ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


17 ianuarie 1924 – 17 ianuarie 2024. Astăzi, domnul General-maior (rtr.) RADU IOAN THEODORU împlinește venerabila vârstă de o sută de ani.

Un secol, cel puțin dramatic, în care scriitorul prin excelență, Radu Theodoru își caută rădăcinile, identitatea interioară, identitatea națională, spiritul patriotic, credința în Dumnezeu, iubirea de țară și de neam, iubirea numelui de român, împăcarea poziției de oștean al patriei cu conștiința de om aflat în fața morții, încercând să găsească un echilibru în tot și în toate în deplină concordanță cu vremurile grele trăite.

General-maior (rtr.) Radu Theodoru este o mare personalitate a culturii române, fiind unul dintre cei mai prolifici scriitori români ai secolului al XX-lea, cu o operă literară impresionantă. Este veteran al celui de-al Doilea Război Mondial, este membru al Uniunii Scriitorilor din România, este membru al Uniunii Naționale a Ziariștilor din România, este membru de onoare al Senatului Universității constănțene „Andrei Șaguna”, este președintele Asociației „General av. Radu Theodoru”, este membru de onoare al Ligii Aeriene Române, Este cetățean de onoare al mai multor localități din România, este membru de onoare în Consiliul de conducere al Revistei cultural-patriotice „Chemarea zborului”, de la Cluj-Napoca, este membru de onoare în conducerea multor asociații și publicații din România.

Generalul Radu Theodoru a fost elevul unuia dintre așii Aviației Militare Române în cel de-al Doilea Război Mondial, Tudor Greceanu, luptător cu 18 victorii aeriene, căruia îi poartă și astăzi o vie recunoștință prin îngrijirea personală a locului unde eroul aviator își doarme somnul de veci. Este un formator de conștiințe naționale, un militant al adevărului, un apărător al credinței strămoșești, un înflăcărat patriot, un reper important pentru tânăra generație.

Venerabilul și bravul nostru general de aviație Radu Theodoru, certifică într-un mod original, lupta românului autentic și patriot pentru păstrarea ființei neamului românesc, a identității naționale, a suveranității poporului român, a familiei, celula de bază a societății omenești, a credinței creștine ortodoxe, a tradițiilor poporului român, ajutor și susținerea permanentă a veteranilor de război, a bătrânilor și a văduvelor. Are o poziție fermă față de ideologiile politice ale Marii Resetări Mondiale, față de globalism, de ecumenism, de secularizare, de politicile progresiste, de pandemie și față de strategiile politicii mondiale, fiind un militant activ împotriva vaccinării cetățenilor români, în special al copiilor, fiind un luptător neobosit pentru mărturisirea adevărului, un mare susținător al patriotismului, al naționalismului și al românismului, pe teritoriul patriei străbune.

Generalul Radu Theodoru trage un semnal de alarmă pentru generația de astăzi și anume: „Să nu ne uităm istoria, să nu uităm cine suntem, să nu ne uităm menirea, să luptăm pentru adevăr și credință, pentru patria noastră străbună, ... să ne amintim că avem de dat o socoteală celor dinaintea noastră: voi ce ați făcut pentru neamul românesc?”. La venerabila vârstă de o sută de ani, generalul de aviație Radu Theodoru este un iscusit creator de evenimente naționale. Iată, de pildă, de câțiva ani buni organizează, în mod privat, în localitatea Comana, județul Giurgiu un eveniment unic și autentic românesc, în cinstea Înălțării Domnului, Ziua Eroilor și a tuturor ostașilor căzuți în Primul și în cel de-al Doilea Război Mondial, reușind să strângă laolaltă personalități militare și civile, dar și un public larg de audiență.

La venerabila vârstă de o sută de ani îi urăm domnului general Radu Theodoru tot binele din lume, aceasta însemnând sănătate deplină, înțelepciune, forță intelectuală, spirit patriotic, spirit civic, limpezime spirituală și multă pace lăuntrică.

Așadar, apreciem la maxim contribuția deosebită a venerabilului general de aviație Radu Theodoru la trezirea națională a neamului românesc, la înțelepciunea dumnezeiască de a găsi puterea pentru a face față celei mai grele perioade din istoria omenirii.

La mulți ani, domnul general Radu Theodoru!

Am onoarea să vă salut, domnul general!

Comandor (r) Ștefan Popa