ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De mai bine de un an am arătat că isteria covid a fost inițiată de Partidul Comunist Chinez cu un scop complet nemedical, anume potolirea populației chineze care dădea semne de nesupunere față de partid, mai ales în Wuhan și Hong Kong:
– Protestele de stradă din 2019 din Hong Kong și Wuhan – motivul isteriei covid începută în China care a molipsit planeta
– Obîrșia isteriei covid – protestele din Wuhan, 2019 (video)

Ideea respectivă am susținut-o și în cartea mea „Covid, minciuna veacului” (linc), cît și în discuții și articole în limba engleză:
– How and why the c0vid scam started and developed (video)
– Articol al meu pe „Libertarian Europe”: Did Covid-19 pandemic start as a smokescreen for the CCP?

Evoluția evenimentelor îmi confirmă spusele. Wuhanul a fost potolit încă din vara lui 2020, iar lucrurile au progresat în direcția dorită de guvernul chinez și în teoreticul autonom Hong Kong. Încă din ianuarie anul acesta am avut 53 de arestări politice în Hong Kong. C0vidul și-a făcut datoria (linc). Concluzionam atunci: „Covidul și-a făcut datoria. Controlul Chinei asupra Hong Kongului e realizat. Ai făcut treabă bună, Xi Jinping!”.

Ieri 23 iunie 2021 hotnews anunță: Cel mai mare ziar pro-democrație din Hong Kong, forțat de autorități să se închidă (linc).

După 26 de ani ziarul „Apple Daily”, simbol al mișcării pro-democrație și un ghimpe în coasta guvernului pro-Beijing, cum îl numește hotnews, se închide. Unii dintre angajații săi, inclusiv redactorul-șef și președintele consiliului de administrație al firmei care editează ziarul, au fost deja arestați săptămîna trecută. Conturile bancare ale ziarului au fost blocate (nu degeaba fac autoritățile propagandă împotriva folosirii banilor peșin și vor ca toate plățile să se facă electronic; amintesc că și în actuala plandemie s-a răspîndit ideea că bancnotele răspîndesc virusul). Populația Hong Kongului, aceeași care în 2019, în epoca Î.C. (Înainte de Covid) ieșea la manifestații de stradă uriașe împotriva tendințelor autoritare impuse de guvernul de la Beijing, stă liniștită în case și iubește camerele de supraveghere care au fost montate peste tot pentru a-i depista pe cei care nu respectă regulile de carantină anticovid.

Hong Kong, 2019. Epoca Înainte de Covid. Protest împotriva politicilor Beijingului

Repet ce am spus și în ianuarie: Ai făcut treabă bună, Xi Jinping!

Marius Mioc 

 

Nota redacției: Cititorii ziarului „Apple Daily” au luat atitudine și au început să încarce copii ale paginilor pubicației lor favorite pe „permaweb”, un fel de Internet permanent, bazat pe o rețea distribuită de calculatoare. Totul a fost posibil folosind ARWeave.org, o platformă descentralizată de stocare a fișierelor, care implementează o structură de tip blockchain numită blockweave pentru a permite stocarea permanentă a datelor, după cum informează un articol al CoinTelegraph pe această temă.