ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De ce "despre eroi"? Pentru că este despre curaj! Despre curajul de a fi români  de a fi liberi, în esență, este vorba despre curajul de a fi creștini într-o lume din ce în ce mai...nebună, pe care, prin curaj, o vom face bună, căci Hristos s-a înălțat! 

De ce la Valea Uzului? Pentru că aici este singurul cimitir internațional al eroilor din România unde s-a pronunțat o sentință definitivă pentru demolarea Crucilor Eroilor Armatei Române. 

De ce nu ne resemnăm? Pentru că avem Nădejde, adică curaj și pentru că ne facem datoria până la capăt. Eroii, voievozii, martirii, sunt exemplele noastre istorice "de succes", exemplele concrete de dăinuire de-a lungul miilor de ani în fața cărora, odată, Europa si-a scos pălăria în semn de respect și recunoaștere. Astăzi "comanda" non-identitara vine din statele care își organizează propriile parade identitare de zilele naționale cu zeci de mii de oameni în capitalele lor. Din tarile care nu-si vând resursele proprii, ba mai mult, funcționează în toată regula după un protecționism economic și identitar. Ele doar exportă ideologic globalism, pentru a genera colonialism, adică ocupație. 

Fără Cultul Eroilor, adică fără Cultul propriei istorii, al Moștenirii Naționale nu vom putea face față acestui atac. Nu există un alt motor de rezistență, de luptă. De ce nu există? Pentru că în orice luptă "pe bune", vei fi supus la presiuni enorme. Pentru că vei fi amenințat, vei fi sunat, că vei fi "sfătuit" că nu e bine ce faci, că-ți vei pierde locul de muncă, că vei fi supus la abuzuri, că vei fi marginalizat, că se vor uita vecinii urat la tine, etc. În cei zece ani de acțiune Calea Neamului s-au petrecut astfel de lucruri cu oamenii din jur. Unii au plecat, alții au venit, alții au șovăit, foarte multi însă au rămas în pofida tuturor acestor aspecte. Au rămas pentru că au avut curaj. Pentru că si-au dat seama că Eroii pe front nu au fost supuși la presiuni, ci la gloanțe și obuze.
 
Si-au dat seama că martirii nu au fost supuși la presiuni, ci la chinuri îngrozitoare și totuși nu au cedat. Au realizat că în pofida trădărilor, luptătorii acestui Pământ nu au căzut nici in deznădejde și nici în ocară fața de popor. Iar Sfinții...Sfinții Români ai veacurilor, Sfinții Închisorilor, cei care ne țin pe toți în Țara lui Hristos din Cer, sunt la propriu, arma cea mai puternică de care ne putem sprijini pentru a ne ridica din genunchi.

Am ajuns acasă de la Valea Uzului după miezul nopții, dar și acum spre ceasurile dimineții, ca dealtfel în toate clipele vieții mele, îmi răsună în minte și suflet, Apelul Eroilor de la Valea Uzului, apelul din toți munții și dealurile și câmpiile acestui Pământ: Prezent! 

De ce Prezent? Pentru că noi nu suntem singuri, duhul lor fiind în luptă alături de noi. De ce Prezent? Pentru că noi suntem datori să ținem Firul Neamului întreg și să continuăm lupta lor. Prezent înseamnă a răspunde în fața Istoriei în locul celui plecat de pe pământ la Cer și de conștientiza în același timp că cel plecat este cu tine.
Împreună, cu toți Sfinții, Martirii, Voievozii, Luptătoriii acestui tărâm și cu toți oamenii vii în Duhul Național, mergem cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc! Prezent!

Calea Neamului, Frăția Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Mișcarea Națională, împreună cu sute de români din țară, au răspuns Prezent de Ziua Eroilor la Valea Uzului, pentru sângele lor, pentru oasele lor frânte, pentru lacrimile nevestelor și copiilor cu bărbați și tați plecați pe fronturile bătăliilor pentru România, binecuvântată cu numele de Grădina Maicii Domnului!