ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pășind pentru prima dată pe poarta mănăstirii Comana, astăzi, 30 octombrie 2021, am simțit, pe de o parte, spiritul eroului militar legendar și gloria eternă a eroilor militari, pe de altă parte, am respirat aerul proaspăt al patriotismului românesc autentic, ca o punte de legătură între două istorii care se completează reciproc: o istorie glorioasă a Armatei României și o istorie biruitoare a Bisericii Ortodoxe Române. 

Mănăstirea Comana adăpostește memoria vie a eroilor militari căzuți pe toate câmpurile de luptă. Aici, am putut sta de vorbă cu o parte din eroii Armatei României.

La Evenimentul cultural, patriotic și civic de la Comana au participat personalități militare și civile ale României, organizații, fundații și asociații culturale, patriotice și civice din întreaga țară, în mod deosebit, a-și aminti pe organizatorii evenimentului, avându-l în frunte pe generalul de aviație, veteran de război, Radu Theodoru, prezentatorii evenimentului, doamna colonel (Rz.) Doina Jianu și comandor (Rz.) Constantin-Cristian Filip, ARPIA București-Otopeni, Liga Aeriană Română, Calea Neamului, Neamunit.

Alocuțiunile au fost înflăcărate, puternic încărcate cu emoțiile și trăirile naționalismului și patriotismului românesc, dar și de realitatea vremurilor triste pe care le trăim, cu accent deosebit pe revigorarea activismului civic-patriotic, pe răspunderile și responsabilitățile generației noastre în fața generațiilor viitoare. Nu au lipsit, nici depunerile de coroane de flori, dar nici aplauzele la scenă deschisă, în mod special, alocuțiunile domnului general-maior (Rz.) dr. Victor Strîmbeanu și maestrului Dan Puric.

Un eveniment cultural-patriotic de excepție, cu o trăire patriotică autentică, cu emoții izvorâte din adâncul inimilor, cu bucuria și fericirea iubirii de Patrie, cu adâncul chemării slujirii autentice și mulțumirea datoriei împlinite.

Sincere felicitări, organizatorilor și tuturor participanților la acest mare eveniment de suflet al românilor!
Cu mulțumiri, cu recunoștință, cu aleasă prețuire și dăruire sinceră pentru cauza națiunii române!
În veci să fiți slăviți eroi ai neamului românesc!

Glorie eternă, eroilor militari, de aici și de pretutindenea!