ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Știrile vin în cascadă. Trudeau și camarila lui de incompetenți sunt disperați. Protestele camionagiilor nu slăbesc, ci iau amploare. Măscăriciul este livid. Podul Ambasador, cea mai aglomerată rută dintre SUA și Canada, este blocat. Judecătorii obedienți le-au dat mână liberă forțelor de ordine să intervină. Justin Trudeau amenință șoferii cu amenzi de 100.000 de dolari și închisoarea. 

 
La Ottawa, polițiștii au devenit hoți de motorină. Oamenii aduc canistre să alimenteze truck-urile, iar ei le confiscă fără nicio bază legală. Fondurile de 10 milioane de dolari de pe Gofundme sunt blocate. O altă platformă a adunat în 2 zile alte 10 milioane. Și acestea sunt blocate. Un alt punct de trecere dintre Alberta și Montana este ocupat de demonstranți. Milk River se numește și numără 1000 de locuitori. Poliția a încercat evacuarea. Tot satul a făcut un lanț uman în jurul camioanelorVIDEO:


În Ottawa ocupată de camioane, autoritățile au tatonat firmele specializate în remorcaj de mașini grele. Răspunsul acestora a fost niet - nu vom remorca mașinile fraților noștri. E sâmbătă și mulți alți canadieni iau drumul capitalei. Pe o pagină de FB femeile din comunitatea moldovenească din Montreal s-au mobilizat - au preparat sute de plăcinte să hrănească truck-erii. 

Colac peste pupăză vine un sondaj organizat de o televiziune de casă a puterii. Jumătate din canadieni susțin protestul. Trudeau credea în mintea lui confuză că dacă 90% din canadieni s-au vaccinat, 90% îl susțin. Mass-media cumpărată la bucată de putere scoate flăcări pe gură. Fără spor. Oamenii află realitatea din teren de la Fox News care face reportaje complete din Canada. Așa cum românii ascultau pe vremuri Europa Liberă, doar nu credeau în Scînteia. 

În lume gloria covidului apune. În fiecare zi câte o țară renunța la restricții, la măști, la pașapoartele rușinii. Până și închistatele state americane (New York, California, New Jersey) conduse de democrații prin lockdown-uri severe renunță la măști și restricții. Se apropie alegerile și vântul schimbării le suflă rece în spate. Covidul pe loc repaus, așa cum și BLM a primit ordin de dizolvare la timp.

În timp ce lumea se mișcă, aici pare o societate încremenită în proiect. Autoritățile din Quebec au anunțat că 2 milioane de oameni au luat covid din decembrie încoace, plus alte 600 sute de mii înainte. 90% din populație e vaccinată. Care-i sensul medical al pașaportului? Evident pentru orice biped - că niciunul.
 
Ei știu realitatea, noi știm la fel. Ei știu că noi știm.
 
Se înmulțesc incidentele din magazine. Posesorii de pașapoarte nu mai suportă nici ei să fie controlați. Vaccinarea s-a dus pe ducă. Centrele se închid. Doza booster trăiește doar în mintea confuză a lui Trudeau și în reclamele învechite. Bate vântul schimbării și prevăd că Legault se va lepăda în curând și de vaccinuri și de pașaport cum au făcut deja Alberta și Saskatchewan.

Apropo, să nu uit. Știe cineva cum poate fi contactat dl Schwab la Davos să-l roage frumos să vină în Canada să-i spună supusului Trudeau că războiul covid s-a încheiat? Altfel, e posibil ca la mintea lui Justin să rămână singur în pădure ca soldatul japonez care nu știa că războiul se terminase de 40 de ani. Nu de alta, dar incăpățânarea clovnului, care vrea să moară cu pașaportul în brațe, compromite lansarea noului front de luptă și implementarea pașapoartelor climatice. Fii bun, nene Klaus din Davos, dă-i pe loc repaus soldatului Justin!

P.S.: Băieții de la Pfizer sunt aproape gata cu serul pentru copii de la 6 luni la 4 ani. Nu sunt comenzi. Presa nu mai aclamă, nici talibanii de doctori plătiți nu mai au tupeu să-i facă publicitate. Să luăm știrea ca pe o glumă bună!