ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Australienii au căzut într-o capcană. Deportarea lui Djokovici ca ultimul ocnaș poate fi minge de break în meciul contra pandemitei. Îl suspectez pe Nole că a provocat-o intenționat, ca să se vadă cât de gol e regele. Ce gol, de-a dreptul porno!
 
Regimul australian pe scurt: În Australia e cel mai dur regim de restricții. Inocularea întregii populații e forțată inuman. Oficialii nici nu se mai feresc să amenințe rebelii neînțepați: no jab, no job! Măsurile totalitare sunt pe față: asimptomaticii și suspecții de infectare sunt internați în lagăre, am scris despre asta. Imaginile din tabăra de recluziune forțată de la Howard Springs sunt de notorietate.
 
Populația e disperată și protestează zilnic, contrar tuturor opreliștilor. Scenele violente cu poliția și victimele bătute, mai ales în statul Victoria, au devenit noua normalitate.
 
Aici a aterizat Djokovici, actual nr. 1 mondial și neoficial GOAT (Great Of All Times) ca să-și apare titlul de campion al Australian Open Tennis (AO). Chiar în statul Victoria, la Melbourne.
 
Cazul Nole pe scurt: Sârbul s-a înscris pe lista jucătorilor exceptați de la vac$inare care vor să joace la AO. Șefii turneului și federației australiene au permis excepții. Nole a prezentat probe medicale că nu poate fi inoculat. Oficialii turneului le-au admis, în prima fază. Nole a aterizat la Melbourne dar autoritățile i-au refuzat viza de intrare. L-au reținut pe el dar și telefonul lui și l-au separat de staff. Practic, a fost sechestrat în aeroport.
 
După mai multe ore oficialii guvernamentali au decis că scutirile medicale ale sârbului nu sunt convingătoare. Și au decis să-l deporteze cu primul avion. Cazul s-a inflamat, după ce s-au implicat MAE și președintele Serbiei. Avocații nr.1 mondial au făcut rapid apel la decizia autorităților.
 
Nu vreau să știu ce e la gura sârbilor. Djokovici e erou național la el în țară. Iar cu sârbii nu te joci: popor mic și-al naibii, i-au călcat turcii pe cap, le-a turnat NATO bombe în cap și ei sunt tot cu fruntea sus. Acum Nole a devenit o cauză națională, balcanică, europeană și mondială, pentru toți opozanții inoculării obligatorii, mascată prin șantaj și/sau amenințare.
 
În ambele variante sârbul ieșea câștigător.
 
Dacă era primit în Australia însemna o mare fisură în narativul oficial. Narativ care ne spune că mort-copt tre să te injectezi, că inocularea e panaceul universal care nu dăunează cu nimic, niciodată. Poți s-o faci și la astm, și la alergie și dacă ai cancer și dacă ai diabet, la orice, orice. Înțeparea e ca judecătorii, inamovibilă. Și implacabilă, incontestabilă, impecabilă.
 
Deci, era o blasfemie ca nr.1 mondial să joace turneul fără să se-nchine la Sf. Vac$in. Și ne arăta că injecția nu e chiar infailibilă în fața unor argumente medicale solide – bănuiesc că la anvergura lui, Nole a găsit doctori prestigioși care să-i motiveze contraindicația. Sper să nu se afle numele lor fiindcă atunci vor deveni automat medici conspiraționiști!
 
Acceptarea probelor medicale ale sârbului ar fi creat un precedent periculos întâi în circuitele de tenis. Sunt destui jucători de top care refuză să se inoculeze și ar fi urmat exemplul lui Nole. De remarcat faptul că nr.1 mondial feminin, australianca Ashley Barty a refuzat să comenteze peripețiile lui Djokovici, deși e capsată. Avem și noi o capsată celebră care nu mai joacă nimic după, dar blamează rebelii. Păcat de cariera ei!
 
Apoi, dacă-l primeau pe Nole se declanșau două iureșuri: principiul dominoului și bulgărele de zăpadă.
Prin primul ar fi început să cadă piesele narativului oficial despre irefutabilitatea injecției.
 
Al doilea s-ar fi rostogolit în lumea medicinei, antrenând și alți doctori pe panta curajului, ca să-și facă onest meseria și să recomande inocularea doar unde este cazul.
 
Dar regimul totalitar australian nu putea să riște așa ceva, care ar fi dinamitat șandramaua pandemitei. A preferat să-l umilească pe cel bun jucător de tenis al momentului și poate al vremurilor (a propos, CTP ești o mizerie!)
Asta e o mișcare chiar mai perdantă decât dacă l-ar fi acceptat pe Nole în țară. Prin asta, Djokovici a devenit acum cea mai faimoasă victimă a dictaturii sanitare.
 
Cel mai mare sportiv dizident politic și chiar deținut (sau reținut, dacă vreți) politic pentru 24 de ore. Politic fiindcă Nole este o victimă a politicilor Australiei privind pandemita și inocularea. Politici de stat. Încă o probă imensă că nu este despre sănătate, ci despre politică și control. Dacă n-ar fi fost așa era extrem de simplu ca sârbul să fie testat și izolat eventual, fiindcă scopul autorităților sanitare e să nu permită intrarea infectaților în Australia.
 
Or, oficialii australieni au vrut să dea o lecție proastă de echitate care se va întoarce contra lor dar și contra narativului mondial. Și mai mulți oameni se vor trezi din hipnoză (ălora căzuți în psihoză le e mai greu să se vindece).
 
E momentul ca oamenii singurului normal existent să se solidarizeze cu Novak Djokovici, haiducul pandemitei, vânat de poterele australiene. Sârbii n-o vor lăsa așa, asta e sigur.
 
Pentru început puteți să vă faceți un tricou cu ”Je suis Djokovici” și o rachetă care aplică un smash unui obiect rotund care nu este minge de tenis.
 
Cristian Niculescu este jurnalist din generația post-decembristă și a acceptat cu plăcere invitația noastră de a publica și la ActiveNews