ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O echipă de cercetători cere guvernelor lumii un „moratoriu mondial” privind vaccinurile ARNm, până la elucidarea de către comunitatea științifică a cauzelor deceselor și efectelor adverse grave.

Un articol de Naveen Athrappuly de la The Epoch Times pe care l-am tradus pentru cititorii ActiveNews.

*

Cu niveluri de eficiență extrem de scăzute, vaccinurile ARN-mesager anti-Covid provoacă mai multe decese decât salvează vieți.

Aceasta este concluzia unui nou studiu științific, în urma căruia autorii au făcut apel la un „moratoriu mondial” asupra acestor injecții și la o „retragere imediată” a calendarului vaccinării copiilor.

Studiul, care a fost evaluat de comunitatea științifică, și publicat în revista Cureus pe 24 ianuarie, a analizat rapoarte privind testele inițiale din faza a 3-a a vaccinurilor Pfizer și Moderna cu ARN-m împotriva COVID-19.

Aceste teste sunt cele pe baza cărora s-a acordat aprobarea injecțiilor, printr-o Autorizare de Utilizare de Urgență în Statele Unite.

Studiul a examinat de asemenea mai multe cercetări și evaluări ale testelor și a descoperit că vaccinurile au niveluri de eficiență „considerabil inferioare” celor declarate de producătorii vaccinurilor.

În plus, pe baza unor „ipoteze moderate, daunele estimate ale vaccinurilor ARN-m anti-Covid depășesc cu mult beneficiile: pentru fiecare viață salvată, au fost aproape de 14 ori mai multe decese cauzate de injecțiile cu ARN-m”.

„Ținând cont de EAG-uri (Efecte Adverse Grave) bine documentate și de raportul prejudicii/benedicii inacceptabil, îndemnăm guvernele să aprobe și să aplice un moratoriu mondial asupra acestor produse cu ARNm modificate, până când toate chestiunile pertinente legate de cauzalitate, de ADN-ul rezidual și de producția aberantă de proteine vor primi răspuns.”

Autorii studiului recomandă și „eliminarea imediată” a vaccinurilor COVID-19 din schema de imunizare a copiilor.

Ei au subliniat că copiii au un risc foarte scăzut de infectare.

„Este lipsit de etică și inconștient să administrezi un vaccin experimental unui copil, al cărui risc de a muri de COVID-19 este aproape de zero, însă are un risc bine documentat de 2,2% de a dezvolta (din cauza vaccinului) o maladie cardiacă permanentă, conform datelor prospective disponibile.”

Eficiență foarte scăzută

După primele teste cu Pfizer și Moderna, s-a afirmat că vaccinurile cu ARNm anti-Covid reduc cu 95% simptomele COVID-19.

Studiul citat a subliniat că această ipoteză de eficiență este falsă.

Afirmația Pfizer se baza pe faptul că doar 8 persoane din 22.000 vaccinate au contractat COVID-19 în timpul testelor, față de 162 din 22.000 din grupul Placebo.

În total, la cele două grupuri s-au înregistrat 170 de cazuri confirmate de COVID-19.

Totuși, cercetătorii au subliniat că un număr mare de infecții au intrat în categoria „suspecte de COVID-19”, care nu a fost luată în seamă.

În total, 3.410 cazuri suspecte au fost identificate în timpul testelor, adică de 20 de ori mai multe decât cele 170 de cazuri confirmate.

„Au existat 1.594 de cazuri de acest tip în grupul vaccinaților și 1.816 în grupul placebo. Dacă se ține cont deopotrivă de cazurile confirmate și suspectate, eficiența vaccinului împotriva apariției simptomelor se prăbușește la doar 19%, cu mult sub pragul de reducere de 50% de RR (risc relativ) necesar pentru acordarea autorizării de urgență.”

Și studiul adaugă:

„Astfel, dacă se iau în considerare deopotrivă cazurile confirmate și suspecte, eficacitatea vaccinului pare să fie considerabil mai mică decât cea anunțată oficial, de 95%.”

Autorii studiului nu au declarat nici un sprijin financiar pentru munca lor de cercetare din partea nici unei organizații.

Au fost făcute însă o serie de dezvăluiri despre posibile conflicte de interese.

Unul dintre cercetători a primit o subvenție de la Quanta Computer Inc.

Un altul, cardiologul Peter McCullough, a declarat că lucrează și deține acțiuni/opțiuni de achiziție de acțiuni la The Wellness Company.

Un al treilea este fondatorul Vaccine Safety Research Foundation.

VIEȚI SALVATE vs DECESE

Cercetătorii au criticat rapoartele despre testele Pfizer și Moderna pentru „concentrarea exclusivă” a lor asupra riscului relativ (RR) omițând cu totul reducerea riscului absolut.

Ei susțin că reducerea riscului absolut „oferă o mai bună indicație despre utilitatea clinică a unui medicament”.

„Cele două tipuri de estimări ale riscurilor sunt necesare pentru a evita declarațiile părtinitoare și a oferi o perspectivă mai completă a eficacității vaccinurilor.”

„Omisiunea statisticilor privind riscul absolut duce la supraestimarea avantajelor clinice ale vaccinurilor.”

În contrast cu rata de eficiență de 95%, obținută prin măsurarea RR, reducerea riscului absolut pentru vaccinurile Pfizer și Moderna era respectiv de 0,7% și 1,1%, potrivit studiului.

„O reducere a riscului absolut de circa 1% pentru vaccinurile cu ARNm împotriva COVID-19 însemna că un număr important de indivizi trebuiau injectați pentru a preveni un singur caz (ușor spre moderat) de COVID-19.”

Pentru a preveni un singur caz de infectare cu COVID-19, 142 de persoane trebuiau injectate cu vaccinul Pfizer, arată studiul.

În ce privește Moderna, 88 de persoane ar fi trebuit să se vaccineze.

Ținând cont de aceste cifre, precum și de ratele de mortalitate legate de infecția cu COVID-19, cercetătorii au ajuns la concluzia că aproximativ 52.000 de persoane trebuiau vaccinate pentru a se evita un singur deces legat de COVID-19.

Aceasta ar însemna două vieți salvate pentru aproximativ 100.000 de injecții cu vaccinul Pfizer.

Pe de altă parte, există un risc de 27 de decese la 100.000 de doze de vaccin Pfizer, au calculat cercetătorii.

Astfel, pentru fiecare viață salvată de vaccin, aproape 14 vieți sunt pierdute din cauza aceluiași vaccin ARNm, arată studiul.

Autorii au notat că comitetul consultativ pentru vaccinuri și produce biologice asociate (VRBPAC) din cadrul Food and Drug Administration din SUA „nu a inclus măsurătorile pentru reducerea riscului absolut” atunci când a examinat datele despre vaccinuri.

Acest lucru contravine directivelor FDA „care stipulează că cele două abordări sunt cruciale pentru a evita o utilizare eronată a produselor farmaceutice”.

Efecte Adverse Grave

Cercetătorii citează o analiză din septembrie 2022 pentru a detalia omniprezența efectelor adverse grave (EAG) în grupul vaccinaților, în timpul testelor.

Analiza s-a referit la datele testelor Pfizer și Moderna, descoperind circa 125 EAG la 100.000 de vaccinați.

Adică 1 EAG la 800 de vaccinați.

„Testul Pfizer a arătat un risc cu 36% mai mare al efectelor adverse grave la grupul vaccinaților (în raport cu grupul placebo)... Testul Moderna a arătat un risc cu 6% mai mare al efectelor adverse grave la grupul vaccinaților”, arată analiza din 2022.

Cercetătorii studiului din 24 ianuarie 2024 notează:

„Aceste rezultate contrastează puternic cu afirmația inițială a FDA conform căreia EAG-urile semnalate de cele două teste ar fi fost «echilibrate între cele două grupuri de tratamente».”

Această diferență ar putea proveni din faptul că FDA a contabilizat numărul de persoane care prezentau EAG-uri, în loc de totalul EAG-urilor suferite de subiecți în timpul testelor, au spus cercetătorii.

Dat fiind că o singură persoană poate avea mai multe EAG-uri, contabilizarea doar a persoanelor, nu și a efectelor, va duce la un număr inferior numărului total al EAG-urilor.

„Atunci când EAG-urile au fost examinate colectiv, riscurile în grupul vaccinaților au fost considerabil mai mari decât cele determinate în prealabil de FDA.”

Analiza a dezvăluit că riscul excesiv de efecte adverse grave de interes special (EAGIS) în rândurile grupului placebo a fost de 10,1 pentru 10.000 de indivizi.

Totuși, reducerea riscului de spitalizare legată de COVID-19 în acest grup nu era decât de 2,3 pentru 10.000 de indivizi.

Aceasta înseamnă că subiecții aveau un risc de peste patru ori mai mare de a suferi un EAGIS după ce s-au vaccinat decât să fie spitalizați din cauza infectării cu COVID-19.

„Pentru a oferi o perspectivă asupra acestor rezultate, rata oficială a EAG-urilor pentru celelalte vaccinuri nu este decât de 1-2 la un milion”, arată studiul.

„Estimarea analizei din 2022, bazată pe datele testului Pfizer (1.250 EAG la un milion) depășește această referință de cel puțin 600 de ori.”

Vaccinuri precipitate

În studiul din 24 ianuarie 2024, cercetătorii au notat că siguranța produselor pe bază de ARN mesager „nu a fost niciodată evaluată” de o manieră conformă cu normele științifice pentru vaccinuri sau pentru produsele de terapie genică, care, spun ei, reprezintă „cea mai precisă clasificare”pentru aceste injecții.

„Multe descoperiri cheie din timpul testelor au fost fie raportate eronat, fie omise total de la publicare în aceste rapoarte.”

Protocoalele de securitate obișnuite pentru testele de siguranță și exigențele toxicologice au fost încălcate de FDA și de producătorii de vaccinuri.

Cum cele două teste (Pfizer și Moderna) au fost întrerupte prematur, nu a avut niciodată loc o „evaluare imparțială” a efectelor adverse grave potențiale.

„Abia după Emiterea Utilizării de Urgență au devenit evidente numeroase consecințe ale precipitării testelor, cu multe EAG-uri cardiovasculare, neurologice, reproductive, hematologice, maligne și auto-imune identificate și publicate în literatura medicală evaluată de comunitatea științifică.”

În plus, vaccinurile cu ARNm împotriva COVID-19, produse și evaluate în cadrul testelor, nu erau aceleași cu cele produse și administrate populației din lumea întreagă.

Campania mondială de vaccinare a utilizat un vaccin fabricat printr-un proces diferit, care s-a dovedit că avea „diferite grade de contaminare cu ADN”.

Cercetătorii au subliniat că numeroase decese în exces, evenimente cardiace, accidente vasculare cerebrale și alte efecte adverse grave au fost atribuite în mod greșit COVID-19 în locul vaccinurilor cu ARNm împotriva COVID-19.

Vătămările cauzate de aceste vaccinuri se suprapun deopotrivă cu Sindromul COVID-19 Post-Acut și cu maladia acută gravă COVID-19, care sfârșesc adesea prin a masca „vătămările potențial invalidante și potențial mortale”.

Studiul arată că persoanele vârstnice pot avea un risc mai mare la aceste vătămări.

Critici la adresa CDC și FDA

Comentând studiul, Mat Staver, fondator și președinte al asociației nelucrative Liberty Counsel, a declarat că în document oamenii de știință „confirmă ceea ce cercetările științifice aprofundate arată de ani de zile: că vaccinurile nu au fost niciodată sigure și eficiente”.

„FDA și CDC ar trebui să protejeze oamenii, dar au devenit cățelușul industriei farmaceutice. Această situație trebuie schimbată.”

CDC se află în prezent sub cercetare pentru că eliminat o alertă privind miocardita cauzată de vaccinarea contra COVID-19.

Miocardita reprezintă o inflamație a mușchiului cardiac numit miocard.

Un document obținut recent de The Epoch Times arată că în mai 2021 pregătise un proiect de alertă de miocardită legată de vaccinuri.

Agenția ar fi trebuit să trimită această alertă responsabililor din sănătate publică și medicilor federali, statali și locali din toată țara prin rețeaua sa de alertă sanitară.

Totuși, alerta nu a mai fost trimisă, deoarece unii responsabili s-au temut că vor părea prea „alarmiști”.