ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce a inițiat o lege de pretinsă protecție a copiilor din familii defavorizate (în disprețul voinței copiilor și a părinților), PSD se răfuiește acum cu memoria marelui patriot Iuliu Maniu, asasinat de înaintașii lui Ion Iliescu și ai PSD.

Scrisoare deschisă domnului Marcel Ciolacu, Președintele PSD și al Camerei Deputaților

Domnule Președinte,

La 13 ianuarie anul acesta, doi deputați au înregistrat proiectul de Lege pentru instituirea anului 2023 ca ”Anul Iuliu Maniu", în vederea comemorării a 150 de ani de la nașterea omului politic și a 70 de ani de la moartea sa în temnița comunistă de la Sighet.
 
Expunerea de motive a proiectului a reținut un număr de argumente pe care istoria politică a românilor le-a asociat deja, pentru totdeauna, cu numele lui Iuliu Maniu. Între acestea: unul dintre marii oameni de stat ai României și un mare apărător al democrației în fața oricăror porniri totalitare; unul dintre cei mai importanți ctitori ai Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918; un martir al lagărelor comuniste, căruia barbarii sovietici și comuniștii de aici, încârdășiți cu ei, nu i-au iertat patriotismul și opoziția neînduplecată față de răul pe care îl făceau țării.

Înțelegând nevoia adoptării proiectului de Lege într-un termen care să-l facă operațional cât mai curând în cursul acestui an, dat fiind și că adoptarea lui nu va avea vreun impact bugetar, Senatul României, condus de un reprezentant al PNL, a dezbătut și votat proiectul în circa două luni, la 14 aprilie, în procedura de urgență solicitată de inițiatori.

Ulterior, peste numai 10 zile, proiectul a fost trimis la Camera Deputaților – for al cărui președinte din partea PSD sunteți, ca și al Biroului permanent (unde PSD domină inclusiv Comitetul liderilor grupurilor parlamentare). Iar prima dumneavoastră grijă a fost să vă împotriviți procedurii de urgență și să trimiteți proiectul, pentru "avize” și „rapoarte”, la nu mai puțin 5 comisii permanente. O procedură ce amintește de vigilența ce s-ar cere avută cu inițiativele legislative de natură să pună în primejdie siguranța națională.

Și pentru că nu mai e mult până la vacanța parlamentară ce se va sfârși în toamnă, se prea poate ca ”Anul Iuliu Maniu" să rămână să fie cinstit altădată. Probabil atunci când PSD va dispărea, deplin meritat, de la vârful politicii noastre.

Domnule Președinte,

Față de toate cele de mai sus, Partidul Național Țărănesc Maniu-Mihalache vă cere să repuneți proiectul cât mai curând pe ordinea de zi și să-l votați. În acest caz punctual, v-ați purtat cu memoria lui Iuliu Maniu exact așa cum s-ar fi purtat și Ion Iliescu, ai cărui înaintași politici l-au asasinat pe marele patriot în temnițele regimului lor antinațional și criminal. Iar în anii ’90, același Ion Iliescu și Partidul dumneavoastră i-au prigonit pe urmașii lui Iuliu Maniu și ai lui Ion Mihalache – pe Corneliu Coposu și pe ceilalți.

Asumați-vă și reparați cât mai e timp atitudinea incalificabilă, urmărind zădărnicirea de către statul român a cinstirii lui Iuliu Maniu. Dacă n-o veți face, vom avea încă o dovadă că, împotriva propriilor pretenții, PSD este și în continuare un partid pentru care patriotismul, respectul pentru istoria țării și pentru valorile democratice și europene nu sunt decât o retorică propagandistică, un simplu ingredient în melanjul populist amăgitor care vă este propriu.