ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Generalul maior (rtr.) Radu Theodoru este un pilot militar, veteran de război, luptător aerian în cel de-al Doilea Război Mondial și care s-a evidențiat cu o bogată carieră literară dezvoltată, în principal, înainte de anul 1990, fiind considerat unul dintre cei mai de seamă scriitori postbelici din literatura română, îndeosebi în sfera romanului istoric, cu influențe din zona militară, un bun cunoscător al istoriei poporului român, în special istoria militară, un adevărat patriot, un militant activ în viața civică și în domeniul cultural, un mare iubitor și mărturisitor al adevărului.

Un secol, cel puțin dramatic, în care scriitorul prin excelență, Radu Theodoru își caută rădăcinile, identitatea interioară, identitatea națională, spiritul patriotic, credința în Dumnezeu, iubirea de țară și de neam, iubirea numelui de român, împăcarea poziției de oștean al patriei cu conștiința de om aflat în fața morții, încercând să găsească un echilibru în tot și în toate în deplină concordanță cu vremurile grele trăite.

Profesia de pilot militar, participarea la executarea de misiuni aeriene în cel de-al Doilea Război Mondial, misiuni de luptă pe diferite tipuri de avioane de vânătoare, aventuri aeriene, condiția pilotului militar după război, folosirea literaturii ca armă în psihosocial, folosirea cuvântului în scris și vorbit ca armă împotriva abuzurilor de tot felul, a nedreptăților sociale și a încălcării, cu bună știință, a demnității ființei omenești de către toate guvernele și toate partidele care s-au perindat  la conducerea țării în cei peste 33 de ani.

Venerabilul și bravul nostru general de aviație Radu Theodoru, certifică într-un mod original, lupta românului autentic și patriot pentru păstrarea ființei neamului românesc, a identității naționale, a suveranității poporului român, a familiei, celula de bază a societății omenești, a credinței creștine ortodoxe, a tradițiilor poporului român, ajutor și susținerea permanentă a veteranilor de război, a bătrânilor și a văduvelor.

Venerabilul general are o poziție fermă față de ideologiile politice ale Marii Resetări Mondiale, față de globalism, de ecumenism, de secularism, de politicile progresiste, de pandemie și față de strategiile politicii mondiale politic corect, fiind un militant activ împotriva vaccinării cetățenilor români, în special al copiilor, fiind un luptător neobosit pentru mărturisirea adevărului, un mare susținător al patriotismului, al naționalismului și al românismului, pe teritoriul patriei străbune.

„Ce răspuns voi da eu generației mele, dar moșilor și strămoșilor mei, pentru că nu mai am mult și mă voi întâlni cu ei? Ce le voi spune, când mă vor întreba de țara mea, de neamul meu, de credința neamului, de poporul român, de tineri și de bătrâni? Privesc la tânăra generație cu multă îngăduință și înțelegere pentru neputința lor în fața schimbărilor istorice radicale, dar cu încrederea în înțelepciunea și priceperea lor de a conștientiza situația grea în care se găsesc și de a găsi soluții și oportunități de a nu cădea în prăpastia sclavagismului modern”, ne mărturisește venerabilul cu lacrimi în ochi.

Generalul de aviație Radu Theodoru este o conștiință națională cu un puternic spirit patriotic, cultural și civic, dar și un iscusit creator de evenimente. Iată, de pildă, de câțiva ani buni organizează, în mod privat, la Comana un eveniment unic și autentic românesc, în cinstea Înălțării Domnului, Ziua Eroilor și a tuturor ostașilor căzuți în Primul și în al Doilea Război Mondial, reușind să strângă laolaltă personalități militare și civile, dar și un public larg pentru audiență. Este președintele Asociației „General av. Radu Theodoru”. Este președinte de onoare al mai multor asociații și fundații militare și civile. Este președinte de onoare al mai multor publicații militare, civile și culturale. Este președinte de onoare al Ligii Aeriene Române, președinte onorific în consiliul de conducere al Revistei cultural-patriotice „Chemarea zborului”, care apare la Cluj-Napoca sub egida Ligii Aeriene Române.

Așadar, apreciem contribuția deosebită a venerabilului general de aviație Radu Theodoru la trezirea națională a neamului românesc, la înțelepciunea dumnezeiască de a găsi puterea pentru a face față avalanșei de neoprit a puterilor oculte mondiale, considerându-l un aprig mărturisitor al adevărului.

Îi urăm sănătate și La Mulți Ani! Vrednic este!