ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


”Libertatea” se întreabă cum ar reacționa sistemul nostru de sănătate la un cutremur ca cel din Turcia. Eu mă întreb cum ar reacționa Klaus Iohannis. Probabil cam așa, după 2-3 zile de tăcere:

"Cetățeni ai României,

Sunt aici astăzi să vă vorbesc despre cutremurul care ne-a zguduit țara. Și da, vă pot confirma că a avut loc un cutremur, m-am informat doar din surse oficiale și credibile. Dar, hai să fim serioși, ce e un cutremur față de toate realizările noastre remarcabile în materie de infrastructură, reziliență și dezvoltare durabilă? Nu mai vorbim de faptul că acest cutremur nu a fost chiar atât de puternic, dacă ne comparăm cu alte țări din lume. Așa că, liniștiți-vă, totul e sub control. Și da, știu că au existat câteva case distruse și câteva vieți pierdute. Dar gândiți-vă la asta ca la o investiție în viitorul nostru. Credeți-mă, alături de educație și de consolidarea parteneriatului strategic, construcția de noi case va fi un impuls pentru economie. Pînă atunci, luați-vă lucrurile importante și părăsiți aceste locuri nesigure, că poate mai vine vreo replică. Stați afară din case, altfel, de Paște, vom avea înmormîntări în loc de sărbători. Adunați-vă în grupuri cît mai mari și țineți-vă de mîini pentru sprijin reciproc. Nu purtați măști, ca să vă recunoașteți ușor. În fața calamității ești ori precaut, ori prost. Lăsați autoritățile să facă treaba lor și să repare toate pagubele pe care le vor produce. Vă mulțumesc pentru atenție și vă doresc o zi minunată!”