ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


22 Decembrie a fost slava însângerată a Revoluției din Decembrie 1989! Revoluție care a început în 16 Decembrie la Timișoara și a murit în 22 Decembrie 1989 la București, odată cu preluarea puterii de către un grup de oameni care n-au avut nici un merit în desfășurarea ei! Așa cum a spus chiar unul dintre aceștia, pe numele lui Brucan: "A trecut trenul pe lângă noi și ne-am urcat din mers!" S-au urcat din mers de pe peronul pe care au așteptat ca inocenții, curajoșii, luptătorii să scoată cu mâinile lor curate castanele din jarul încins! 

Pe martirii de până în 22 Decembrie i-a ucis, prin ordinele sale directe, Nicolae Ceaușescu! Pentru viețile sacrificate după 22 Decembrie responsabilitatea revine celor care au preluat puterea după fuga dictatorului! 
În Decembrie 1989 a fost o Revoluție! O revoluție curată. O Revoluție însângerată. O Revoluție confiscată. 
O revoluție eșuată. 

Dar ei, inocenții, curajoșii, luptătorii, n-au știut. Au murit pentru libertate! Și sacrificiul lor merită din partea noastră, a celor care am supraviețuit, recunoștință, afecțiune, deplin respect! Ei au luptat într-o revoluție, nu într-o lovitură de stat! Merită să le păstrăm amintirea neîntinată! 
Pentru că ei au binemeritat de la patrie!

Cântecele Revoluției... 
... la Timișoara...