ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În jurul promovatului ofițer SRI, devenit peste noapte pol de influență și putere, s-au adunat nenumărate „insecte” mai mici, subordonați slugarnici, turnători cu vocație, clienți și profitori. Rețeaua profitorilor, ca și cea a victimelor, este de-a dreptul enormă.

Plasa de relații țesută din puterea SRI s-a întins peste instituții ale statului, în guvern, în parlament, în partide, în ONG-uri și în presă, în biserică și chiar la Academia Română. Lozinca „Servim patria” a devenit acoperirea pentru „Ne rezolvăm interesele!”. Mitul și legendele puterii și influenței SRI au cucerit naivi și au captivat nenumărați amatori de legături speciale cu SRI.

 

Ce facem cu toate acestea? Primul om care ar trebui audiat ar fi generalul Marius Stoica, șeful diviziei de acoperiți. La un moment dat, acesta l-a însoțit pe Florian Coldea la o audiere în Parlament. Fotografia de la o conferință de presă de pe holul Parlamentului în care generalul apare alături de Coldea imediat după audieri o dovedește pe deplin. Omul venise pentru a pregăti protejarea generalului și a serviciului.

Ce rol a jucat Cătălin Hideg în grupul de evidență „Acoperiți din zona economică”? Cît de legală a fost numirea lui Sebastian Ghiță ca adjunct  al directorului pentru rețeaua acoperiților din Economie? Poate fi cercetată validarea lui Traian Băsescu? Era în atribuțiile președintelui o asemenea decizie? Cît de legală a fost introducerea personajului în această operațiune a Serviciului Român de Informații?

Oameni din rețeaua Coldea au acoperit toate domeniile. Ce mai facem cu Vasile Dâncu, și el candidat la un post de europarlamentar, după ce l-a însoțit pe Florian Coldea în diverse deplasări și este de presupus că și operațiuni? A predat întîmplător la SRI? Scoaterea din cursă a lui Gică Popescu și numirea lui Răzvan Burleanu la FRF are legătură cu SRI și cu rețeaua Coldea? Dar alegerea rectorului de la UBB sau a rectorului Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul”, Adrian Ivan? Poate fi supusă unei investigații legătura lui Florian Coldea cu Academia Română? Dar prestațiile sale didactice la Universitatea din Cluj și Timișoara, urmate de colaborări ale lui Eduard Hellvig n-ar merita cercetate? Să nu-mi spună mie cineva că soția lui Florian Coldea a ajuns să predea la SNSPA, iar el s-a învîrtit tot întîmplător în jurul instituției, ca la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj și a celei din Timișoara, doar pentru că vorbește o limbă română cu strîmbături, dar sclipitoare și plină de idei șchioape? Pentru că el este un mare strateg în materie de demolat personalități și afaceri prin mijloace de „intelligence”? De fapt, ce facem cu oamenii de sprijin ai SRI din universități și din Parlament, din partidele politice și din instanțe?  Dar cu cei din presă? Și cu Newsweek-ul românesc?

Ce putem citi din reacțiile unor politicieni? Să ne explice PSD-ul și SRI-ul care este conținutul profund din declarația lui Marcel Ciolacu făcută chiar la Realitatea Plus unde a pronunțat celebrul panseu plin de Bulă-sofie: ”Democrația naște monștri”. Este Coldea un monstru produs de „democrație”? Dar Marcel Ciolacu? Nu cumva am putea să-l includem și pe Mihai Tudose și încă vreo cîțiva? Sau ei sunt produsul monstruos al debilității democrației din țara noastră?

Concluzia la COTIDIANUL

Citiți și NOI ȘTIM: MAFIA LUI COLDEA A PUS CĂLUȘ PRESEI! Cornel Nistorescu: Banditismul din cîmpul tactic al SRI - EDITORIALUL SĂPTĂMÂNII