ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


CLUJUL ÎN FLĂCĂRILE PATRIOTISMULUI

Pe data de 29 august, la Cluj-Napoca, a avut loc o amplă și deja celebră manifestare națională cultural-patriotică românească autentică, organizată și condusă de cunoscutul patriot Mihai Tîrnoveanu, din Brașov, în colaborare cu Bogdan Pletea, din Cluj-Napoca.

La această acțiune de suflet românesc, au participat frați români din Brașov, Covasna, Harghita, Sfântul Gheorghe, Alba-Iulia, Craiova, Basarabia, Bacău, Moinești etc. Cu acest prilej, s-au comemorat victimele Dictatului de la Viena din 30 august 1940, prin oficierea unui parastas la Biserica Ortodoxă ”Sfânta Treime”, din Cluj-Napoca.

Apoi, de pe strada Bisericii, s-a plecat în marș organizat pe grupuri, cu opriri pentru depunerea de coroane de flori la Monumentul ”Horea, Cloșca și Crișan”, de lângă Grand Hotel Napoca, la Monumentul voievodului ”Mihai Viteazul”, din piața cu același nume, la Catedrala Ortodoxă ”Adormirea Maicii Domnului” și Monumentul ”Avram Iancu”, din centrul Clujului.

După care a urmat un frumos program artistic tradițional de cântece patriotice și dansuri populare. Trăiri, emoții, sentimente de înaltă ținută patriotică, steaguri tricolore, cântece patriotice, ținutele populare ale participanților, alocuțiuni, un emoționant tablou al românismului și patriotismului autentic.

Întreaga manifestare s-a desfășurat conform programului cu respectarea traseului aprobat de primăria Cluj, fără niciun fel de probleme. Mulțumim echipei de jandarmi care a asigurat bunul mers al manifestării.

Mulțumim tuturor clujenilor care au participat, în mod deosebit Asociația ”Calea Neamului”, Asociația refugiaților, Societatea cultural-patriotică ”Avram Iancu”, Asociația ”Neamunit”, Filiala Cluj, Liga Aeriană Română, Filiala Cluj. Mulțumim domnului doctor Mihai Tîrnoveanu și doamnei profesoare Biea Gabriela, care a fost sufletul acestei manifestări regale a patriotismului românesc.

Într-adevăr a fost o manifestare națională culturală, românească, patriotică, autentică de excepție, o adevărată lecție de istorie pentru clujeni și, nu numai. Încă o dată, mulțumim organizatorilor și tuturor participanților!

Noi susținem neamul românesc! Doamne, ajută!