ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După Plandemie și Război, un nou flagel lovește Omenirea.

De aproape un an de zile, o știre reușește să treacă în mod uimitor pe sub radarul presei: din aprilie 2022, Bucureștiul, Clujul și Suceava au fost incluse în programul pilot al UE „Orașele de 15 minute”.

Cele o sută de orașe din Europa alese pentru program, printre care și cele trei românești, primesc o finanțare de 360 de milioane de euro în perioada 2022-23 pentru a-și schimba dramatic modul de viață, încât să devină neutre din punct de vedere climatic până în 2030.

Ce înseamnă un „oraș de 15 minute”?

Foarte pe scurt, este un oraș împărțit în districte a căror mărime este delimitată de capacitatea unui om de a le parcurge în 15 minute, pe jos sau pe bicicletă.

Teoretic, edilii ar trebui să le asigure locuitorilor TOATE condițiile de muncă, educație, îngrijire a sănătății și recreere, pentru a nu avea nevoie să mai iasă din perimetrul impus.

Trecerea „granițelor” perimetrului cu mașina sau orice alt mijloc de transport considerat poluant este limitată și reglementată strict.

Ieșirile sunt supravegheate prin intermediul camerelor video. Orice vehicul care iese dintre „granițele” districtului de 15 minute fără aprobare este pasibil de amendă sau alte sancțiuni.

Nu doar Libertatea de Mișcare este încălcată grosolan, ci și Libertatea de a Alege. Locuitorul unui astfel de oraș este OBLIGAT să meargă la un loc de muncă din interiorul perimetrului, să își dea copilul la o școală sau grădiniță din interiorul perimetrului, să meargă la un spital din interiorul perimetrului, să meargă la un teatru, la un meci sau la un restaurant din interiorul perimetrului impus.

Inclusiv AMORUL este restricționat la perimetrul impus: dacă iubești cu adevărat o persoană DIN AFARĂ, atunci ai dreptul să te duci la ea doar pe jos sau pe bicicletă, și să ajungi la randevu transpirat și plin de praf.

(Iată cum funcționează conceptul la Oxford, unde a fost implementat deja de câteva luni: găști de „eco-vigilantes” civili și-au asumat rolul de a aplica legea și terorizează populația.)

Orașele de 15 minute sunt niște Lagăre de Lux, desprinse din coșmarurile imaginate de Orwell sau Huxley.

Cum Forumul Economic Mondial al lui Klaus Schwab nu scapă nici un coșmar pe care să nu și-l însușească, a luat de suflet și Orașele de 15 minute.

Cu atât mai mult cu cât proiectul pare frate bun cu Plandemia, lockdown-urile și certificatul digital.

Nu întâmplător, ideea Orașelor de 15 Minute și-a luat avânt când restricțiile COVID erau în floare.

Când ești zăvorât în casă, perspectiva de a merge 15 minute pe jos NECONTROLAT ți se pare raiul pe pământ.

Și Vaccinul a promis Libertate!

Iată, deci, un subiect bombă pe care presa îl ignoră. Deși e vorba de soarta câtorva milioane de români.

Nu am văzut nici o dezbatere televizată serioasă pe această temă.

Mai grav, includerea celor trei orașe românești pe lista pilot a UE nu a fost precedată de nici o consultare a populației. De nici o informare a modului în care „Omului de 15 minute” i se va schimba dramatic viața.

Ca toate deciziile din ultimii ani, a fost un Diktat.

De ce ignoră presa românească un astfel de subiect exploziv?

Explicația poate fi una singură: încă se află în procesul de turnare a cenușii în cap pentru ticăloșiile pe care le-a săvârșit în timpul Pandemiei.

A începe acum să vorbească iarăși de restricții și interdicții ar însemna să-și pună singură o bombă sub fund.

În plus, procentul mic de vaccinare a dovedit că românii nu cuplează la o astfel de progandă.

Era deci nevoie de o modificare a strategiei: trecerea de la Fățiș la Furiș.

Ca în cazul Bîstroe, te trezești cu realitatea că dă buzna peste tine.

Fără să bănuiești nimic, viața ți se schimbă peste noapte.

Asemenea lui Gregor Samsa, te culci Om și te trezești Gândac. Dacă nu te supui, ești strivit.