ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Așadar, Schengen. De ce n-am intrat în Schengen? Vreți răspunsul scurt? Pentru că nu merităm! Unde s-a mai văzut ca sluga să stea la masă cu boierul? Unde s-a mai văzut ca iobagul să-și ridice nasul astfel încât să ceară egalitate cu groful? Unde vă treziți, micuților? De ce sunteți frustrați? Cumva penru că sunteți proști? Îmi pare rău că trebuie s-o spun, dar asta e realitatea nudă: n-ați intrat în Schengen pentru că sunteți proști!

Schengen este numele generic pentru eșecul de țară al României. Schengen a fost cauzat de trădătorul băsescu, artizanul transformării justiției în câmp tactic și cel care și-a tranzacționat întregul mandat precum își tranzacționa marfa marinarul bișnițar.
 
Acest președinte-contrabandist care s-a folosit de dușmanii țării pentru a-și consolida mandatul său - mereu fragil - merita s-o sfârșească în fața plutonului de execuție. Doar că, securist strecurător fiind, a reușit să întoarcă de fiecare dată cărțile în favoarea sa. Schengen a fost numele eșecului său personal, eșec pe care, cu virtuozitatea ticăloasă cu care v-ați familiarizat, la proiectat către ceilalți. Mai țineți minte cum se isteriza colonelul Robert „Schengen” Turcescu că Ponta e de vină? Și la fel întreaga gloată de propagandiști nemernici. Personajele s-au schimbat, placa a rămas aceeași.

După băsescu a urmat Plăvanul, probabil cea mai nereușită cornută politică de pe mapamond. Proștii l-au votat pentru că-i neamț, iar el a promis, nu-i așa?, inclusiv că-i bagă-n Schengen. Iar pentru asta a pompat la cine-a cerut fix ceea ce-a vrut. Dacă mai țineți minte, încă de la începutul mandatului bovinul a încercat să plaseze un cod silvic fix după cerințele Schweighofer. A turnat cu medalii peste toți dobitocii trimiși pe-aici cu misiune. Sub Plăvan am devenit singura țarăă din lume care-și medaliază torționarii. Ba, mai mult, s-a ajuns ca în România să conducă în realitate obscurul grup de prostovani politici de mâna a șaptea denumit „Ambasadele”. Știu că vi se va părea o exagerare, dar dacă i-ați cunoașe pe trimișii înaltelor porți ale Occidentului ați constata că nu exagerez deloc. 

În ciuda slugărniciilor și a cedărilor de suveranitate absolut inacceptabile în orice țară cât de cât normală, România se află tot la coadă: coadă la ieșirea din țară, coadă la intrarea în țară, coadă la aeroport, coadă la orice. Știți ce-a făcut Plăvanul pentru a cerși Schengenul? A acceptat să dea în Ucraina o cotă supradimensionată de motorină, astfel încât acum rezervele strategice sunt la pământ, a trimis grâu și ulei în Franța și Germania, a răspuns prezent la orice ticăloșie de-a Occidentului. Știați că România de când e Plăvanul președinte a votat în exclusivitate DA pentru orice inițiativă propusă în Consiliul European? Știați că suntem singura țară din Europa cu un asemenea comportament slugarnic? Efectiv nicio țară nu a votat atât de mult doar da! De ce sa făcut asta? Pentru că boul de la Cotroceni n-a urmărit decât să aibă un mandat ușor, de strecurător, de turist pe banii statului. 

Aud că boul ar fi supărat că n-am intrat în Schenghen. Aiurea, e o minciună ventilată de propagandă. Îl doare fix în cur! Altfel de ce credeți că și-a scos desantul de propagandiști pentru a le spune românilor că „acum asa e, om vedea în primăvară”! Când îl văd pe îndopatul ăla de Cioroianu tronând pe la mizeria Digi 24 mă apucă tremuriciul. La fel cum mă apucă atunci când îl văd pe monstrul slinos Chireac explicând el domol cum e cu valorile europene. Și, colac peste pupăză, mai apre și idiotul de Ciucă vomitând slogane bâlbâite. Ciucă, mai ții minte când te-ai transmis europarlamentarilor să nu mai fie vocali? Deh, tu ți-ai făcut o carieră pe slugăreală!

Însă cea mai perversă formă de manipulare s-a produs în timpul discuțiilor, atunci când Antena 3 a început să ventileze că Germania n-ar vota aderarea Croației dacă Austria nu votează intrarea României. Cum ar veni, nemții ne susțin, dar nu vor „javrili dă austrieci”. Evident că pe nemți i-a drut în dos și-au votat pentru Croația. Iar ca să fie treaba treabă, s-a reactivat și limbricul olandez care-a votat împotriva noastră. Frumos! România care-ar putea include șase Olande a ajuns la mâna unui limbric de țară. Știați că Olanda este țara prin care se eludează cel mai mult fiscul autohton? Nu știați. Iaca știți și tot n-o să faceți nimic! V-ați învățat să fiți umili. 

Din păcate cea mai mare pecingine pe care-am luat-o după Unirea din 1918 a fost comportamentul iobăgesc. Știu că voi fi înjurat, dar totuși, cum de a fost posibil atunci ca Maniu - cel care susținuse în Parlamentul de la Budapesta că românii pot fi buni unguri - să ajungă om politic de primă mână în România Mare? Cum a fost posibil să ne infectăm într-un asemenea hal de molima iobăgelii? Iobagi suntem și-acum și, din păcate, unii dintre ardeleni își clamează superioritatea față de Sud prin faptul că ei au fost iobagi în timp ce-n sud se plătea tribut către turci. Poate că ar trebui să învețe Ardealul că singura dovadă de demnitate a fost dată de Oltenia care, invadată de Austria, le-a făcut ocupanților viața imposibilă până când au renunțat benevol. Nu, dragii mei, nu prin slugărnicia de care ați dat voi dovadă s-a obținut ceva. Istoria ne arată că demnitatea oltenească a fost soluția. Culmea, după Unire, o mare parte din ardeleni și-au găsit vocația în auto-realizarea lor pe tărâmul fertil al independenței. Însă au rămas mulți iobagi, iar după Revoluție nu doar că numărul lor a crescut, dar maladia slugii, răspândită peste tot în România. Din păcate, acum întreaga politică e acaparată de iobagi, de boi care cred că prin slugărnicie se va obține ceva. Uitați-vă la acest nul, la acest limax al politicii, la bâlbâitul îndesat Ciucă! El este imaginea cea mai sugestivă a boilor care-au invadat politica.   

Nu, boilor, calea nu este asta! Calea pe care trebuie s-o urmeze România este cea de independență, de curățare de toate lipitorile de pe la ambasade sau de mai știu eu de unde. V-a supărat Austria, micuților? Păi parcă deține ceva reurse concesionate de statul român! Idiotule Ciucă, de ce nu anulezi concesiunea? Știu, mai sunt doi ani, dar poți face încă de acum licitație pentru acea concesiune. Știu românii că dacă s-ar renunța la concesionarea subsolului tot gazul extras din pămânul românesc n-ar mai fi tranzacționat la preț de speculă, în beneficiul exclusiv al Austriei? Știu românii că activitatea infracțională a jigodiei Virgil Popescu a avut ca efect cotarea gazului românesc la prețurile Bursei de la Viena? Au habar românii că prețul piperat de la pompă este aproape exclusiv cauzat de concesiunea subsolului către grupul OMV? Știu, dar sunt proști! 

Ați auzit vorbindu-se despre concesiune în scandalul Schengen? Ați auzit despre chelirea pădurilor de către Schweighofer?  Nu, n-ați auzit! Ați auzi în schimb că Putin e de vină pentru Schengen. Într-adevăt, propaganda e turată la maxim. La fel ca și prostia oamenilor. De aceea persistă și întrebarea: De ce n-am intrat în Schengen? Vorba lui Moromete: De proști, bă!