ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nu este pentru nimeni un secret că în România cel mai vândut medicament este "nurofenul”. Nu este foarte scump, este și eficient, nu ai nevoie de prescripție medicală pentru el, nu are efecte adverse care să te sperie, nu influențează capacitatea de a conduce autovehicule. 

Ce s-au gândit "deștepții” care conduc România? Să rămâi fără permis, câteva luni de zile, din cauza unei pastile de nurofen. Practic: ești pedepsit de statul român, pentru că nu ești înzestrat cu un organism "de fier”, încât să nu ai nevoie de medicamente. Această ordonanță ascunde multe minciuni. Este o încălcare gravă a drepturilor noastre. 

Având în vedere că sunt un om care niciodată nu a consumat un gram de alcool, care nu a fumat o țigară cu nicotină niciodată, de droguri nici nu poate fi vorba, că sunt mamă, că aș face absolut orice pentru ca în țara asta să nu mai existe droguri și consum de droguri, mă declar împotriva acestei ordonanțe, pe care o consider absurdă, deoarece statul român nu are voie să ne încalce drepturile (dreptul la sănătate, prin consum de medicamente inofensive asupra capacității de a conduce autovehicule), în proiectul lui de a lupta împotriva drogurilor.

Nu cred că trebuie să începeți cu cei care iau nurofen, atunci când nu se simt bine, ci mai întâi trebuie să nu vă mai prefaceți că nu știți cine sunt traficanții de droguri din fiecare oraș. Urmează Portul Constanța, prin care intră majoritatea drogurilor din România, și în care nu s-au mai făcut capturi de droguri de foarte mulți ani. Ar urma, în lupta împotriva drogurilor, să îi depistați și să zboare din funcțiile pe care le au, toți consumatorii și dealerii de droguri, care lucrează în: Magistratură, Poliție, Servicii, DIICOT, adică exact cei care ar trebui să lupte împotriva drogurilor. 

Premierul României ne spune: "Nimeni nu moare dacă rămâne fără permis, o zi, două”.

Domnule premier, este foarte grav dacă îmi încălcați drepturile, nu o zi două, ci și pentru un minut. Este foarte grav dacă am statul de drogată, din cauza unui test antidrog fals pozitiv, în situația în care eu niciodată nu am fumat nici măcar o țigară cu nicotină, ci doar nu am avut norocul să am parte de o viață lipsită total de medicamente (relativ ușoare și care nu necesită prescripție medicală, deci efectele adverse sunt minore, așa cum este nurofenul). Nu poți să îmi faci dosar penal și să îmi suspenzi permisul de conducere, după care să mi le dai înapoi, spunând că "asta e…sunt erori”. 

Dacă îmi încalci drepturile pentru erori (aceste teste antidrog folosite de Poliția Rutieră, sunt fals pozitive într-un procent de 42%, nu mai mințiți, spuneți adevărul), statul român trebuie să plătească daune morale, nu toată lumea acceptă statul de drogat, nici măcar pentru o zi/două. De ce? Pentru că nu ai dreptul să mă pedepsești pentru ceva ce eu nu am făcut niciodată și să faci asta deoarece folosești instrumentele extrem de proaste de testare. Nu este vina mea că statul român a băgat milioane de euro în niste teste antidrog proaste, care dau erori extrem de mari, nu eu trebuie să suport aceste consecințe.

Cum ați spus? O zi, două fără permis, nu moare nimeni? Cum se rezolvă într-o zi, două? Ați mințit, sau nu cunoașteți efectele acestei ordonanțe? 

Potrivit acestei aberante ordonanțe: fie că refuzi testul antidrog, fie că ai ghinioul să iasă fals pozitiv din cauza unui banal nurofen, ți se face pe loc dosar penal și ți se suspendă permisul. Ești dus la analize de sânge și aștepți rezultatul. Aștepti, cu statul de drogat, cu dosar penal și fără permis. Cât? Astăzi între sașe luni și un an de zile. Atât poate să dureze până primești rezultatul acestor analize. Cum rezolvați d-voastră, domnule premier, ca întru-un timp scurt, să ajungeți la un interval de una/două zile, de la un interval de șase/douăsprezece luni? Printr-o baghetă magică? Dacă este atât de simplu acest lucru, astăzi de ce durează atât de mult? Cineva își bate joc de cetățenii acestei țări? 

"După ce primesti rezultatul la analizele de sânge, ți se dă, rapid și permisul”. Altă minciună. 

Păi…ai un dosar penal. Trebuie să mergi la procuror cu rezultatul analizelor și să aștepți să îți anuleze dosarul penal. Cât timp? Minim o lună de zile, ca tine pot fi mii, la un singur procuror. Deci? Cum facem? Mă așteaptă procurorul, la care a ajuns dosarul meu penal (pentru o eroare a statului român) în pragul Procuraturii și printr-un salut rapid aruncă pe fereastră dosarul meu? Așa va fi procedura?

Mergi direct la Poliție să îți ridici permisul, în baza rezultatului de la analizele de sânge? De ce mințiți? Mai întâi îți rezolvi dosarul penal la Procuroratură, după care mergi la Poliție și îți ridici permisul, în baza actului emis de procuror. Iar, acel procuror poate să aibă mii de astfel de dosare, îți aștepți rândul. 

La UPU există kit uri antidrog, care au o rată de eroare sub 1% și care îți spun clar și cu ce ești drogat. Când ajungem la spital pentru analize de sânge, în urma unui test antidrog fals pozitiv, și orice om normal la cap, din jurul tău, își poate da seama că nu ești drogat, de ce nu se face test antidrog și la UPU, cu testele pe care le au ei acolo, și în baza acelui test negativ, făcut de un medic (nu de un polițist) și după ce ești examinat de medic, să primesți permisul înapoi, imediat? 

Câte abuzuri se vor face din partea celor de la Rutieră, în baza acestei ordonanțe? Nu îi place mecla ta, unuia de la Rutieră, te lasă fără permis, rapid, șase luni de zile. Că eșți drogat? Nici vorbă. Că are un test în mână, despre care și el știe că are rată mare de eroare și ție îți trebuie luni de zile să îți dovedești nevinovăția. 

Lupți împotriva drogurilor? Perfect! Dar, nu prin a-mi încălca mie, drepturile. Fă-o fără abuzuri asupra oamenilor care nu sunt și nu au fost niciodată: nici consumatori, nici dealeri. 

Această ordonanță este o încălcare gravă a drepturilor noastre. Este o bătaie de joc, la adresa cetățenilor acestei țări.