ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O persoană și-a bătut joc de presa din România și de cei care au crezut un videoclip descărcat de pe internet.

Nu este prima dată când presa din România își ia țeapă. Ba a anunțat moartea unor persoane publice în baza unor zvonuri, ba a comentat un joc video ca fiind real etc.

Ce s-a întâmplat acum?

O persoană (Laszlo Kiss - n.r.) a descărcat un videoclip de pe internet și a pus titlul „Un avion decolează de pe o șosea din Prahova”. Internauții au distribuit clipul iar presa l-a preluat ca atare. Doar că..... surpriză: Poliția rezolvă cazul.

„A fost identificată persoana care a distribuit clipul video, găsit pe o pagină de socializare, motivând că l-a denumit cu respectivul titlu din dorința de a obține mai multe aprecieri.”

Hop încă o palmă pe obrazul presei care a împrăștiat știri false (Fake news-uri).

Documentare = 0, informare din surse = 0, verificarea informațiilor din minim trei surse = 0.

După declarația celor de la IPJ Prahova, redactorii au făcut actualizări pe articole doar că... titlurile au rămas neschimbate.

„Felicitări” tuturor „jurnaliștilor”. Suntem pe mâini bune.

Nota red: Au „mușcat”, între altele, următoarele agenții și site-uri de știri „quality”, „verificate”, „kosher”, cum s-ar spune: News.ro, ProTv, Newsweek, HotNews, Libertatea ș.a.m.d