ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dacă tot e iar la modă „gomandantul agțiunii” scot de la sertar dosarul „Ce se întâmplă, doctore?”. Din care vă fac un rezumat mai jos și apoi citiți tot, dacă aveți chef.

Omul are Ordinul Național "Steaua României”, în grad de "Cavaler” și Ordinul Național „Pentru Merit”, în grad de cavaler, respectiv, de ofițer. Vă vine să credeți? 


Este cotat între primii 15 cei mai influenți arabi din lume în 2017.

https://www.romania-insider.com/romanian-doctor-is-14th...

Zice că „sunt palestinian din Nablus și am ajuns în România în 1981, la vârsta de 16 ani și jumătate”.

https://www.enciclopediaromaniei.ro/wiki/Raed_Arafat

https://web.archive.org/.../option.../task%2Cview/id%2C2328/

Dar în CV apare că s-a născut pe 24 mai 1964 în Damasc-Siria, nu în Nablus, și că e cetățean iordaniano-român, de naționalitate palestiniană.

https://ro.wikipedia.org/wiki/Raed_Arafat

Doar data nașterii corespunde, locurile diferă. Păi, ne hotărâm și noi?

Cum l-au primit, la nici 17 ani, deci fără majorat conform legilor țării, să se înscrie la Medicină la Universitatea din Cluj-Napoca? Așa, fără discernământ și responsabilitate juridică?

Ca palestinian, putea primi o dispensă pentru orice facultate, de la regimul comunist al lui Ceaușescu. Dictatorul era în prietenie mare cu Yasser Arafat, liderul Organizației de Eliberare a Palestinei, calatogată atunci ca organizație teroristă de Israel și majoritatea țărilor occidentale. România furniza membrilor OEP sprijin logistic, instruire civilă și militară, asistență medicală, pașapoarte false. Ceaușescu folosea ”talentele” teroriste ale oaspeților ca să-și anihileze inamicii.

La venirea eroului în România erau cca. 10.000 de studenți arabi, din care 6000 de palestinieni, potrivit unui raport CIA. ”Credem că teroriștii pot folosi rețeaua studențească ca să atace obiective americane sau vest-europene din România”, scriau agenții CIA care monitorizau mișcarea palestiniană de la noi.

https://www.cia.gov/.../CIA-RDP85T01058R000302940001-8.pdf

Arabii erau turbulenți, ostili față de autorități, se băteau cu miliția. Ceaușescu și Securitatea s-au trezit că trebuie să combată răfuielile importate din Orientul Mijlociu. Care au culminat cu asasinarea unui diplomat iordanian, în București, în decembrie 1984.

https://www.digi24.ro/.../document-desecretizat-ce-scria...

Acesta era mediul studențesc agitat și supravhegheat în care trăia eroul nostru. După Loviluția din 89, el a ratat să se specializeze în Occident. ”Nu am reușit să plec afară pentru a face specializarea pe care mi-o doream. Am pierdut locul pe o listă pentru Franța și am hotărât să fac specializarea de anestezie-terapie intensivă în România”. De ce o fi pierdut locul? Sau l-au respins din cauza dosarului informativ?

A continuat și tradiția ceaușistă de a-și ajuta compatrioții, era păcat.

https://www.zi-de-zi.ro/.../raed-arafat-romania-ar.../

Prin HG. 272/2012, modificată în 2017, statul român finanțează burse pentru Organizația pentru Eliberarea Palestinei.

http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/136980

Tinerii palestinieni se școlesc gratuit în mai mule domenii dar mai ales, la Academia de Poliție, se instruiesc în folosirea armelor, muniției și explozibililor. Sunt colegi de cursuri nu cu securiștii de pe vremuri, ci cu simpaticii și discreții de la SIE.

http://www.isusibiu.ro/admit.../Anunt_Admitere_2019-2020.pdf

Cică din cauza trecutului tulbure eroul are interdicție să intre în Țara Sfântă, așa că se duce la rudele din Cisiordania pe traseul mai lung, prin Amman-Iordania.

El este eroul care înșiră ambulanțe roșii, dar nu poate găsi un avion prăbușit în Apuseni și nu e-n stare să salveze, la 30 de metri de țărm, pasagerii unui elicopter picat în Siutghiol. Competența lui a valorat cât anul nașterii: 64 de morți la Colectiv.

Să mai zicem despre participarea eroului - cercetată degeaba de procurori - la achizițiile de spitale mobile, tiruri ATI, ventilatoare mecanice, izolete și seruri de zeci de miliarde de euro - sau ultima strigare, defribrilatoare publice.

Despre apartenența lui la Baha'i să-i intrebați pe băieții cu 6 litere, la ce le folosește. Baha'i e o sectă cu sediul central în Haifa, Israel, care susține unirea religiilor într-una singură.

El este „gomandantul agțiunii”, inclusiv de la Crevedia.

Raed. Raed Arafat.

Mai pe larg informațiile de mai sus, în continuare, după cum au fost scrise în mai 2020 (unele linkuri din tot materialul s-ar putrea să nu mai funcționeze pentru că au fost aranjate de „băieți”). Citiți cum i-am vizitat o rudă din Nablus și ce-a spus despre el și mama lui după fotografiile de mai jos

May be an image of 2 people and text

CE SE ÎNTÂMPLĂ, DOCTORE ARAFAT?

Știți cine sunt Ion Iliescu, Traian Băsescu și Klaus Iohannis?
Trei președinți ai României de pe vremea lui Raed Arafat.

Iliescu și Băsescu l-au decorat pe palestinian cu Ordinul Național „Pentru Merit”, în grad de cavaler, respectiv, de ofițer. Ulterior, matrozul, aflat la apogeul șmecheriei sale prezidențiale, l-a atacat din toate pozițiile fiindcă se opunea privatizării serviciilor de urgență.
 
Degeaba.
 
S-a trezit cu manifestații de stradă ale unei categorii de români care-l adulează pe califul Smurd.
Arafat e un erou pentru o parte a României și o mândrie pentru lumea arabă. Aparența de intangibil, în vârful bucatelor unei țări străine, i-a adus palestinianului respectul etnicilor săi: Arafat este cotat între primii 15 cei mai influenți arabi din lume.

Arafat a rezistat și rezistă, Băsescu încă mai latră ...
 
Legați-vă centurile, că aveți de citit! Faceți un efort, cu ce aveți în tărtăcuță, și puneți în context ceea ce scriu aici...
Văd că Tolontan își încearcă iar dinții în eminența atotștiutoare a Grupului de Derutare Strategică. Zâmbesc.
Mă gândesc iar la Băsescu și cuvintele lui grele despre Arafat: ”"Înșiră mașinile roșii, face spectacol, dar nu poate găsi un avion în Apuseni, iar la Siutghiol nu e în stare ca la 30 de metri de țărm să salveze niște oameni". Și matelotul i-a mai zis câteva despre incompetența DSU, al cărui șef este, în drama de la Colectiv.

Arafat nici n-a clipit: zice că una dintre "lecțiile" învățate din tragedie este cea a unei relații "mult mai bine coordonate" cu organizațiile si voluntarii. Lecția Colectiv a costat 64 de vieți.

Ce știm și ce nu știm despre mogulul situațiilor de urgență?
 
Ne spune chiar el, într-un interviu de negăsit dacă-l cauți normal, dar pe care l-am recuperat din arhiva netului:
 
”Sunt palestinian din Nablus și am ajuns în România în 1981, la vârsta de 16 ani și jumătate”. În CV apare că s-a născut în Damasc-Siria și că e cetățean iordaniano-român, de naționalitate palestiniană. N-ar fi chiar o mare nepotrivire cu nașterea, dat fiind că mama lui era fiică de farmaciști din Damasc, iar palestinienii au fost pribegi până să aibă un loc al lor.

Cu vârsta lui, la sosirea în România, și cu naționalitatea apar două mici probleme pentru care deschid o paranteză mare:

Cum l-au primit, la nici 17 ani, deci fără majorat conform legilor țării, să facă medicină la Universitatea din Cluj-Napoca? Așa, fără discernământ și responsabilitate juridică?

Sau a așteptat să împlinească 18 ani? Și cu ce s-a ocupat până atunci? A învățat româna?
 
Exista totuși o soluție foarte posibilă. Ca palestinian, Raed Arafat putea primi o dispensă pentru orice facultate, de la regimul comunist al lui Ceaușescu. Dictatorul era în prietenie mare cu Yasser Arafat, liderul Organizației de Eliberare a Palestinei, propulsată de Moscova și calatogată drept organizație teroristă de Israel și majoritatea țărilor occidentale.

România furniza OEP-ului uniforme, arme și instruire militară, asistență medicală pentru militanții răniți în luptele cu israelienii, medicamente, pașapoarte false și școlarizare pentru tinerii palestinieni.
 
Hmmm, pașapoarte false! Câți palestinieni rămași de-atunci, pe la noi, or mai avea numele reale?

Ar mai fi un detaliu: orice palestinian primea favorurile regimului Ceaușescu sau doar dacă era membru al OEP?
La venirea lui Raed Arafat, în România erau cca. 20.000 de studenți străini, jumătate arabi din care 6000 de palestinieni, potrivit unui raport declasificat al CIA.
 

Toți aceștia plăteau taxele de școlarizare în dolari. Apoi, Ceaușescu și Securitatea încasau valută forte din contractele comerciale obținute în țările arabe de unde proveneau studenții oaspeți. Pe de altă parte dictatorul folosea ”talentele” teroriste ale palestinienilor ca să-și anihileze inamicii politici și criticii, cum ar fi echipa de la Radio Europa Liberă.
 
Dar nu doar banii și serviciile teroriste erau motivele pentru care Ceaușescu nu-i refuza aproape nimic tovarășului său de luptă și ideologie marxistă, Yasser Arafat. Simultan, România avea relații bune și cu Israelul, permițând evreilor din țară să emigreze din ”raiul” comunist, contra cost. Așa că dictatorul visa să-i împace pe evrei cu arabii, ca să ia premiul Nobel pentru pace. Nu e nicio glumă, ne-o spune Pacepa, generalul de Securitate defectat la americani.
 
 
În acest context, un tânăr palestinian sosit la studii în România, care se mai numea și Arafat, făcea parte dintr-o comunitate favorizată. Favorizată dar și periculoasă, dacă ne luăm după același raport al CIA citat mai sus. Arabii erau turbulenți, ostili față de autorități, se băteau cu miliția și vindeau românilor, la negru, mărfuri care lipseau de pe piață. Îmi amintesc de scandalurile din căminul Regie și că tot de-acolo îmi luam țigări, whisky și blugi.
 
Dar cea mai gravă era infiltrarea teroriștilor în facțiunile studențești radicalizate. Ceaușescu și Securitatea s-au trezit că trebuie să combată răfuielile importate din Orientul Mijlociu. Acestea au culminat cu asasinarea unui diplomat iordanian, în București, în decembrie 1984.
 
Concluzie: ”Credem că teroriștii pot folosi rețeaua studențească ca să atace obiective americane sau vest-europene din România”, scriau agenții CIA.
 
Acesta era mediul studențesc agitat în care trăia Raed Arafat, într-o Românie care, în termenii de azi, sprijinea activitățile teroriste. Este de înțeles de ce, după Loviluția din 89, medicinistul palestinian a ratat să se specializeze în Occident. ”Nu am reușit să plec afară pentru a face specializarea pe care mi-o doream. Am pierdut locul pe o listă pentru Franța și am hotărât să fac specializarea de anestezie-terapie intensivă în România”, zice el în interviul pierdut.

Ar mai fi chestiuni pierdute în ceață: de exemplu, dacă a vrut sau nu să cumpere Ambulanța din București și cu ce bani? Cică e un medic cu care s-a intersectat pe-acolo, care știe răspunsul.
Dacă tot a făcut o carieră de succes aici, Raed Arafat îndeamnă la continuarea tradiției studenților arabi. ”Ar trebui totuși să revenim și să ne gândim că România, prin pregătirea acestor studenți, a realizat cea mai mare acțiune diplomatică în zona respectivă”.
 
 
Iar România îl ascultă pe marele om. Doar nu renunți la o strategie strălucită doar pentru că a fost a lui Ceaușescu!
Prin HG. 272/2012, modificată în 2017, statul român finanțează burse pentru Organizația pentru Eliberarea Palestinei.
 

Tinerii arabi se școlesc gratuit în medicină, inginerie sau apărare civilă, la Academia de Poliție.
Ca și pe vremea Împușcatului, studenții palestinieni se instruiesc militar, în folosirea armelor, muniției și explozibililor. Dar acum n-o mai fac ca să ajungă teroriști, ci ca să devină membri ai forțelor de intervenție în Palestina/Cisiordania. Iar colegi de cursuri, cum ar fi ingineria instalațiilor, nu le mai sunt cei din damnata Securitate, ci simpaticii și discreții de la SIE.
 
 
Deci, dacă nu se duce Arafat la palestinieni, să vină palestinienii la Arafat!
În urmă cu 4 ani, pe vremea asta, am avut drum în Cisiordania/WestBank, pe urmele doctorului faimos pentru două popoare. În Nablus l-am găsit pe vărul lui, arhitectul Naseer (Nasir, fonetic). Mi-a povestit cum ”în taberele de vară Raed lua iepuri, pe care îi droga și apoi îi diseca, ca să ne arate și să ne explice organele interne”. Detalii despre saga Arafaților găsiți aici:
 

Am trecut cu Nasir și pe la vila în care a crescut Raed și locuiește/locuia mama lui bolnavă, pe care n-o mai vizitase de ani de zile. O vilă din patrimoniull familiei extinse Arafat, o familie proeminentă în Nablus, care a deținut un sfert din proprietățile imobiliare ale orașului. Am vizitat și un caravanserai (han) ca un palat, vândut primăriei și una din fabricile lor de săpun rămase, acum centru cultural.
 
Această incursiune inofensivă a tulburat mulți simpatizanți și pe însuși califul situațiilor și stărilor de urgență (sau cine îi ține contul de FB). Citiți ultimul comentariu din această postare:
 

Iar acum citiți primul comentariu din această postare, în care o simpatizantă arafatistă îmi spune că mint și mă amenință cu tribunalul. Și nici nu apucasem să scriu reportajul!


Asta ca să înțelegeți fanatismul adepților tătucului Smurd.

În fine, după o zi de alergat prin toate locurile legate de numele Arafat, vărul-arhitect Nasir mă întreabă, având în vedere controversele legate de ruda sa din România:
 
”Credeți că Raed este un om onest?”

Nu contează ce i-am răspuns. Nici azi nu știu dacă a vrut să-mi afle părerea sau să-mi transmită ceva.
În rest, ați citit prin presă cam ce i se impută omului: licitații aranjate, trucate sau influențate, procurori DNA care l-au făcut scăpat și…

 
... nu în ultimul rând, legături periculoase de rudenie. Cum ar fi că Raed Arafat este vărul lui Omar Hayssam, închis pentru fraudă și răpirea jurnaliștilor români din Irak. Unul dintre cei trei răpiți, Edi Ohanesian susține că serviciile noastre l-au protejat și au știut tot timpul despre operațiunile lui Hayssam din România.
 

Personal, nu cred că există vreo legătură de rudenie între Arafat și Hayssam. Serviciile românești au verificat asta, înainte să-i dea ORNISS.
 
Acum, na, spionita te face să-ți amintești de alte două nume faimoase: Zaher Iskandarani și Fathi Taher. Ambii mari oameni de afaceri arabi în România. Sirianul Iskandarani e condamnat pentru evaziune și a scăpat undeva prin Liban.
 
Taher e cunoscut ca patronul Hotelului Mariott și unul dintre palestinienii deja șmecheri când Raed Arafat abia pășise în România. Se cunoștea cu Ceaușescu pe treabă de comerț exterior, apoi a devenit cel mai bogat arab din România după ce și-a băgat nasul în multe privatizări și afaceri de corupție. Generalul (r) SRI Aurel Rogojan și colonelul de armată (r) Petrescu susțin că Fathi Taher ar fi agent Mossad. „Printre agenții serviciilor străine care au parvenit sub protecția oferită de politicienii pe care i-au corupt, sub control extern, se numără și unul dintre cei mai valoroși informatori ai Mossad-ului în lumea arabă. O să-l numim convențional Abu Aman”, scrie bătrânul securist Rogojan în lucrarea sa, „Fereastra Serviciilor Secrete".
 
Ca să vezi ce încurcate sunt căile lui Alah cu palestinienii din România, doctore Arafat!