ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Copii de 4- 5 ani, îmbrăcați în costume reprezentând mumii, vrăjitoare, demoni, vampiri, schelete, topoare înfipte în spate, din care se scurge sângele și alte asemenea monstruozități, niște inocenți vor participa la diverse jocuri și concursuri cu denumiri grotești, pe măsura costumațiilor.

Vine Halloween, o sărbătoare pe care ne-am grăbit să o împrumutăm din Occident, ca de altfel tot ceea ce e mai distrugător de trup și suflet.

O sărbătoare păgână, pe care dacă o "scuturi" de paravanul bomboanelor și al colindatului rămâne hidoasă, Halloween celebrează Moartea, întunericul, tenebrele, spiritele rele.

Toate joculețele astea "nevinovate" de-a mumiile, de-a scheleții, toată costumația, culorile închise au efecte devastatoare asupra psihicului copiilor, generează anxietate, depresie, teamă, frustrare, tendința de a se izola de ceilalți, spun unii psihologi.

Acei pshiologi care încă mai au curajul să vorbească și care își respectă profesia, cei care încă nu stau cu capul plecat în fața noului curent.

Acest curent, impus la nivel mondial, urmărește "prăjirea" creierelor de la vârste fragede, pentru a obține o generație debusolată, fragilă, ușor manipulabilă.

Reprezentanții acestui curent au grijă ca Halloween să nu fie doar o zi din an.

Priviți în jur!

E Halloween în fiecare zi.

În fiecare zi, copiii noștri sunt bombardați cu vampiri, monștri, draci, moarte.

Printre multe desene hidoase, Disney Junior are un desen animat numit "Vampirina".

Personajul principal locuiește într-un sicriu.

O prietenă de-a mea are un băiețel de 5 ani, care se uita la desenul acesta.

Copilul era fascinat de sicriu.

Până când nu a început să intrebe unde se duc oamenii când mor, ce e moartea, el de ce nu moare, de ce nu se fac și sicrie de jucărie și până când nu a început să aibă coșmaruri noaptea, prietena mea nu a realizat pericolul.

Micuțul a avut nevoie de ședințe la psiholog.

Ce-mi văd ochii zilele trecute, într-o stație de autobuz?

Ditamai reclama la " Vampirina"!

Există și jucăria Vampirina.

Arată ca-n desen. Oribilă.

Priviți păpușile din magazine!

Pe rafturile unde altădată erau numai prințese cu rochițe diafane, acum se găsesc niște mici monstruozități cu capul mare și ochii ieșiți din orbite.

Se fabrică rechizite: caiete, creioane, penare, ghiozdane cu simbolul morții pe ele.

In magazine, la articolele pentru copii se vând tricouri, bluze, pijamale cu capete de mort.

Și, nu, nu doar de Haloween, ci tot timpul anului.

Am intrat ieri într-un centru comercial.

Mare, in dreptul unui perete, trona "Moartea"

Vine Halloweenul.

Mulți părinți vor cumpăra și își vor îmbraca micuții în costume de demoni.

Comercianții de astfel de articole își vor număra banii mulțumiți.

Toți copiii care cresc sarbatorind Halloweenul, care cresc privind desene animate cu sicrie, copii care se uită în ochii noștri, ai adulților, și nu știu să spună, opriți nebunia!, vor plăti însă adevărata nota de plata cu mințile și sufletele lor, care rămân schilodite.

Iar artizanii acestei nebunii, cei care vând suflete Întunericului, jubilează.

Cristina Elena Răducanu