ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Împăratul e gol!”, striga copilul din povestea lui Andrersen în plin alai fastuos care se prosterna ipocrit în fața preaputernicului încoronat gol ca un vierme care se credea drapat în veșminte somptuoase.

Cel mai puternic om al lumii, cum i se spune președintelui american, acum Joe Biden, preface dramatic și nefericit, basmul în realitate a zilei. Vorbind despre Holocaust în public, în Israel, în vizită oficială, a spus „onoare” în loc de „oroare”.

Cu o zi înainte spusese: „Fundalul meu și al familiei mele este irlandezo-american și avem o istorie lungă, care nu este în mod fundamental diferită de cea a poporului palestinian cu Marea Britanie și atitudinea ei față de catolicii irlandezi timp de 400 de ani”.

Discursul i-a fost întrerupt de o criză de tuse. A luat o înghițitură de apă, apoi a spus publicului că și-a înghițit greșit propria salivă.

Aproape la fiecare apariție publică, liderul american dovedește că, vorba unui ziarist american, „lui Joe Biden nu-i e bine”. E trist, e dureros, e tragic. Dar... Comentariile din presa americană nu mai ezită să susțină apăsat că șeful Casei Albe are demență senilă.

Un fost medic al Casei Albe, Ronny Jackson, spune că Joe Biden „nu își va termina mandatul” pentru că „mintea lui a luat-o razna”. Jackson a servit ca medic personal pentru președinții Obama și Trump. „Biden nu își va termina mandatul, declara el. Toată lumea știe că este inapt pentru job. Asta nu mai poate continua. Trebuie să demisioneze!”.

Medicul, acum congresman din Texas, mai dezvăluie că Obama l-a mustrat într-un e-mail că a pus sub semnul întrebării capacitatea cognitivă a lui Biden. Și Obama spera că medicul va retracta cele afirmate. Iar Jackson a replicat prompt și categoric:

„Declinul cognitiv al lui Biden e pe deplin evident de ani de zile. Nu voi sta liniștit și nu voi lăsa ca Biden să ne distrugă Republica. Mintea lui a dispărut. El nu trebuie să mai fie președintele nostru!"

Jackson constată că „în fiecare zi” Biden dă semne de declin cognitiv: „Are nevoie de o evaluare cognitivă serioasă și chiar dacă nu este dispus să o facă, îi voi administra testul, căci starea acestui om se înrăutățește și este jenant.” Doar jenant? Tot Jackson: „Nu inspiră încredere nimănui și e periculos să ai un comandant șef și un șef de stat ca acest om chiar acum”.

Starea lui Biden pare să se înrăutățească și este tot mai trist că e încă forțat să apară pe scena mondială, iar democrații încep deja să intre în panică pentru alegerile din 2024, scrie Paul Joseph Watson pentru "Summit News”.

Alte ziare din titluri din presa alternativă sunt si mai necruțătoare în comentariile lor.

„Fox metro news”, la 6 iulie: „Bătrânului și senilului Joe Biden îi e greu să recunoască starea lui mintală, dar nu este surprinzător că în sondaje majoritatea americanilor pun la îndoială starea lui mentală”.

Ce este în neregulă cu Old Joe? - se întreabă autorul articolului. Biden se luptă să rostească cuvintele. După un discurs, s-a întors să strângă mâna cuiva care nu era acolo. („Avem un președinte care dă mâna cu aerul și primește comenzi de la iepurașul de Paște”, nu s-a putut abține să comenteze președintele Trump.)

Sau citește de pe teleprompter: „repetă propoziția”.

Sau, în loc de „state”, spune „strâmtori”, în loc de „întrerupe sarcina”, spune „întrerupe președinția”.

La Casa Albă, o cameră tv a surprins o fișă în mâna președintelui cu instrucțiuni pe care trebuia să le urmeze: „ Se intră în Sala Roosevelt și se salută participanții”; „Vă așezați la locul dvs”; „Mulțumiți participanților”; „ Plecați” (foto sus).

Gazeta „HotAir” relatează: „Mass-media ar putea trata starea mentală a lui Joe Biden ca pe un subiect de discuție, dar alegătorii trec peste asta și trag propriile concluzii.

Un sondaj Harvard-Harris arată că aproape două treimi dintre alegători cred că Biden este prea bătrân pentru funcție și 60 la sută se îndoiesc de capacitatea sa mentală pentru președinție. Ceea ce ne duce la întrebarea cine conduce cu adevărat SUA în acest moment. Biden este corupt, dar este prea senil pentru a conduce ceva. Probabil că nu poate nimeri singur la baie în miezul nopții”.

Ziaristul Mark Wolf se întreabă: „Credeți că Biden este capabil să-și încheie mandatul? Nu este o problemă de vârstă. Puțini bătrâni de 79 de ani sunt ca președintele nostru. Este ceva grav în neregulă cu el și este îngrozitor că ne conduce țara. Declinul cognitiv al președintelui este acum o problemă legitimă de securitate națională și este timpul ca oficialii Administrației să înceapă să se gândească la al douăzeci și cincilea amendament”.

Și, în final, tot președintele Trump pune punctul pe i:

„Știe cineva cine îl controlează pe Biden?”

Citiți și A sosit momentul debarcării lui Joe Biden? Președintele SUA i-a plătit indirect serviciile de sex în grup cu ucrainence de 20 de ani fiului său, Hunter Biden. FBI ȘTIE susține Daily Mail într-o dezvăluire EXCLUSIVĂ cu AVERTISMENT de CONȚINUT GRAFIC

VIDEO cu BIDEN dus: