ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cunoscutul actor Volodimir Zelenski a venit în vizită la Klaus Iohannis și mai puțin la români.
 
Și acum, tot în proverbiala sa bluză (din cauza scăderii temperaturii), nu în tricoul cu care a vrut să semene cu alți luptători celebri. Volodimir Zelenski se vrea faimos și celebru, cu tricoul pe corp identificat drept marcă de personaj politic și de bărbat luptător, dar și mare afacerist militar. Ca fotbaliștii prin tunsoare, prin număr, prin șut, prin propoziții, prin salturi spectaculoase la fiece gol, Zelenski vrea să arate ca un actor care joacă un rol istoric pentru ucraineni și chiar pentru europeni.

Vizita sa la București, tardivă, neprimită cu entuziasm, ba aș zice cu rețineri și resentimente, în loc să aducă o apropiere de țara noastră, i-a adus alte semne de întrebare. Volodimir Zelenski se poate lăuda că a obținut ceea ce nu era de acordat. Cel puțin după felul său de a  reacționa față români și față de România. Este vorba de un parteneriat strategic, anunțat de președintele Klaus Iohannis în baza a ce? A consultării parlamentului? A discuțiilor cu Marcel Ciolacu? A simpatiilor exprimate de poporul român? Din cîte știu eu, mulți dintre compatrioți se îndoiesc și mulți au rețineri.
 
Toată mișcarea de solidaritate din momentul războiului a fost răstălmăcită de comportamentul ucrainean și de pozițiile ambigue ale Kievului în chestiuni legate de biserică, minorități, de transportul cerealelor și de clarificarea dosarului Bîstroe. Vizita de succes pentru Volodimir Zelenski stă și ea sub semnul îndoielii și pentru că reprezintă mai degrabă concesiile făcute pe cont propriu de președintele Klaus Iohannis decît de atașamentul și solidaritatea poporului român.

În stilul acesta vom avea parteneriate strategice cu toate țările lumii, rămînînd doar să mai încheiem un parteneriat strategic cu România și cu poporul român.

 
Integral la COTIDIANUL