ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Azi am trecut de două ori prin parcul Bazilescu și m-am întâlnit cu doi oameni care mătură. Prima dată, am dat de ei pe o alee. Cel mai în vârstă stătea pe un dîmb lângă măturoiul verde neon și cel tânăr mătura. Domnul în vârstă dădea indicații: „Vezi că acolo nu-i bine, mai dă o dată! Mai cu suflet, băiete, mai cu suflet!".

La întoarcere, cei doi erau pe la mijlocul parcului. Domnul mai în vârstă stătea, de data asta pe o bancă, ținea măturoiul de coadă și tânărul mătura. Evident, cel în vârstă dădea indicații. Poate că m-am uitat lung, că tânărul m-a privit contrariat și mi-a spus: „E tata, doamnă! Lăsați-l să stea, că toată viața a dat cu mătura după domni și doamne ca dvs.”.
 
Și s-a dus la el, l-a cuprins protector de umeri, iar bărbatul a surâs. Surâsul tatălui care își vede fiul împlinit, chiar dacă nu e nici un medic renumit, nici un inginer de top. E doar fiul lui, un om care mătură după noi.