ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Am primit o „lecție” despre „covid 19″ și comportamentul în biserică … în loc de predică!

M-am tot codit dacă să scriu ceva sau nu, (nu aș vrea să dăunez cumva bisericii) dar în cele din urma m-am hotarât să o fac, poate voi reuși să dau de gândit preoților, cât si enoriașilor! Pe de altă parte , pe linia pe care a pornit-o biserica, a compromisului în defavoarea credinței, dacă o continuă așa, se distruge singură!

Conform Mitropoliei de la Nürnberg, în numele căreia a vorbit preotul, credincioșii se împart în două categorii.

Prima este a „celora cărora le este teamă” și mulți dintre ei nici nu mai riscă să mai vină la Sfânta Liturghie! Cei care totuși vin, au cel puțin o mască permanent pe față!

A doua categorie este a celora care nu cred în existența acestei boli și ca atare nu poartă mască (sau fac din nepurtare o „formă de protest”) și prin asta îi îngrozesc pe primii cu fiecare respirație, tuse, sau strănut!

Eu fiind unul dintre singurii care nu portă ÎN BISERICĂ mască, de loc, nici măcar sub nas, sau bărbie, cum fac o a treia categorie neamintită, m-am simțit direct vizat!

Nu port mască deși:

*sunt convins că există un virus corona și probabil o variantă a lui, numită „covid 19”!
*sunt convins ca virusul corona se transmite prin aerul inspirat, dar nu mă simt Și NICI NU SUNT ucigașul nimănui și nici sinucigaș!
*nu „protestez” în biserică, nici nu doresc sa ies in evidență, cum nu am dorit-o niciodată (cei care mă cunosc de zeci de ani, știu că e cum spun)!

Nu am să expun argumentele medicale pentru care nu pot masca, nu am să încerc nici să lămuresc pe nimeni că contact nu înseamnă îmbolnăvire, nici că mortalitatea e f. redusă, nici de cât de lipsită de sens este masca, distanțarea, carantinarea acasă, vaccinarea, ne-testarea vaccinaților șamd. Am tot făcut-o și eu si alții mai în drept să o facă, dar oamenii înțeleg și ascultă doar ce le convine, ce le cade bine, ce le este comod, ce le întărește propria opinie! Iar asta nu trebuie să fie adevărul, să aibe vreo logica, vreo bază științifică!

Am să vorbesc din punctul de vedere a unui simplu creștin care dupa zeci de ani de credință iși dă seama că ori el nu a înțeles nimic din creștinism, ori biserica tocmai se leapădă de credința ei!

Pentru mine CEZARUL ARE TERITORIU PÂNĂ LA UȘILE BISERICILOR! De acolo începe „regatul” lui Dumnezeu! Așa am hotarât noi, oamenii, nu că de fapt și de drept, Dumnezeu nu ar fi Stăpânul a toate și a tuturor!

În timp ce în regatul Cezarului mă comport cum vrea Cezarul, în biserică o fac după cum vrea Dumnezeu „Stăpânul tuturor văzutelor și nevăzutelor (chiar și a virușilor) vistiernicul bunătăților (printre care sănătatea) și dătătorul de viață„!

Ori EL nu ne vrea fricoși!

Când Apostolii se temeau de moarte Dumnezeu i-a certat: „De ce vă este frică, puțin credincioșilor? „
De ce ne este frică nouă de moarte?

Oricum o să murim, dar numai când ne vine rândul!
Și dacă murim ce-i?

Nu spunem noi că moartea nu există, ci e doar o trecere?

O spunem doar, sau o și credem?

Hristos a înviat fraților!!!

De când Hristos a înviat, Apostolilor, Martirilor, Sfinților, crestinilor nu le-a mai fost frică de moarte! Pentru că moartea, nu există!

Boala însă dă și eu o știu mai bine decât cei mai multi! 14 ani am „murit” de multe ori, am suferit dureri cumplite! Slavă lui Dumnezeu pentru toate! Am învățat însă în acești 14 ani, o sumedenie despre viruși, boală, infectare, vindecare, omenie, speranță, moarte….

Acum știu că Dumnezeu

-alege cine se îmbolnavește
-când
-cine suferă și cine nu
-cine se vindecă și cine nu
-cine și când moare…

În 14 ani, au murit foarte mulți oameni sănătoși și tineri în jurul meu!

Au făcut sport, s-au îngrijit, s-au tratat, au mâncat numai Bio, au băut apă destulă…au facut tot ce ținea de ei ca să trăiască! Și totuși nici oasele nu mai sunt din ei, iar eu „epava” și alți bolnavi sau alți oameni „iresponsabili” mai trăim înca! Poate până mâine, sau poate până atingem suta! Cine știe? Numai Dumnezeu știe!

Lungimea vieții nu ne aparține! Uneori nici prin sinucidere nu reușim să o scurtăm, așa cum prin nici-un efort, nu o putem lungi cu o secundă!

Nu port mască în biserică pentru că îl respect pe Dumnezeu! El e „familia” mea și Stăpânul meu, de care depinde totul în viața mea!

Masca mea este: „ Doamne facă-se voia Ta, numai mântuiește-mă și pe mine păcătosul!
Vaccinul meu este Sfânta Impărtășanie!

Am observat, tot mai des, că lumea nu mai crede în puterea nelimitată a lui Dumnezeu;
-nu-i mai ajunge să se roage în fața unei icoane, de la locul sau. Trebuie să o sărute, să o atingă chiar dacă prin asta încurcă sau superă pe toată lumea! La fel cu moaștele! (Atenție! Eu nu spun să nu o faci când poți, ci doar dacă nu poți ești la fel de folosit și de la distanță) Un dop pe o sticlă (iarta-mă Doamne!) nu lasă să intre Sfințirea în vin (la parastas de ex.)! La Maslu dacă nu apuci sub Patrafir, te-ai dus degeaba! O picătură de Agheasmă, nu echivalează cu o ploaie de Aghiasmă! samd.

Dacă nu credem că Duhul lui Dumnezeu este peste tot, pătrunde oriunde, prin orice, apară fară să-l „atingi„, cum am putea crede ca nu-i nevoie de mască?

Nu știu dacă mă fac înțeles?

Am uitat sa credem într-un Dumnezeu nevăzut omniprezent, omniputernic, veșnic! În schimb credem într-o încărcare a lucrurilor cu Duhul Lui, de care nu poți avea parte decât prin atingere! Il reducem pe Dumnezeu (iarta-mă Doamne!) la nivelul unui cablu prin care trece curent electric!

Dar să ne întoarcem la mască!

De ce au preoții, cântăreții voie fără mască?

Pentru că slujesc! Si noi enoriașii slujim în rând cu ei! Dacă cineva din biserică nu a facut-o până acum, e timpul să înceapă! Liturghia este rugăciunea tuturor adunați în biserică, nu e spectacol! Fiecare are rolul lui, clerul si strana!Mă întreb câți preoți ar mai fi de acord să ne vadă cu botnițe dacă ar trebui să le poarte și ei?

Dacă e o bătaie de joc sa-i slujești lui Dumnezeu cu mască, pentru un preot, nu-i mai puțină bătaie de joc, nici pentru noi!

Si dacă noi suntem infectioși, atunci preotul este de două ori, pentru că prin mâinile lui trece întreaga Sfântă Jertfă, anafura și buzele lui beau direct din Sfântul Potir!

„Marele” argument: „ne închide biserica!” Da, o pot face dacă îi lăsam! Oricum o vor face din nou pentru ca există un precedent! Dacă am veni mai departe la Sfânta Liturghie ca și cum nu e închisă, orice ar întâmpla, ei ar avea de pierdut și noi de câștigat! Dar avem noi atata credință ca să suferim o palmă, sau o amendă, pentru Iisus?

Mi-e teamă că nu!

Iertati-mă toti care vă simțiți afectați de cuvintele mele dar luați Vietile Sfinților și vedeti că până acum biserica nu a cedat in ciuda tuturor persecuțiilor care au avut loc!

Dumnezeu sa ne lumineze si întărească pe toți să rămânem pe drumul bun!

Amin!