ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Unii, la stres și băutură, fac urât. Iar când mai ai în spate și o armată de dictatori și una de șpăgari, poți ajunge la balamuc. 

Uite, și Comandantul Acțiunii îl sufocă pe Gheorghiță, că nu livrează cifre, că au băgat în cururile unor ticăloși milioane de euro și ăia nu au performat, cu toate văicărerile și amenințările lor. 

Strategii vieții, plătiți cu, repet, milioane de euro, au zis că la noi și la frații de peste Prut merg cele mai mari mizerii. Fără un studiu prealabil, nimic, doar pe considerentul că poporul e prost și, dacă e prost, înghite orice mizerie. 

Așa au apărut bannerele uriașe cu mesaje amenințătoare, grohăituri ale muribunzilor, glume proaste cu cimitire. 

Corect ar fi, la fel ca la filme, să se afișeze și scenariștii, regizorii, actorii. Și pentru Gheorghiță ar fi bine, să nu-și ia singuri șuturi în dos. 

Ăsta, cred că înlemnește și-i stă inima când îi sună telefonul. Că ori sunt dictatorii care-l ceartă și-l amenință că îi iau gâtul, ori șpăgarii care-i cer bani și-l amenință că-i iau gâtul. 

Totul putea fi simplu ca bună ziua: 

- Avem medicamente, vă puteți trata.

- Avem vac, vă puteți vac.
 
Asta, deoarece, noi, experții, am spus că vac nu transmit și fac o formă ușoară. Căci, la dracu, de-aia ne-am bătut capul să-l facem, nu să vă dăm pașaport.

Cei care nu vreți nici una, nici alta, treaba voastră dacă doriți să dați ortu popii (mă rog, experții nu vorbesc de popă). Însă, noi, medicii, în virtutea misiunii pe care o avem, onorăm jurământul depus și vom încerca să vă salvăm. Reușim, bine, nu reușim, dați ortu popii. 

Și se termina tevatura în cel mult două luni, toată planeta își vedea de treabă. 

A, nu aveți nici medicamente, nici vac eficiente? Așa spuneți! 

Da, știu, sunt primitivă, din peșteră, mă opun științei. Băi, dar logică aveau și primitivii, că de-aia nu a pierit lumea odată cu ei, cumva s-au descurcat și cu bolile și cu hrana. 

Sunt vac, dar mă doare capul de la atâta gălăgie. De-aia, v-aș fi recunoscătoare dacă nu ați veni cu explicații, cu retorica experților. 

Că m-am săturat și le știu. Azi e așa, mâine e fix invers. 

P.S. Compania cea mai mare de vac raportează cu mândrie un câștig de aproape 20 de miliarde de dolari. Căci, despre asta e vorba.