ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Potrivit presei occidentale, Rusia ar trebui să fie strivită de efectul sancțiunilor fără precedent impuse de Statele Unite și de Uniunea Europeană.

Statele Unite au instituit joi noi sancțiuni împotriva Rusiei pentru invazia din Ucraina.

A doua zi, vineri, Uniunea Europeană a adoptat și ea al nouălea rând de sancțiuni împotriva Rusiei.

Niciodată până acum, în istorie, nu s-au dictat atât de multe și de grele sancțiuni. Asistăm la un record. 

Prin comparație, sancțiunile impuse Coreei de Nord (a doua cea mai sancționată țară din lume) sunt mărunțișuri.

Presa occidentală informează cu regularitate că toate aceste sancțiuni macină economia Rusiei și nu mai durează mult până o vor pune pe butuci. Că nemulțumirile populației ruse sunt mari și revoltele sociale iminente.

Joe Biden a spus-o răspicat încă din martie: scopul sancțiunilor este răsturnarea de la putere a lui Vladimir Putin.

Dar, mai ales, sancțiunile occidentale ar submina capacitatea regimului de la Moscova de a susține eforturile de război în Ucraina.

Ce arată însă realitatea?

Anul acesta, rubla a fost desemnată cea mai puternică monedă din lume. Iar exporturile Rusiei - în special cele de materii prime energetice – înregistreză recorduri de la o lună la alta.

La fel și veniturile la buget.

În ce privește capacitatea Rusiei de a-și susține mașina de război, situația pe frontul din Ucraina nu prevestește nimic bun pentru  Kiev și aliații săi occidentali.

În ciuda livrărilor colosale de armament, o a doua invazie rusă din nord, prin Belarus, care să rupă liniile de aprovizionare occidentale prin Polonia, pare iminentă.

Iar în Est, presiunea trupelor ruse este tot mai mare, amenințând să spargă frontul în mai multe locuri și să înainteze spre Vest, cu ajutorul Generalului Iarnă.

Între timp, continuă bombardamentele sistematice ruse asupra rețelelor energetice ale Ucrainei, lăsând teritorii uriașe fără electricitate, căldură și apă caldă.

Aceasta înseamnă nu doar suferință pentru populația civilă ci și probleme uriașe de aprovizionare și comunicare pentru trupele Kievului.

Dacă puterile Rusiei nu dau semne de epuizare, în schimb, Occidentul gâfâie.

Situația de aici este cu adevărat dramatică: criza energetică, inflația, penuriile de tot felul, afectează grav nivelul de trai. Niciodată, de la Al Doilea Război Mondial încoace, occidentalul de rând, fie el britanic, francez, german, italian, spaniol sau belgian, nu a trăit mai prost.

În mai puțin de un an, a ajuns de la bunăstare la mizerie.

Sancțiunile împotriva Rusiei par să se fi întors ca un bumerang împotriva celor care l-au lansat.

Un reporter de la Rebel News a făcut ceea ce marile trusturi de presă occidentale ar fi trebuit să facă de mult: nu propagandă, ci documentare.

Ca un ziarist adevărat ce este, Jeremy Loffredo s-a deplasat în Rusia, într-o călătorie de documentare.

Pentru a vedea la fața locului cum trăiesc rușii de rând cu atâtea sancțiuni pe cap. Și cât sunt ei de revoltați împotriva lui Putin.

Reporterul Jeremy Loffredo a fost joi seara invitatul lui Tucker Carlson la Fox News.

Iată cum a decurs dialogul celor doi.


Și iată reportajul integral și concluziile lui Loffredo prezentate în cadrul unei discuții mai ample la Rebel News: