ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Don’t look up!
Să nu cumva să îndrăzniți! Nu ridicați privirea din pământ! Priviți numai in jos! Atitudinea supusă este cea sănătoasă! Nu gândi! O facem noi pentru tine!


De remarcat că după reluarea zborurilor zilnice cu „trenă" din duminica trecută, după o pauză mai lungă in care cerul a fost de o limpezime și strălucire extraordinare, tot mai rar de văzut in ultimul timp, iată că de cinci zile, aproape neîntrerupt, odată cu reaparița „cozilor” lăsate in urmă de avioane pe cer, lungite și lățite de la un orizont la altul, absolut intâmplător, ca o stranie coincidență și cu totul neobișnuit bate un vânt destul de insistent și deloc o suavă adiere. Continuu, da? De cinci zile! Vineri scăzând in durată și intensitate, până seara dispărând aproape cu totul. Ca și zborurile cu ,,trenă", care intreaga săptămână ne-au fericit cu spectacolul lor. Probabil apropiindu-se week-end-ul vor lua o pauză, deși nu aș paria pe asta. Cel puțin in București asta este situația la ora asta. Praful inghițit și intrat in ochi sau gunoaiele ridicate pe sus nu pot fi contrazise. Privite sau nu prin lumina crepusculară din miezul zilei.

Nu știu dacă există vreo legătură de condiționalitate intre aceste fenomene simultane, dar este ca și cum vântul și „trenele” avioanelor sunt complementare, curenții de aer ajutând la dispersia și expansiunea lor intr-o rețea deasă, până se unesc și se contopesc intre ele, formând o cupolă ca de pâclă care acoperă intreg cerul.

Bun! Și acum puneți in aceeași ecuație tot ce știți la nivel basic de ințelegere, despre geoinginerie, cu planurile anunțate PUBLIC de bilgheiț, privind ecranarea soarelui cu substanțe pulverizate din aer in atmosferă pentru reducerea radiației solare și, evident a „încălzirii globale”.

Priviți numai cerul când sunt active aceste fenomene. Uitați-vă in jurul vostru, văzând nu doar privind. Vedeți mediul care vă inconjoară și cum arată lumina zilei. Este o lumină slabă, difuză, filtrată ca printr-o pâclă. E o lumină aproape crepusculară cum doar in timpul evoluției eclipselor de soare se poate vedea ziua.

Există o corelare și intrepătrundere intre aceste fenomene vizibile cu ochiul liber și programele scelerate ale unui personaj ca bilgheiț? Eu sunt absolut convins că da. Ca și in ceea ce privește ,,pandemia" și campaniile agresive de ințepare a populației planetei, promovate de acest individ cu investiții uriașe in bigfarma și bigtech, dar care in realitate nu se reprezintă pe sine, el fiind doar interfața intre etajul superior și marele public. Altfel desigur, pentru cei pe care i-a prins pandalia cu pantalonii in vine și văru’ gheiț i-a ințepat, dacă tot nu au înțeles nici până acum ce li s-a intâmplat, „salvarea bunicii” continuă cu „don’t look up”!

Activarea instantanee a trolilor, plătiți sau doar tâmpiți sadea ca toți idioții utili, lipsiți de cea mai mică urmă de simț critic și judecată proprie, că de caracter nici nu poate fi vorba, imediat ce din public se ridică voci care, fără să reprezinte o amenințare pentru cineva atrag atenția că se petrec totuși niște fenomene anormale, că ne aflăm în prezența unor situații neobișnuite, ieșite din firescul lucrurilor și atacul concertat prin care se încearcă compromiterea și suprimarea lor, nu face decât să întărească, trecând la nivel de convingere că vocile disidente, „conspiraționiștii”, nealiniații, „deplorabilii”, oameni care iși rezervă dreptul la propria judecată au dreptate (și de această dată) și au atins un punct nevralgic. Că ceva există. Și că cele văzute sau percepute cu propriile simțuri și interpretate prin filtre de judecată personale reprezintă o reală amenințare pentru cei din spatele unor fenomene mai mult sau mai puțin naturale, dar exploatate politic și folosite, ca și sub pretextul recentei crize sanitare, împotriva noastră, a drepturilor fundamentale ale omului, anulându-le.

Altfel pentru ce o asemea desfășurare de forțe și o cheltuială inutilă de resurse și energie? V-ați intrebat? Și pentru ce atâta incrâncenare în a le reduce la tăcere? Pentru că există riscul real, ca de la o voce la alta, de la om la om, asemenea „trenelor” care se unesc in văzduh acoperind cerul și lumina soarelui, vocile de pe pământ să capete conștiință de sine, să privească în sfârșit „în sus” – atât metaforic, cât și la propriu, să se ridice spre lumină și să devină un cor al descătușării..

Și nu, fotografia din centrul colajului nu este pentru a exemplifica prin imagini ceea ce fiecare poate vedea zilnic cu ochii săi, condiția fiind să-i țină deschiși și să privească atent și conștient la ce se petrece în jur. Poza are rol de martor, pentru comparare.