ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aștept să intru undeva și, pentru că am ajuns mai repede, m-am așezat pe o bancă în parc. De la magazinul din față a ieșit un domn, cam de 40 de ani. Are o problemă, o dizabilitate cred, că merge ajutându-se de un baston. S-a așezat pe cealaltă bancă și privea în jur zâmbind.
 
Nu după mult timp, a intrat în parc un domn în vârstă, care mergea ca un flăcău. L-a strigat pe nume pe bărbatul de pe bancă și s-a îndreptat către el. Acesta se chinuia să se ridice. Domnul în vârstă i-a pus mâna pe umăr: „Te rog, nu te ridica, știu că îți este greu". „Domnule profesor, nu se poate să nu mă ridic în fața dvs", a spus bărbatul mai tânăr și, sprijinit de vârstnic, s-a ridicat. 

În Japonia, singurii oameni care nu se înclină în fața împăratului sunt dascălii. Japonezii consideră că fără dascăli nu ar exista împărați. 

PS. Pentru cel care se arată mirat că în drumul meu se întâmplă toate: poate că văd ceea ce se întâmplă în jur deoarece nu stau cu ochii în telefon.