ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Azi, la un mall. Nu aveam de ce să intru, așteptam pe cineva dintr-o clădire de birouri de lângă, așa că m-am așezat pe o bordură. Au apărut doi oameni, unul tânăr, cu o mătură și un făraș, și unul mai în vârstă. Tânărul: Domnule Petre, uite ce ai de făcut. Și i-a explicat cum să scoată gunoiul din coșuri, să închidă neapărat ușa. Nu vă învăț eu cum să măturați, dar vă rog să aveți grijă. Dacă trec oameni să nu dați praful pe ei. Ușor și pe terasă.

Domnul mai în vârstă dădea din cap și răspundea: Sigur, așa fac. Au ieșit doi tineri din mall și s-au amuzat: dacă pot nimeri coșul cu cocoloașele din ambalaje. Nu au reușit, dar nici nu le-au ridicat.

Tânărul s-a dus, le-a luat și le-a pus în coș. Domnule Petre, dacă se mai întâmplă asta, să nu le ziceți nimic, că pot fi obraznici și vă pot jigni. Dacă nu i-a educat nimeni, nici de dvs nu vor asculta.

Tânărul i-a întins mătura și fărașul, l-a bătut pe umăr și i-a spus zâmbind: Va fi bine. Apoi s-a așezat lângă mine. Hm, ar putea fi tata, a oftat el. I-am spus că am remarcat cât de frumos a vorbit cu el. E greu, doamnă. Măcar să vorbim frumos, că nu costă nimic.

Imagine de Samson Jay de la Pixabay