ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Colosala escrocherie prin care milioane și miliarde de dolari care nu existau au mutilat Știința, Realitatea și au distrus viețile oamenilor.

O analiză devastatoare a lui Jeffrey A. Tucker de la Brownstone Institute pe care am tradus-o pentru cititorii ActiveNews.

*

În SMS-urile și mesajele sale de pe Twitter, Sam Bankman-Fried, CEO-ul de tristă faimă al FTX, își descrie astfel imaginea de binefăcător:

„Un joc stupid prin care noi, occidentalii progresiști, debităm tot felul de platitudini corecte politic așa că toată lumea ne iubește.”

Foarte intersant. A îmbrățișat toată paleta progresistă: un vegan îngrijorat de schimbarea climatică, sprijinind orice fel de justiție (rasială, socială, ecologică), afară de cea care îl urmărește pe el, și a aruncat milioane de dolari pe acțiuni de caritate notabile, specifice Stângii.

Și a plătit bani grei pentru a deschide uși și a-și cumpăra protecție.

În toată această combinație se află și ceva care se numește Planificare Pandemică. Știm acum ce înseamnă asta: înseamnă că nu mai ai dreptul să îți trăiești viața așa cum dorești pentru că pe afară bântuie niște viruși răi.

Din motive încă neclarificate în întregime, lockdown-urile, măștile și pașapoartele de vaccinare au devenit o parte a ghiveciului progresist.

Este straniu, deoarece s-a dovedit în nenumărate rânduri că restricțiile COVID fac rău mai ales grupurilor despre care Ideologia Woke pretinde că este profund îngrijorată.

Aici intră inclusiv drepturile animalelor: cine poate uita masacrul nurcilor daneze din 2020?

Masca a devenit un simbol al comportamentului responsabil, la fel ca vaccinarea, veganismul și crizele de isterie legate de soarta planetei.

Nimic din toate acestea nu are vreo legătură cu știința. Nici cu realitatea. Este doar un simbolism tribal adoptat în numele solidarității politice a grupului.

Iar FTX era al naibii de priceput la trebușoara asta, aruncând cu milioanele de dolari pentru a dovedi loialitatea companiei față de toate cauzele corecte politic.

Printre ele, și escrocheria Planificării Pandemice.

Chiar așa: au existat legături strânse între FTX și COVID, care au fost cultivate timp de doi ani de zile. Să aruncăm o privire.

În primăvara acestui an, New York Times a prezentat cu mare tam-tam un studiu realizat de cercetători de la grupul TOGETHER, care arăta că utilizarea Ivermectinei nu folosește la nimic. O concluzie care trebuia să pună punct dezbaterilorpe acest subiect. Studiul era finanțat de FTX.

De ce?

De ce ar fi fost o firmă de schimb de criptomonede atât de interesată să atace medicamentele deja existente, care puteau fi folosite la combaterea COVID, pentru a determina guvernul și populația să utilizeze produse farmaceutice brevetate, inclusiv unele ca Remdesivirul, care în realitate nu funcționau?

Oricum ar fi, studiul și mai ales concluziile s-au dovedit a fi false. David Henderson și Charles Hooper au subliniat între altele un fapt foarte interesant:

„Unii dintre cercetătorii implicați în studiul TOGETHER au beneficiat de servicii plătite de la Pfizer, Merck, Regeneron și AstraZeneca, toate companii implicate în dezvoltarea de tratamente și vaccinuri COVID-19, aflate în concurență cu Ivermectina.”

Era abia începutul. O investigație realizată cu piciorul pe frână de Washington Post a descoperit că Sam și fratele lui, Gab, care conducea un ONG făcut pe picior, având ca obiect de activitate COVID-ul, „au cheltuit cel puțin 70 de milioane de dolari din octombrie 2021 încoace pentru proiecte de cercetare, donații de campanie și alte inițiative cu scopul de a ameliora biosecuritatea și a preveni viitoarea pandemie”.

Citez din Washington Post:

„Undele de șoc ale prăbușirii FTX s-au propagat în lumea sănătății publice, în care numeroși lideri responsabili cu pregătirea în fața pandemiei au primit fonduri sau au solicitat donații de la patronii FTX.”

Cu alte cuvinte, „lumea sănătății publice” dorea mai multe șanse pentru a zice:„Dă-mi mai mulți bani ca să pledez pentru a vârî mai mulți oameni în lockdown”.

Dar, vai, prăbușirea firmei de schimb, care se pare că deține doar 0,001% din activele pe care pretindea că le are, face acest lucru imposibil.

Printre organizațiile cele mai afectate este Guarding Against Pandemic, grupul de lobby condus de Gabe, care a aruncat milioane de dolari în publicitate pentru a sprijini presiunea administrației de a obține (aprobarea din partea Congresului) pentru o finanțare de 30 de miliarde de dolari.

Influence Watch notează:

„Guarding Against Pandemic este un grup de stânga creat în 2020 pentru a sprijini legislația care mărește investițiile guvernului pentru planurile de prevenire a pandemiilor.”

În realitate, este și mai grav, după cum notează Washington Post:

„Acțiunile sprijinite de FTX mergeau de la 12 milioane de dolari pentru promovarea proiectului de lege din California având ca scop consolidarea programelor de sănătate publică și depistarea amenințărilor virale emergente (pe fondul unei susțineri anemice, măsura a fost amânată pentru 2024), la o donație de 11 milioane de dolari pentru candidatura eșuată la Congres a unui expert în biosecuritate din Oregon, și chiar până la o subvenție de 150.000 de dolari cu scopul de a-l ajuta pe Moncef Slaoui, consilier științific al operațiunii Warp Speed, de dezvoltare a vaccinurilor, să își scrie memoriile.

„Conducătorii FTX Future Fund, o fundație derivată care a cheltuit peste 25 de milioane de dolari pentru prevenția riscurilor biologice, și-au anunțat joia trecută demisia printr-o scrisoare deschisă, recunoscând că unele donații ale organizației au fost suspendate.”

Și încă:

„Donațiile FTX Future Fund includeau 10 milioane de dolari pentru HelixNano, o companie start-up de biotehnologie care dorea să creeze un vaccin împotriva noului coronavirus; 250.000 de dolari pentru un om de știință de la Universitatea din Ottawa ca să studieze cum pot fi eradicați virușii de pe suprafețele de plastic; și 175.000 de dolari pentru a sprijini cercetările unui proaspăt absolvent al facultății de drept a Johns Hopkins Center for Health Security.

„«Pe ansamblu, Future Fund a fost o forță în slujba binelui», a declarat Tom Inglesby, care conduce Johns Hopkins Center, deplângând prăbușirea fondului. «Activitatea pe care o desfășura încerca cu adevărat să îi facă pe oameni să gândească pe termen lung... pentru a se pregăti de o pandemie, pentru a diminua riscurile amenințărilor biologice».”

Mai departe:

„Guarding Against Pandemic a cheltuit peste un milion de dolari pentru a pune presiune pe Capitol Hill și Casa Albă în cursul anului trecut, a angajat cel puțin 26 de lobbyști pentru a pleda în favoarea unui plan bipartizan de luptă împotriva pandemiei - care încă așteaptă pe masa Congresului -, și a difuzat publicitate în sprijinul legislației pentru finanțarea pregătirii de pandemie.

„Protect Our Future, un comitet de acțiune politică (PAC) sprijinit de frații Bankman-Fried, a cheltuit circa 28 de milioane de dolari în acest ciclu parlamentar cu candidații Democrați «care să militeze pentru prevenirea pandemică», potrivit paginii de internet a grupului.”

Cred că ați priceput. Totul este o escrocherie. FTX, întemeiat în 2019, după ce Biden și-a anunțat candidatura la președinție, de către fiul co-fondatorului unui important comitet de acțiune politică al Partidului Democrat, numit Mind the Gap, nu era altceva decât o schemă Ponzi.

S-a folosit de pandemie pentru a obține notorietate politică, mediatică și academică. Rațiunea sa economică era la fel de inexistentă ca și cărțile sale.

Primul auditor care și-a aruncat o privire peste afacerile FTX a afirmat:

„Niciodată în toată cariera mea nu am văzut o asemenea lipsă a mecanismelor de control intern și o asemenea absență totală a informațiilor financiare fiabile, ca aici. De la sisteme de integritate compromise și o respectare defectuoasă a reglementărilor, la concentrarea controlului între mâinie unui grupuscul de persoane neexperimentate, ignorante și potențial compromise, această situație este fără precedent.”

Este exemplul cel mai grosolan de fals perpetuum mobile: o companie care nu se baza pe nimic altceva decât moda politică și ideologia progresistă și care s-a asociat cu indivizi ca Larry David, Tom Brady, Katy Perry, Tony Blair și Bill Clinton pentru a-și asigura o spoială de legitimitate.

Lucrurile nu mai pot fi ascunse: FTX avea o relație strânsă cu Forumul Economic Mondial și era compania preferată de criptomonede a guvernului ucrainean.

Este limpede pentru lumea întreagă că FTX era mașina de spălat banii a Partidului Democrat și a întregului lobby pandemic.

Vă voi mărturisi ce mă înfurie pe mine personal cel mai mult în legătură cu aceste miliarde de bani spălați și cu această corupție profundă politică și științifică.

De ani de zile, prietenii mei anti-lockdown sunt hărțuiți pentru că ar fi finanțați cu bani negri, în realitate inexistenți.

Numeroși oameni de știință, ziariști, avocați și alte persoane curajoase și-au abandonat carierele strălucite pentru a-și apăra principiile, expunând răul provocat de dictatura COVID. Pentru aceasta, au fost insultați în fel și chip.

Institutul Brownstone a angajat dintre ei, pe post de colaboratori, cât de mulți i-au permis resursele, reale acestea, reprezentate de donații individuale.

Însă o acțiune în justiție ne este practic inaccesibilă din punct de vedere financiar. Cu atât mai puțin să ne putem lupta cu tabăra adversă, care își permite onorarii de opt cifre.

Declarația de la Great Barrington a fost semnată de birourile American Institute for Economic Research, care, se pare, acum șase ani, au primit o subvenție de 60.000 de dolari din partea Fundației Koch. Astfel au fost etichetați ca un „grup Koch de reflecție libertarian”, care pasămite ar discredita DGB, deși nici unul dintre autorii declarației nu a primit un cent.

Bârfele și calomniile au continuat timp de ani de zile – alimentate de guvern – iar Brownstone însuși are parte de un tratament similar, cu tot felul de elucubrații despre puterea, banii și influența noastră care ar influența rețelele sociale.

În realitate, Fundația Koch (probabil fără știința fondatorului său) a finanțat lucrările pro-lockdown ale lui Neil Ferguson, ale cărui simulări computerizate au îngrozit lumea și au încurajat-o să calce în picioare drepturile a miliarde de oameni.

În tot acest timp – în care un val de propagandă toxică era dezlănțuit asupra umanității – lobby-ul în favoarea Dictaturii COVID, a lockdown-urilor, măștilor și vaccinării, inclusiv falși savanți și false studii științifice, beneficiau de milioane și miliarde împrăștiate printr-o schemă Ponzi și de 15 miliarde de dolari care nu existau în realitate.

În vreme ce principalii autori ai escrocheriei se lăfăiau într-o vilă de 40 de milioane de dolari în Bahamas, plină de droguri, și se lăudau cu virtuțile „altruismului eficient” al mașinăriei lor pandemice, care acum s-a prăbușit.

Apoi, New York Times, în loc să dezvăluie această colosală conspirație criminală în toată monstruozitatea ei, a încercat să explice cum fondatorul ei a lăsat compania sa să se extindă prea mult și prea repede, iar acum sărmanul are nevoie mai ales de odihnă, fie el binecuvântat.

Noi ceilalți rămânem cu nota de plată a acestei potlogării grosolane, care leagă într-un mod uimitor criptomonedele de COVID.

Dar în timp ce toți acești bani nu se bazau pe nimic altceva decât pe aer, răul pe care l-au făcut lumii este cât se poate de real: o generație pierdută de copii, speranță de viață redusă, milioane de șomeri, o prăbușire catastrofală a sănătății publice, milioane de copii ajunși în mizerie din cauza ruperii lanțurilor de aprovizionare, 19 luni la rând de prăbușire a veniturilor reale, creșteri istorice ale nivelului datoriei și o dramatică prăbușire a moralei umane în lumea întreagă.

Deci da: ar trebui să fim cu toții furioși și să cerem să fie trași la răspundere până la unul. Iar realitatea ultimă este cu siguranță mult mai gravă decât faptele flagrante enumerate aici.

Este deja suficient de grav că lockdown-urile au distrus viața și libertatea.

A descoperi că sprijinirea lor a fost finanțată masiv prin fraudă și fals reprezintă deja un nivel de corupție mai mare decât putea fi el imaginat chiar și de cei mai cinici dintre noi.