ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


V-am promis un articol despre fraudele pe care le-am constatat la alegerile europarlamentare și locale din 9 iunie 2024. Am văzut diavolul în grozăvia și scârboșenia sa, iar ca om care am muncit cinstit în poliție fără pic de folos material în toată existența mea și care am intrat în această luptă din revoltă și patriotism, fără vreun interes, constatând existența mafiei, a banului nemuncit, a leprelor, a hoției pe față, am fost prea sacandalizat, obosit, prea înfierbântat și prea revoltat pentru a vă spune imediat.

O fac acum, dar din motive lesne de înțeles, nu voi dezvălui toată gama de metode care au fost utilizate la alegeri, și pentru că pe multe nu le-au văzut reprezentanții noștri, din lipsă de prevedere, de pregătire, de vigilență sau comoditate.

În primul rând, legarea celor două tipuri de alegeri a fost, prin ea însăși, o fraudă, nu s-a dat atenție reprezentării la Parlamentul European, nu a fost o dezbatere de idei și soluții pentru țară.

Apoi, Comisia Națională Antifraudă a AUR – o idee foarte bună – a fost aproape neputincioasă. Am condus această structură și acum o pot spune detașat și îngrijorat, că România arată cumplit din acest punct de vedere, aș spune medieval-caragialesc, în condițiile tupeului și impunității partidelor de la putere, a trădării sau lipsei de vigilență a reprezentanților noștri, a inacțiunii instituțiilor competente (IGPR, IGJR, prefecturi, BEC, BEJ...), a osificării unor sisteme consacrate prin furt, mai ales în provincie, a comunicării și înțelegerii greoaie a problematicii scrutinului de către unii colegi etc.

Stricto sensu, frauda electorală este orice faptă cu caracter de infrațiune, care poate influența corectitudinea exercitării dreptului la vot. Lato sensu, putem menționa contravențiile, o serie de nereguli, acte pregătitoare, presiuni psihice sau fizice, acte pregătitoare foarte ascunse, parșive, dar care toate duc la hoție.

Codul penal menționează infracțiunile electorale (art.385-391) și le enumer doar: împiedicarea prin orice mijloc a exercitării votului, coruperea alegătorilor, frauda la vot, violarea confidențialității votului, nerespectarea regimului urnei, falsificarea documentelor și evidențelor electorale. La acest tip de infracțiuni, tentativa se pedepsește.

Coruperea cetățenilor (mita electorală) a fost una dintre faptele penale din Duminica vindecării orbului. S-au dat, de către primari, candidați, consilieri sau oameni năimiți, chiar în apropierea secției de votare, din boscheți sau din portbagajul auto, bani, pachete cu cadouri/ bunuri materiale pentru alegători. Alteori, au acționat ascuns, banii sau foloasele se luau de la un magazin agreat, în înțelegere, nu în aceeași zi, totul pentru ascunderea activității infracționale. Banii și foloasele materiale, înainte, în timpul sau după votare, au constituit o obișnuință a acestor alegeri, fără a mai vorbi de zecile de milioane de euro tocate pe povești, în campanie, cu oameni de nimic care promiteau marea cu sarea, care au cheltuit (de unde?) 20-30000 de euro de căciulă pe propagandă.

Schimbarea, adesea radicală, a cifrelor, a numărului de voturi, prin inversare astfel încât ,,cheia” numărătorii să iasă, a fost o metodă. La nivel de țară și diaspora, evaluez la mii numărul acestor furturi, evident în detrimentul nostru ca partid.

Am avut apoi cazuri în care, din pricina unor amenințări directe sau aluzive, unii membri pur și simplu nu s-au prezentat la vot. S-au denigrat oameni chiar în vremea votării, prin precizarea că e prost, trădător, nesusținut, nehotărât, venetic în localitate, că va trece la PSD sau PNL.

Calitatea slabă a hârtiei buletinelor de vot a făcut ca tușul ștampilei de control să pătrundă de pe ultima pagină către interior. Acest aspect, în anumite circumstanțe, a fost interpretat și drept vot pentru un candidat PNL-PSD, la o numărătoare neatentă, în condițiile concrete din secții.

Cu privire la zonele cu maghiari, alegătorii români au fost amenințați pe rețele de socializare să nu se prezinte la votare, s-a învrăjbit și incitat la ură etnică, din partea numai a lor! Etnicii unguri au fost aduși cu autobuze, microbuze și autoturisme, în mod clar organizat. În afaraă de asta, Sistemul mafiot al PSD-PNL (probabil și din instituții, servicii de informații), le-a atribuit voturi cu ghiotura în zone în care erau nimeni în drum.

În multe secții, buletinele de vot pentru primar au fost gata ștampilate deja cu USR, PNL sau PSD.

Am avut candidați la primării și consilii amenințați, jigniți, bruscați, înjurați în văzul poporului, al poliției și jandarmeriei. O realitate gravă este că mulți dintre cei de la ,,paza secțiilor” s-au dovedit simpli purtători de tomfe și atât. Au dat avertismente verbale sau nu au făcut nimic, fiind nevoiți să apelăm la 112 să vină alt echipaj, care și acela... Se vede cum Predoiu duce pe tobogan MAI, pas cu pas.

Cu privire la turismul electoral, am înregistrat foarte multe persoane, nu numai vârstnici, analfabeți și țigani, aduse cu microbuze și autoturisme la secții, de către PSD și PNL, totul subsumându-se ideii de ,,mobilizare a electoratului propriu”.

Am constatat cazuri grave de incompatibilitate, soție de primar sau consilier PSD-PNL în comisia de votare, ca să nu mai zic de situațiile în care gradul de rudenie/ afinitate nu a fost probat sau cunoscut. La secțiile din diaspora, deși suficiente, au fost duse la periferii, iar în secții erau familii și acoliți de diplomați conduși de L.Odobescu,  pe motivul că ,,nu au avut personal”.

Am avut urne nesigilate sau la care banda cu sigiliu era pusă de formă, ori urna nu prezenta elemente care să-i garanteze integralitatea, soliditatea.

În unele localități, patronate de PSD, PNL, USR..., în care s-a  continuat propaganda electorală, în care toată echipa primarilor a fost în fața secției de votare și a indicat oamenilor ce să se voteze, au existat grupuri de presiune, care toată ziua au stat în față, ostentativ chiar, ori ascunși. Au fost candidați care au avut filaj continuu (profesionist sau de strânsură), pentru a li se cunoaște conspirat mișcările sau pentru a fi intimidați.

Dezinformări și minciuni de genul: AUR e extremist, putinist, vă dă afară din primărie pe toți, sau unele halucinante, produse  de PNL-PSD, că ei au adus în sate Caravana medicală a AUR, au constituit o constantă.

Am avut foarte mulți votați cunoscuți ai PNL și PSD, care s-au declarat orbi și au intrat  câte doi în cabină, chiar dacă nu prezentau semnele unei persoane cu probleme de vedere și nici documentele doveditoare. Li se indică unde să pună ștampila, iar mulți țigani au intrat mai mulți în cabina de vot pe motiv că sunt analfabeți! Un membru PSD a mers chiar lângă o persoană din cabină și a zis „unde vedeți PSD acolo să puneți ștampila” 

O serie de furturi au fost comise prin practicarea votului multiplu prin metoda „suveica”. În interiorul buletinului de vot pentru primar și consiliu se aflau mai multe buletine. Ștampila de control era doar pe ultimul buletin. A fost validat un vot al unei persoane care a votat și la altă secție, sau mai mulți alegători au primit câte zece buletine de vot în loc de cinci.

Au fost reprezentanți ai PNL și PSD care au introdus numele alegătorilor care au votat pe o platformă digitală, ori se bifau alegătorii pe o listă, încălcând politica GDPR și secretul votului.

Am mai consemnat:

·        Nerespectarea regimului urnelor mobile.

·        Anularea a 500 000 de voturi, care evident au fost luate și de la AUR.

·        Dacă numărătoarea a indicat o cifră, în procesul-verbal s-a trecut altceva, schimbându-se cifrele între partide/ alianțe, înlocuirea proceselor-verbale, repartizarea voturilor de la partidul ,,fără stăpân” în secția de votare, metoda alegătorul absent – se dă votul acestuia unui partid la putere.

·        Inacțiunea, timorarea, neștiința polițiștilor desemnați la secții, care au dat avertismente și a fost nevoie de sesizare la 112.

·        Coruperea reprezentanților unui partid în secții și trădarea prin trecerea de partea opozantului politic.

·        Într-o comună, soția candidatului  PNL era operator pe tableta STS. Această faptă, deși nu constituie incompatibilitate, poate influența corectitudinea procesului de votare.

·        Adresarea întrebării ,,votați și la europarlamentare?” a fost de natură să influențeze oameni cu instrucție slabă, dezinteresați.

·        În mai multe secții s-a sugerat reprezentantului AUR părăsirea localului de votare, distragerea atenției, captarea bunăvoinței, unele observații cu caracter sexual, pauza de cafea, țigară, necesități fiziologice, pentru ca la adăpot să se fure.

·        La unele secții, președinții le-au cerut membrilor comisiei să semneze în alb procesele verbale și unii au făcut-o.

·        În unele secții de votare s-a votat pe liste suplimentare, deși alegătorii domiciliau la secții din apropiere, deci nu se justifica.

·        S-au semnalat mai multe buletine de vot, în alb, în teancurile sosite legate de la tipografie.

·        Dispariție/ pierdere/ furt ștampile de vot, găsire ulterioară, furt de ștampile de vot.

·        Au existet secții de votare în care  reprezentantul AUR (dar nu numai), era numit din oficiu membru PNL, PSD.

·        Metoda aglomerație: aflux mare de votanți la orele 18-19, pe acest fond făcându-se ilegalități greu de observat.

·        Stabilirea domiciliului a unui număr mare de persoane, cu puțin timp înainte de scrutin.

·        Excluderea sau înlocuirea nejustificată a unor membrii ai secțiilor de votare.

O să mă întrebați ce am făcut noi, în funcție de situația operativă concretă, de specificul și gravitatea fraudei? Am refuzat semnarea proceselor-verbale, am făcut sute de contestații, am sesizat poliția și jandarmeria de la secțiile de votare, am semnalat la 112, am făcut întâmpinare la președinți/ locțiitori de secții de votare, am făcut plângeri etc.

Din păcate însă, în condițiile trasate de partidul-stat, incompetență, inerție, mafie, am rămas furați. Stă în puterea noastră și a alegătorilor să schimbăm asta în septembrie.