ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tăvălugul dictaturii COVID, care ne-a zdrobit viețile în numai doi ani, a avut și un efect paradoxal luminos: a DEȘTEPTAT multă lume. A trezit conștiințe. Și a despărțit apele.

În vreme ce presa „profesionistă” s-a adâncit în mocirlă, compromițându-se iremediabil, au apărut puncte de rezistență care s-au încăpățânat să ofere ALTERNATIVE la informațiile și discursul oficial controlat de Boardul Dictaturii.

Site-uri de nișă, bloguri, conturi de pe rețelele sociale s-au transformat în BARICADE.

Presa adevărată s-a mutat în Samizdat.

O parte din Facebook a renunțat la postările frivole din vacanță sau din bucătărie și a devenit o excepțională gazetă de atitudine, cu oameni talentați și curajoși, cu condeie scânteietoare, multe necunoscute, apărute  de niciunde.

Din unealtă a Întunericului, un colțișor de Facebook s-a transformat în TORȚĂ.

Iată mai jos un exemplu luminos de ziarist strălucit, apărut din neantul COVID, și bijuteria pe care a trimis-o la redacția ActiveNews.

O parabolă de o subtilă și încântătoare simplitate despre LIBERTATE. Unul dintre acele texte pe care ți-ai fi dorit să le scrii tu.