ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marele ziarist și scriitor trece printr-o perioadă cumplită: ieri, Andrei Cristian Vlad, unicul lui copil, a plecat spre alte zări.

Nu știu dacă Andrei va cânta și pe-acolo la fel de frumos la chitară, cum a cântat în trupa lui Mihai Mărgineanu, alias Ardiles, cel pasionat de găini porumbace din serialul „Las Fierbinți”.

Toată trupa a venit la înmormântare în cimitirul Berceni 2.

„Motanu’ pentru prieteni, Andrei Cristian Vlad a murit aseară. Chitaristul care a făcut ca rock-ul și blues-ul să intre pe aceeași ușă cu muzică noastră! Prietenii știu cine a fost și ce a însemnat. Toți ceilalți vor afla de la noi”, a scris artistul Mihai Mărgineanu pe Facebook.

Mihai Bobonete, colegul de platou al lui Mihai Mărginanu în serialul „Las Fierbinți”, îl cunoștea foarte bine pe Motanu. Comediantul a publicat și el un mesaj trist pe pagina sa: „Acest om mi-a fost foarte drag, mi-a fost sprijin cand bananaiam prin negura incertitudinii acum 20 de ani și a fost, fără îndoială, unul dintre cei mai deștepți oameni pe care i-am cunoscut de-a lungul vieții mele. Motanu avea umor, cânta dumnezeiește la chitară, știa istorie de dădea pe afară. Într-o seara, la Măgura, pentru căe ram mai mulți decât ținea casa, eu și Motanu am dormit pe prispă. Ploua frumos și picăturile care se loveau de marginea gărdulețului ce delimita prispa, se spărgeau și ne umezeau mutrele noastre și ochii noștri închiși”, a scris Mihai Bobonete pe rețelele de socializare.

Eu îl cunosc pe Corneliu Vlad de o negură de ani și l-am văzut azi sfârșit de durere. Trebuie să fie teribil să supraviețuiești propriului copil. Pentru Corneliu Vlad, scrisul este prima natură și nădăjduisc că acest veteran al scrisului va depăși durerea și va reveni la marea lui devoțiune…