar fi reușit să pună în mișcare toate angrenajele sistemului, cu siguranță că spitalele ar fi fost goale până acum. Din păcate, așa cum am tot semnalat, românii se află în aceeași situație în care s-au regăsit în acești doi ani, în selecția naturală a lui ”scapă cine poate”, căci medicamentele care ar fi redus atât internările, cât și mortalitatea la un nivel nesemnificativ nu ajung la pacienți.

Iar acesta este un mare eșec al noului ministru al Sănătății, care nu s-a dovedit cu nimic mai presus față de predecesorii săi. Șansa de a-și demonstra competența a fost ratată, odată cu adâncirea birocrației într-o situație de extremă urgență pentru sănătate. Dar starea de alertă este invocată doar pentru achiziții fără licitații și numiri în funcții fără concurs, nu pentru a impune un circuit simplu și imediat al ultimilor pacienți Covid care ar fi avut nevoie de tratamente. Rezumând, pe scurt, medicii de familie nu efectuează teste Covid gratuite, iar centrele de evaluare, prin care s-a decis tratarea bolnavilor vulnerabili, nu vor funcționa mai devreme de 3 săptămâni.

Dezastrul abia începe

Când și ultimul român își va smulge vălul fricii, imaginea va fi una terifiantă. În doi ani de măsuri economice și financiare anti-naționale, România a ajuns într-un stadiu de degradare fără precedent, iar salvarea va fi aproape imposibilă, chiar dacă cineva își va propune, cu adevărat, acest lucru. Negocierile pe Green Deal, făcute de politicienii dezinteresați de țară cu cei de la Comisia Europeană, au pus bazele desființării României și exterminării populației, creându-se un curent anti-european fără precedent. Banii din PNRR, care ajung tot la străini sau care satisfac tot interesele străine, nu mai reușesc să amăgească pe nimeni, iar micile sondaje pentru Roexit arată un procent covârșitor de români ajunși sub limita sărăciei, care s-au săturat de ”beneficiile” apartenenței la UE.

Parteneriat NAȚIONAL

Citiți și RĂZBOIUL VACCINURILOR COVID (I)