ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O manipulare clasică pe care presa o practică în cei doi ani de pandemită, ca să sperie nevricoșii sau ca să dea exemplu de ”comportament responsabil”. București, ieri,  19.02, Centrul Vechi. Reporterița de la A3 se pregătește să facă un stand-up (o corespondență în picioare de la locul faptei). Evident că nimeni din echipa TV n-are mască, deși trebuia, conform normelor arafatiene: loc aglomerat, pericol maaaare de contaminare!

Pisi rozalie de la A3 se tot învârte chiar prin fața mea și repetă frenetic textul pe care tre să îl recite în direct. Dovadă maximă de profesionalism. Trece și o patrulă de poliție care se salută amical cu echipa de ziariști nemascați. Lumea din jur zâmbește fericită și complice, dă-o dreak de pandemită, who cares! Pisi se hlizește gureșă ca o vrăbiuță cu operatorul și la ceea ce părea a fi șoferul, un nene obosit și care molfăia plictisit o țigară între dinți.

Apoi se trece serios la treabă. Pisi se îmbotnițează DOAR EA cu măscuța bordeaux, asortată cu minunatul ei pardesiu rose-pal. Transmite ea ce transmite, chestii importante pentru cetățeni, cu o voce joasă, urechea mea de securist n-a reușit să prindă ce bălmăjea fata. După ce-și face datoria trasată din redacția CNN-ului românesc, pisi reporterița se demască și se uită pe cameră, ca să vadă dac-a dat bine la publicul telespectator. 

Adică, bă, la naiba, poartă masca, fii responsabil, e chiar mai tare decât să te capsezi, cârpa sintetică e semnul elitei pentru toate cârpele sistemului!