ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Niciodată n-am văzut țara mai fiartă și mai nepăsătoare ca acum. Drumurile plîng însîngerate. Convoaiele de mașini se întorc din vest. Cîrnați șerpuind de autombile se lasă spre vestul Europei. Avioane grele cară zeci de mii de români spre verile altora.România se întoarce mereu acasă și pleacă de nevoie și în semn de revoltă. Pe drumurile strîmte ale țării se întretaie coloanele cu convoaie mortuare. Șoapte de dragoste și strigăte de ajutor sunt acoperite de declarații sforăitoare ale politicienilor.

Alegerile liberalilor seamănă cu un carnaval dirijat de la Cotroceni și supravegheat de ofițerii SRI. O vară nebună, înflăcărată domnește peste toate. Numai mărunțișurile sunt evenimente și toate marile dureri trec nebăgate în seamă. O căruță cu pepeni răsturantă în cîmp devine știre națională.

O decădere continuă a guvernării și a democrației nu interesează pe nimeni. Abia dacă mai suntem mișcați de accidentul unui copil.România, lovită de soare, a pierdut cîrma și liniile de interes. Pentru televiziunile bete de iluzii este un mare eveniment faptul că președintele a mers pe bicicletă la serviciu. Probabil că ar fi doar o știre banală, dacă ar fi plecat pe bicicletă pînă la Sibiu.

Toate explodează și toate se fîsîie într-un joc absurd al nepăsării. Stirea și imaginile cu Clotilde Armand în ușa încăperii cu sacii de voturi ne cheamă la revizuirea alegerilor. Ce a căutat un candidat însoțit de oamenii săi într-un asemenea loc?

Ce procuror deschide o anchetă penală pe seama franțuzoaicei, cel mai cumplit politician contrafăcut (fake) din cîți am văzut? Cu gînduri bune nu produce decît catastrofe!Poate o franțuzoaică ajutată de soțul ei și de un grup de prieteni să deturneze un rezultat electoral? Au serviciile franceze un amestec în acest rezultat? Este folosirea lui Dacian Cioloș la Renew Europe parte din același plan?

Și dacă s-a putut la Sectorul 1 nu s-ar fi putut proceda la fel și la Primăria Capitalei? Și, dacă o franțuzoaică gureșă și tare-n clonț a putut întoarce rezultatul dintr-un sector al Capitalei, de ce nu ne-am gîndi că același lucru s-a putut organiza și la Timișoara? De ce nu și la Brașov?

-Cu mîna mea am scris și publicat în Cotidianul procesele verbale de expediere a buletinelor de vot tipărite și trimise cu avionul la Timișoara exact în ziua în care Dominic Fritz a fost ales. N-a interesat pe nimeni. N-a răspuns nimeni de operațiune și nici n-a încercat nimeni să o clarifice.

-Nici acum nu se înghesuie nimeni să dea foc gunoiului din alegerea Clotildei Armand.Mai degrabă procurorii par convinși sau dirijați să lucreze la îngroparea dosarului cu numărul voturilor măsluite la Sectorul 1.

-La ce ne-ar folosi un procuror curajos, dacă Bucureștii nu pot aduna cîteva mii de oameni care să iasă în stradă nu pentru taxe, ci pentru un principiu democratic și pentru cercetarea unei posibile fraude electorale.

-Tot PSD-ul este în vacanță și nimeni nu poate și nu pare a fi pregătit pentru o luptă politică la baionetă? În loc de țipete, se aud inegale sforăieli.

Dacă asemenea dezvăluiri cu Clotilde Armand în sala de depozitare a voturilor în România nu schimbă nimic, ce să așteptăm de la jurnaliștii neterminați și de la știrile cretine? Cine mai urnește populația Capitalei, năpăstuită de catastrofa de administrație numită Nicușor Dan?

Ce schimbări spectaculoase mai poate aștepta România de la plecarea lui Messi de la FC Barcelona? Sau de la o încăierare între două găști de tineri de pe Litoral?

Cornel Nistorescu / Cotidianul.ro