ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În Joia Mare a fost mai "cool" să fii prezent la întâlnirea cu un guru decât să fii prezent la Denia celor 12 Evanghelii. Evenimentul gurului a fost la ora 18:00, denia la aceeași oră. Cum face dracul că întotdeauna pune evenimente "motivaționale" fix în zilele de mare sărbătoare? Păi dracul e drac. Numai un om care slujește dracului putea să își pună un eveniment în paralel cu slujba care se săvârșește O SINGURĂ DATĂ PE AN! În timp ce vedetele se dau credincioase de multe ori, iată că unele nu au fost la Denia celor 12 Evanghelii iar o vedetă ba chiar a mulțumit pentru că l-a prezentat pe acest guru și a afirmat că cei care au umplut Arenele Romane sunt cei care trăiesc conștient. Ce interesant? Această vedetă slujește la doi domni. Când cu Dumnezeu, când cu mamona. Întâmplarea face la ora 18:00 era și Denia celor 12 Evanghelii dar a preferat să prezinte un guru decât să fie prezent în fața Mântuitorului răstignit pe cruce.

O altă vedetă a preferat să facă o mărturisire de credință. Este vorba de Dan Negru. Ce a primit în schimb? Păi o parte a presei l-a prezentat ca fiind ironic la adresa "marelui eveniment". Adică nu mai poți avea altă opinie în ziua de astăzi pentru că ești înapoiat, ironic, îndoctrinat, om cu ochelari de cal etc. Nu, Dan Negru nu a avut o reacție ironică. El și-a exprimat opinia și da, așa este: "Ăștia suntem… Cel mai greu e să fii tu însuți când toți ceilalți vor să te facă altceva!”

Cică acest guru a "câștigat" peste un miliard de oameni care practică yoga transformațională promovată de el. Daaa.... rugăciunea inimii este expirată nu? Vreți practici transformaționale? SCHIMBAȚI-VĂ!!!!! Nu trebuie să vină un guru să vă spună că trebuie să salvați solul. Guru ăsta înseamnă marketing și P.R. Dar ce interesant este omul. Dacă venea un "popă" la Arenele Romane ca să spună mesajul Evangheliei, ar fi urlat unii că "popii nu fac nimic și sunt niște hoți" și că "la muncă cu toți popii". Dar dacă guru "m-am simțit împlinit", "vai ce cuvinte pline de înțelepciune". Vreți o "transformare" în viața voastră? Practicați rugăciunea inimii și faceți metanii. Să vedeți atunci transformare. Rugați-vă zilnic și ziceți de cât mai multe ori pe zi rugăciunea inimii: "Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine, păcătosul." Faceți metanii în fiecare zi și spuneți această rugăciune și să vedeți atunci ce transformare. Dar nu e cool. Nuuuuu. Să asculți un guru este cool.

De ce nu ne merge bine? Păi cum se ne meargă bine când conducătorii țării și persoanele publice își fac poze cu guru, în loc să fie în biserică? Cum să ne meargă bine când ne facem selfie-uri cu guru în loc să fim în fața Crucii pe care este răstignit Cel ce a venit în lume ca să te mântuiască. Iisus Hristos a deschis Raiul pentru tine și tu te duci să îți faci poze cu guru. Ce a făcut guru ăla pentru mântuirea ta?? NIMIC.

În opinia lui guru ăsta, dragostea într-un cuplu până la adânci bătrâneți, ca în cărțile copilăriei noastre, este de fapt "cărțile acestea au fost scrise de niște naivi care, de fapt, nu au fost niciodată fericiți în viața lor.." Frumos, foarte frumos. M-a mișcat enorm. În mintea lui îngustă, acele cărți au fost scrise de niște naivi. Cunosc atât de multe cupluri care au trăit și încă mai trăiesc cu aceeași dragoste și la bătrânețe. De ce? Pentru că ei chiar se iubesc din prima clipă. Normal că tinerii din ziua de astăzi se despart dacă ajung la căsătorie (dacă ajung și acolo) din interes, din pricina frumuseții care este trecătoare, din fel și fel de motive mai puțin iubirea. Vedeți cazul lui Mihai Neșu. Un tânăr fotbalist, care credea că toată viața lui va face sport și că va câștiga foarte mulți bani, ajunge să fie paralizat din cauza unui accident nefericit. Ce a făcut soția lui ca să îi fie sprijin? L-a părăsit. Atât a durat "iubirea" ei față de el. Scuza? "Nu pot sa stau cu un barbat paralizat" - a declarat fosta soție a lui Mihai Neșu. Ce s-a întâmplat cu Mihai Neșu? Și-a găsit fericirea chiar și prin boală. S-a botezat creștin ortodox, este ctitor și face fapte de milostenie.

Vreți să fiți fericiți? Iată aici o listă a fericirii:

Fericiți cei săraci cu duhul, că a lor este împărăția cerurilor.
Fericiți cei ce plâng, că aceia se vor mângâia.
Fericiți cei blânzi, că aceia vor moșteni pământul.
Fericiți cei ce flămânzesc și însetează de dreptate, că aceia se vor sătura.
Fericiți cei milostivi, că aceia se vor milui.
Fericiți cei curați cu inima, că aceia vor vedea pe Dumnezeu.
Fericiți făcătorii de pace, că aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema.
Fericiți cei prigoniți pentru dreptate, că a lor este împărăția cerurilor.
Fericiți veți fi voi când vă vor ocărî și vă vor prigoni și vor zice tot cuvântul rău împotriva voastră, mințind din pricina Mea.
Bucurați-vă și vă veseliți, că plata voastră multă este în ceruri, că așa au prigonit pe proorocii cei dinainte de voi. - Matei 5, 3-12

Nu avem nevoie de un guru ca să ne zică cum să fim fericiți pentru că....."Deci, cel ce va strica una din aceste porunci, foarte mici, și va învăța așa pe oameni, foarte mic se va chema în împărăția cerurilor; iar cel ce va face și va învăța, acesta mare se va chema în împărăția cerurilor." Matei 5, 19

Vreți să vă "transformați"?
"Căci zic vouă: Că de nu va prisosi dreptatea voastră mai mult decât a cărturarilor și a fariseilor, nu veți intra în împărăția cerurilor.
Ați auzit că s-a zis celor de demult: "Să nu ucizi"; iar cine va ucide, vrednic va fi de osândă.
Eu însă vă spun vouă: Că oricine se mânie pe fratele său vrednic va fi de osândă; și cine va zice fratelui său: netrebnicule, vrednic va fi de judecata sinedriului; iar cine va zice: nebunule, vrednic va fi de gheena focului.
Deci, dacă îți vei aduce darul tău la altar și acolo îți vei aduce aminte că fratele tău are ceva împotriva ta,
Lasă darul tău acolo, înaintea altarului, și mergi întâi și împacă-te cu fratele tău și apoi, venind, adu darul tău.
Împacă-te cu pârâșul tău degrabă, până ești cu el pe cale, ca nu cumva pârâșul să te dea judecătorului, și judecătorul slujitorului și să fii aruncat în temniță.
Adevărat grăiesc ție: Nu vei ieși de acolo, până ce nu vei fi dat cel de pe urmă ban." Matei 5, 20-26

Vreți să fiți desăvârșiți?
"Ați auzit că s-a zis: "Să iubești pe aproapele tău și să urăști pe vrăjmașul tău".
Iar Eu zic vouă: Iubiți pe vrăjmașii voștri, binecuvântați pe cei ce vă blestemă, faceți bine celor ce vă urăsc și rugați-vă pentru cei ce vă vatămă și vă prigonesc,
Ca să fiți fiii Tatălui vostru Celui din ceruri, că El face să răsară soarele și peste cei răi și peste cei buni și trimite ploaie peste cei drepți și peste cei nedrepți.
Căci dacă iubiți pe cei ce vă iubesc, ce răsplată veți avea? Au nu fac și vameșii același lucru?
Și dacă îmbrățișați numai pe frații voștri, ce faceți mai mult? Au nu fac și neamurile același lucru?
Fiți, dar, voi desăvârșiți, precum Tatăl vostru Cel ceresc desăvârșit este." Matei 5, 43-48