ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit.


Mai înainte de pandemie erau unii foc și pară că sunt prea multe biserici. Cu siguranță acești comentaci nu au calcat în vreo biserică ca să vadă cât de pline sunt. Dar las puțin deoparte subiectul "biserică".
 
Interesant este faptul că omul nu este atât de supărat pentru că se construiesc mall-uri peste mall-uri, deși frecvența lor arată destul de clar că cele existente nu sunt arhipline, astfel încât să se determine ridicarea altora noi.

 În sectorul 3 al Capitalei se mai ridică un mall sau centru comercial cum preferă unii ca să evite termenul de mall. Acest mall din imagini se ridică într-o zonă în care mai sunt și alte centre comerciale. La o stație de autobuz sau tramvai, indiferent de sensul de mers, se mai află câte un centru comercial, respectiv Galeria Auchan Titan (magazine de haine, Adidas, H&M etc), Iris Titan Shopping Center (cinematograf, magazine de haine etc) și Galeriile Titan. La o distanță de două stații de tramvai se află mall-ul Park Lake. 

Nici una din aceste locații nu sunt arhipline. Niciodată! Acest centru comercial se ridică că ce?? Ne plângem că nu avem un "Mega" Spital. Păi...ce o oprit statul să facă un spital? Construim mall-uri peste mall-uri, centre comerciale peste centre comerciale și uităm să fim.... oameni.  Alo, Primăria Sectorului 3, domnul primar Robert Negoiță, mai lăsați mall-urile și parcările că ne-ați umplut de atâtea mall-uri, parcări și "Residence". 

Văd nu știu câte părculețe distruse ca să ce? Să devină ce? Parcări? Păi dacă soțul are mașină, soția are mașină, copilul are mașină iar soțul are și mașina firmei, normal că nu avem locuri de parcare. Acum omului nu îi mai place la bloc așa...mai decent, vrea la "Residence", chiar dacă într-un bloc nu sunt vândute nici jumătate din apartamente. Dar stăm la "Residence" domne. Alo, domnule primar, o cantină socială se poate ridica? Un centru pentru copiii abandonați se poate ridica? 

Dar de ziceți de un centru dedicat mamelor singure și abuzate? Dar în azil de bătrâni? Ce ziceți? Se poate să fim și noi..... oameni? Lăsați mall-urile că nu este nici unul atât de plin. Știți câți oameni merg la un cinematograf în cursul săptămânii? Maxim 10 după amiază. Dar câți clienți frecventează un mall? Niciodată nu am văzut că sunt cozi la intrare. Domnule primar Robert Negoiță, nu mă reprezentați deloc. 

Nu sunteți alături de cetățenii Sectorului 3. Sunteți alături de giganții consumului. Dați avize la toți giganții și dacă ar veni cineva să zică " Vreau să fac un spital" s-ar pune bețe în roate. Ne plângem că elevii nu promovează bac-ul dar nu suntem în stare să creăm un centru educațional dedicat olimpiadelor și meditațiilor.

Nu suntem în stare să ridicăm clinice dedicate afecțiunilor grave și foarte grave sau dedicate recuperărilor post traumatice. Vă plângeați că nu sunt locuri la ATI dar voi dați avize pentru mall-uri. Și chiar dacă am zis că nu deschid subiectul "biserică", îl deschid. 

Da îl deschid pentru că biserica v-a dat clasă în multe privințe. Biserica are centre de sănătate, cămine pentru bătrâni, centre pentru mamele abuzate și singure, cantine sociale și are grijă și de copiii abandonați. Cunosc cazuri în care bisericile din Sectorul 3 au avut de suferit acum ceva timp pentru că nu au mai primit fonduri sau au primit mai puține. 

Când se ridică o biserică, se ridică o comunitate, pentru că în jurul bisericii mereu au fost spitale, școli sau centre sociale. În jurul mall-uri ce se construiesc. Dacă vine un om al străzii să mănânce, vine agentul de pază și îl alungă afară. 

Cu ce ajută mall-ul o mamă maltratată? Cu ce ajută mall-ul un copil flămând? Cu ce ajută mall-ul bătrânii uitați de lume? M-am saturat de mizeriile astea care se numesc "necesitățile cetățenilor". 

Noi, cetățenii Sectorului 3 nu avem nevoie DE ÎNCĂ UN CENTRU COMERCIAL. Noi avem nevoie de.....OAMENI!