ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Amenințare interlopă la adresa „Cotidianului” sub forma unui fake news. Faptul că eu scriu despre această amenințare arată că știrea de mai sus este un Fake News de cea mai joasă speță. Așa-zisa știre a apărut vineri seara pe un site fantomă, „https://www.news24hd.com/”, și a fost reluată a doua zi, devenind virală pe internet.

Atentatul din Arad, un caz cu prea multe semne de întrebare

Eram la Herculane împreună cu familia, cînd a început să sune telefonul din partea prietenilor sau a celor care mă cunoșteau din presă. Toți erau îngroziți de teribilele informații false scrise în acel articol mizerabil.
 
 
 
 
Nu este vorba doar despre o simplă glumă macabră, ci de o amenințare directă din partea unor grupări interlope care vor, în acest fel, să transmită un mesaj, motiv pentru care am anunțat IPJ Dolj. Spre cinstea lor, imediat a început o anchetă coordonată de Biroul de Investigații Criminale pentru depistarea autorilor acestei amenințări.

După cum se vede, așa-zisa „știre” este semnată cu numele jurnalistului Alex Vârtosu de la „Gazeta de sud”. L-am sunat pe colegul de la GDS și, evident, acesta a fost la rîndul său șocat, confirmîndu-mi că se află în concediu și că nu are vreo legătură cu monstruozitatea de pe acel site.

Atentatul din Arad: Le-am dat mură-n gură anchetatorilor pista-cheie

Colegii de la România TV au dezmințit imediat știrea și, după intervenția mea telefonică, a fost devoalată făcătura construită cu migală de autorii necunoscuți ai amenințării.

În acea emisiune, analistul Cosmin Gușă și, ceva mai tîrziu, colegul Victor Roncea, pe „ActiveNews”, au interpretat acest „articol” ca fiind o amenințare directă la adresa mea și a ziarului „Cotidianul”. Au făcut legătura între acel Fake News și dezvăluirile publicate recent despre atentatul de la Arad, în care am dezvăluit relațiile lumii interlope din acea zonă și polițiștii, procurorii, judecătorii și oamenii politici care protejează rețelele de trafic și contrabandă:
 
 
 
În acest fel, toți cei care crezuseră inițial că am fost ucis și aruncat pe un cîmp, au aflat destul de repede adevărul. Totul nu este decît o amenințare directă pe care polițiștii de la IPJ Dolj deja o anchetează, urmînd ca apoi să demarăm procedurile penale împotriva autorilor.

Dacă „adevărul” știrii false a ieșit la iveală, nu înseamnă că și consecințele acestei monstruzități s-au stins. Efectele asupra celor din familia mea au fost dintre cele mai îngrijorătoare, toate acestea fiind deja invocate de avocatul care mă va reprezenta în instanță.

DOCUMENT/Cum s-a ajuns la atentatul cu bombă de la Arad? Ne spune SRI

În zadar, autorii acestui Fake News au decis duminică seara să șteargă postarea aceasta mizerabilă, căci, ea este acum pe masa anchetatorilor, fiind doar o chestiune de timp ca ei să fie depistați.

P.S. Mulțumesc tuturor prietenilor care m-au sunat îngrijorați și care mi-au transmis încurajările lor.