ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Eurovisionul viciat se dovedește un premiu otrăvit pentru Ucraina. De când s-a declarat câștigătorul, ucrainenii sunt ținta continuă a miștocărelilor și urii: până și unii dintre cei cu steag la profil nu se pot abține să nu râdă la bancurile care se fac pe seama falsificării concursului.

Fluxul de simpatie și solidaritate începe să se domolească și riscă să se transforme în reflux. Simpatia și solidaritatea riscă să defecteze dacă abuzezi de ele și ești arogant. Ți se întorc împotrivă. Prosteala pe față are limitele ei, chiar dacă s-au dovedit generoase în vremea pandilelii. Dar prezumția de inocență și puritate de care ai beneficiat se destramă la fel ca forța de ucidere și sperietura indusă de carcalac.

Asta e pe cale să se întâmple cu sfinții și eroii la modă: lumea începe să înțeleagă că ATI-ul lor nu e chiar așa de aglomerat. Când ești pe val riști să faci greșeli decisive pentru cauza ta și exact asta fac ucrainenii. Ultimul gest reprobabil este chiar la părăsirea scenei Eurovisionului, când trupa a făcut salutul celebru cu dreapta ridicată. Am pus filmul doar pe Telegram, fiindcă aici risc să spună FB că e fake, să-l șteargă și să mă blocheze iar.

Meme-urile și bășcălia vor săpa metodic la temelia credibilității Kievului, căruia deja i s-a creat un afiș-pamflet unde se anunță că va organiza Eurovisionul anul viitor. Normal, că doar au câștigat concursul. Doar că pe afiș scrie: „Welcome to Russia!”.