ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De trei ani și jumătate, agenda globalistă este promovată cu o furie nemaivăzută. Iar fiecare eveniment major – pandemie, război, criză – are ca scop să creeze falii în rezistență.

Un editorial de Kit Knightly de la Off-Guardian pe care l-am tradus pentru cititorii ActiveNews.

*

Cu câteva zile în urmă am publicat un articol care explica modul în care Marea Resetare continuă să avanseze în culise, în timp ce prima pagină a presei este ținută de Israel și Palestina.

Este adevărat și că, în cele mai bine de două săptămâni de existență, războiul însuși a făcut să avanseze Marea Resetare.

Cenzură

Normalizarea represiunii împotriva disidenței și crearea unei culturi a fricii în jurul libertății de exprimare constituie un element major al Marii Resetări. Când interzici protestele incomode, toate celelalte etape devin mai ușoare.

Și, evident, de la începutul războiului, apelurile pentru suprimarea libertății de exprimare au apărut peste tot.

Am scris despre asta în articolul nostru, „Războiul Israel-Hamas – un alt pretext pentru a interzice libera exprimare”.

De când a apărut acel articol, campania de cenzură s-a întețit.

Comisarul UE, Thierry Bretton, a trimis scrisori de avertisment tuturor platformelor importante de media sociale, afirmând că acestea trebuie să „combată dezinformarea” legată de Israel și amenințându-le cu amenzi.

Într-o nouă lovitură dată narațiunii„China este de partea noastră”, aplicația video TikTok a acceptat cu entuziasm să „combată dezinformarea”.

Studenți de la Harvard și Berkeley au fost amenințați cu înscrierea pe „liste negre” pentru că și-au exprimat sprijinul pentru Palestina.

Poliția din Germania și Franța reprimă demonstrațiile pro-palestiniene, în timp ce în Marea Britanie și SUA au existat apeluri la arestarea unor persoane care au fluturat steaguri palestiniene, sau la expulzarea celor care „sprijină Hamas”.

A crea o cultură a fricii, a-i face pe oameni să se teamă să se mai exprime pe sine sau opiniile lor politice nu este decât unul din numeroasele aspecte pe care Covidul, Ucraina, schimbarea climatică și acum Israelul le au în comun.

Programul de Recunoaștere Facială

Este întotdeauna ciudat când o poveste presupusă „de stânga” apare și se articulează perfect cu un subiect aflat deja în actualitate.

Dezvoltarea tehnologiei de recunoaștere facială (TRF) – o amenințare la adresa dreptului fiecăruia la viață privată – este un astfel de exemplu.

Înaintea „atacului surpriză”, folosirea de către Israel a tehnologiei de recunoaștere facială era etichetată de Amnesty International ca „apartheid automatizat”.

În SUA, statele s-au opus TRF de multă vreme, unele dintre ele adoptând legi speciale de interzicere.

Acum, însă, se pare că Israelul a folosit tehnologia de recunoaștere facială pentru a identifica morții și răniții.

Jerusalem Post a numiit TRF un„instrument care ajută Israelul să se refacă după războiul Hamas”.

Și, printr-o stranie coincidență – cu trei zile înainte de pretinsul „atac surpriză”, guvernul suedez ar fi fost obligat să extindă utilizarea TRF din cauza „violenței bandelor” locale.

În Marea Britanie, noul avânt al TRF a coincis perfect cu proiectul guvernului de a descărca fiecare fotografie de pașaport din baza sa de date într-un program de recunoaștere facială.

Aceste proiecte au suscitat proteste restrânse, în special pentru că foarte puțină lume a auzit de ele.

Apoi, sâmbătă, în timpul demonstrației pro-palestiniene din Londra, poliția metropolitană a folosit puterile conferite de articolul de lege 60AA și le-a cerut manifestanților să nu își acopere fețele pentru a putea folosi TRF în direct.

Această metodă este folosită și în Suedia, o altă țară de „băieți buni”.

Nimeni nu a spus un cuvințel de împotrivire. Ceea ce în aprilie era considerat „orwellian”, a devenit brusc – „grație” noului război – acceptabil.

Faptul că aceleași persoane care acum cer ca nimeni să nu își acopere fețele au țipat vreme de trei ani „purtați mască!” este una dintre marile ironii ale istoriei.

La fel de ironic, dar mult mai tragic, aceiași oameni care s-au opus folosirii acestei tehnologii în timpul manifestațiilor împotriva lockdown-urilor și vaccinării aprobă ca ea să fie folosită asupra „simpatizanților de teroriști”. Ceea ce ne duce la punctul trei...

Dezbinarea Presei Alternative

Presa independentă a fost cea mai importantă cauză pentru care „narațiunea pandemică” și-a ratat obiectivele.

Povestea și-a pierdut elanul în fața unei rezistențe solide din partea întregului spectru politic – de la stânga anarhistă la dreapta libertariană.

De atunci, un element major al strategiei globaliste a fost să submineze această solidaritate și forța presei alternative, prin atacarea surselor ei de finanțare, limitându-i influența și – mai ales – semănând discordie cu subiecte diversioniste care dezbină.

Nu este o întâmplare că invazia Rusiei în Ucraina a spart mișcarea de rezistență anti-Covid drept în mijloc, divizând-o de-a lungul vechilor linii de falie ideologice.

Izbucnirea „războiului” Israel-Hamas a rupt cele două tabere în alte două tabere noi.

Acțiunea colectivă și gândirea independentă au fost anihilate în favoarea tribalismului.

Oamenii au fost manipulați pentru a-și abandona pozițiile anti-globaliste, încât să îi apere pe „globaliștii buni” de „globaliștii răi”.

Acest lucru nu doar că a distrus alianța disidenților anti-lockdown/anti-vaccin, dar le-a zdrobit și principiile și le-a discreditat opiniile.

Mulți – majoritatea din tabăra Dreptei conservatoare – au uitat că Israelul a fost în avangarda minciunii Covid, că israelienii au fost primii care s-au vaccinat și au folosit „pașapoartele verzi”, și i-au luat apărarea (sau, mai degrabă, au profitat de ocazie pentru a promova un program anti-islam).

Ei cer acum sancțiuni colective și – cum am arătat mai sus – aplaudă suprimarea libertății de exprimare a „simpatizanților teroriștilor”.

Să luăm exemplul lui Douglas Murray, care este considerat un „absolutist al libertății de exprimare”. Dar care, în urma „atacului surpriză”, scrie cronici cu titluri ca acesta...

„De ce îngăduim manifestații care proslăvesc masacrul?”

Că astfel de persoane au fost vreodată sincere sau nu în protestele pentru libertate, credibilitatea lor pe acest front este compromisă definitiv.

Cred că această postare pe Twitter o spune cel mai bine:

„Cei care cândva au stat uniți, ca urmare a experiențelor lor în Pandemia Covid-19 manipulată și apoi în vaccinare, sunt acum cu toții dezbinați într-o situație manipulată în care sunt implicate Israelul și Palestina.

„Puteți să vă felicitați unii pe alții. Meritați o medalie.”

„Lumea Multipolară” 

Cealaltă fațetă a dezbinării care continuă să sfâșie mișcarea de scepticism față de Covid este continua promovare a așa-numitei „lumi multipolare”.

Faptul că forța conducătoare a lumii este o elită globalistă care nu are domiciliu în nici un stat a fost demonstrat în mod clar de falsa „pandemie”.

De atunci, un obiectiv major al elitei globaliste a fost să șteargă această amintire din memoria noastră.

A fost prezentată publicului o falsă „narațiune” conform căreia imperiul america în ruine este „globalismul” și că există o axă de opoziție la acesta întruchipată de Rusia, de China, de Iran și de alții.

Această poveste a fost vândută opiniei publice de presa „mainstream” și alternativă de la începutul „operațiunii militare speciale” din Rusia.

Este o poveste binară simplistă „băieți buni/ băieți răi”, concepută pentru a face uitati cei doi ani de cooperare mondială la scară mare între acești pretinși „dușmani” în timpul Covid.

Războiul Israel-Hamas contribuie deja la alimentarea acestei povești înșelătoare. El creează impresia unei lumi divizate după niște linii vechi, dar tot mai puțin importante.

Pandemia a demonstrat cu claritate că elitele lumii urmează toate același scenariu.

Războiul are scopul să ne facă să uităm această realitate.

Iar dacă asta înseamnă că trebuie să moară câteva mii de oameni – ce contează? Vestul și Estul au fost amândouă încântate să își ucidă propriile popoare cu lockdown-uri și vaccinuri toxice – așa că de ce nu și cu rachete?

Ne vând lozinci învechite din vremea Războiului Rece pentru a ne cnvinge că nu ei sunt dușmanii noștri – ci tipii „ceilalți” – musulmanii, evreii, rușii...

...puteți să completați după plac.

Coreea de Nord a fost acuzată că furnizează arme Hamas.

Iranul ar fi finanțat – ba chiar pus la cale – atacul.

Până și Rusia, care se opune în mod tradițional cu fermitate tuturor „teroriștilor” islamici, dă semne că renunță la „neutralitatea” obișnuită față de Palestina. Trimite încărcături cu ajutoare în Gaza și promovează rezoluții de încetare a focului în Consiliul de Securitate al ONU (cărora, evident, Statele Unite le-au opus imediat veto-ul lor).

Din această cauză, parlamentarii israelieni amenință Rusia cu războiul în direct pe Russia Today.

În discursul său către națiune din 20 octombrie, Joe Biden a pus în mod deliberat semnul egal între Rusia lui Putin și Hamas.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut aproape la fel, imediat după producerea „atacului surpriză”.

Taberele pentru un presupus „Al III-lea Război Mondial” au fost formate.

Toate acestea alimentează iluziile că diferențe ideologice uriașe despart aceste state - când, în realitate, ele împărtășesc marea majoritate a obiectivelor Noii Normalități.

Nu uitați că atât Israel cât și Hamas și-au sacrificat popoarele pe altarul Pfizer.

Orice afirmație – de o parte și de alta – privind grija față de viețile civililor trebuie tratată cu un scepticism absolut.

*

După cum puteți constata, „atacul surpriză” al Hamas a dat un nou elan unora dintre obiectivele Noii Normalități care figurau pe lista de priorități a Sistemului de ceva vreme.

Altele care nu s-au concretizat încă, dar pot cu ușurință deveni realitate.

Se vorbește despre o criză a refugiaților – care să sporească imigrația ilegală și să reaprindă și mai mult retorica dezbinatoare dorită. Și care să furnizeze guvenelor occidentale un burete cu care să șteargă dezastrul financiar pe care l-au provocat  în mod deliberat.

Prețul petrolului este deja în creștereși poate declanșa în orice moment viitoarea „criză energetică”.

Poate că țările din Golf vor impune un embargo Israelului, sau țările occidentale vor sancționa pe cineva, dar terenul se pregătește.

Wall Street Journal avertizează în legătură cu repetarea crizei energetice din 1973, iar Statele Unite și-au vândut jumătate din rezervele sale de petrol și ar putea să nu fie „pregătite pentru o criză”.

Două articole chiar din această dimineață (20 octombrie)  avertizează în legătură cu o „potențială criză”.

Dacă (când?) această criză se va produce, ea poate (și va fi aproape sigur) folosită în beneficiul programului „schimbării climatice”.

Ni se va spune că orice rău este spre bine, deoarece ne „vom baza mai mult pe energia refolosibilă”.

Asistăm la o colosală urzeală de minciuni, dar toate duc în aceeași direcție.

Sunt deja multe discuții, în presa alternativă, despre natura Hamas.

În ce măsură a fost el creat de Israel, sau cel puțin i s-a permis să apară?

Și în ce măsură acest lucru are legătură cu „atacul surpriză”?

Unii l-au numit o „afacere internă” încă de la anunțul știrii, iar aceasta are toate caracteristicile obișnuite ale unui atac „sub steag fals”.

„Eșecuri ale serviciilor de informații” inexplicabile, avertismente ignorate și reacții tardive...

Poate că a fost un caz de „let it happen on purpose” (lasă să se petreacă intenționat) – LIHOP sau un caz de „made it happen on purpose” (l-au fabricat intenționat) – MIHOP.

Cine știe cât de departe vor merge elitele cu fabricarea realității de care au nevoie pentru a-și promova proiectele lor planetare?

Oricare ar fi adevărul, nu se poate nega că fac eforturi mari pentru a-și impune o agendă pe care am ajuns deja să o cunoaștem foarte bine.