ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Organizația Mondială a Sănătății spune că omenirea ar trebui să se pregătească acum pentru următoarea pandemie. Și, deloc surprinzător, pentru a declanșa o nouă pandemie e nevoie de mulți bani.

Într-un interviu pentru "The Straits Times”, cu prilejul celui de-al 7-lea Congres mondial de sănătate, responsabilul tehnic Covid-19 al OMS, dr. Maria Van Kerkhove, a declarat că țările trebuie "să valorifice” trauma provocată de Covid- 19 și să ne pregăteasca chiar de acum pentru următoarea amenințare.

„Trebuie să folosim o asemenea situație oribilă pentru a construi ceva mai bun. Dacă nu o facem acum, nu o vom face. Vom trece de la următoarea pandemie, apoi la alta și la alta, iar apoi vom fi surprinși și vom spune: de ce nu am folosit această oportunitate?” a spus doamna Van Kerkhove, un epidemiolog american.

Și trebuie început cu finanțarea supravegherii în masă a publicului. Prioritatea nr.1 este „supravegherea în colaborare”. Adică Marii Preoți ai Pandemiei vor să știe unde este în fiecare moment fiecare dintre noi și unde a fost fiecare dintre noi în orice moment.

Sumbra operațiune a primit și un nume cât se poate de aseptic: i se spune, pompos, "supraveghere colaborativă”. Și va include de toate: va detecta noi boli; va coordona situațiile de urgență, va pune în mișcare contramăsuri precum cercetarea și dezvoltarea rapidă; va asigura protecția comunității și, bineînțeles, o îngrijire sigură și monitorizabilă. Dar totul sub pălăria atotocrotitoare numită "supraveghere colaborativă”.

Iar sarcinile copleșitoare ale operațiunii cere bani, bani mulți. Dr. Van Kerkhove spune că Marea Supraveghere reclamă eforturi susținute, o forță de muncă puternică și nu în ultimul rand o finanțare masivă.

Dar nimic nu trebuie precupețit, insistă epidemioloaga americană, pentru că, avertizează ea, la orizont se profilează „Pi", următoarea variantă COVID, mult mai rea decât mutația Omicron "care abia a fost perceptibilă”.

„Trebuie să ne asigurăm că ceea ce facem pentru Covid-19, ceea ce facem pentru bolile despre care știm, se încadrează în spațiul fiscal și politic și în psihicul nostru tuturor în ceea ce privește celelalte provocări cu care ne confruntăm, precum crizele economice, războiul și schimbările climatice”, a spus ea. Iar pe lângă noile poveri financiare trebuincioase "supravegherii colaborative” lumea mai trebuie să știe că va fi supusă și unor "modificări comportamentale necesare pentru ca oamenii să-și accepte o sclavie evidentă” (formularea nu-i aparține, evident, ei ci reporterului de la "The Straits Times”) .

Și în final, cercetătoarea americană ține să mai informeze publicul mondial, actual contribuabil și viitor pacient, că bolile X ale viitorului vor fi tot mai diversificate și mai excentrice, din diferite familii virale, cum ar fi coronavirusurile și arbovirusurile, care sunt transmise de țânțari. Dar toate acestea vor fi, desigur, "supravegheate colaborativ”. Și pe bani grei.