ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cazul Eva Kaili a înfierbântat mințile stătute ale europenilor. Iată, un oficial de rang înalt prins asupra faptului! Doar că, după ce aburii inițiali ai cazului s-au evaporat, a început să se vadă că totul e de fapt normalitatea sub care funcționează Uniunea Europeană. 

Pare că ați uitat mult prea repede modul în care nulitatea Ursula a fost scăpată de scandalul contracelor de achiziție a vaccinurilor.
 
Totuși, era vorba de miliarde de euro care au îndatorat țările din UE. De ce n-au sărit oficialii, de ce nu s-a autosesizat vreo instituție? Care-i totuși misterul?

Ursula nu e un caz singular. Fostul șef al komisarilor UE, Jose Manuel Durao Barroso, puțea de corupție, doar că prin intermediul unei structuri în care el era mai puțin vizibil. Barosso era proprietarul din spate al celui mai mare conglomerat industrial din Peninsula Iberică, Martifer Group Portugal. Nu doar că se afla în spatele grupului portughez, dar se implica direct în managementul activitții grupului, chiar atunci când treburile sale ar fi trebuit să fie altele. Din România, grupul lui Barroso a supt sănătos, băsescu fiind un servant deosebit de umil. De aceea Barroso l-a susținut atât de transparent. Încă nu s-a găsit nicio instituție care să contorizeze sumele sustrase de fostul șef al Comisiei Europene din România. Ceea ce pot să vă spun este că, dacă cineva se va interesa despre cum s-a făcut transferul avioanelor F-16 din Portugalia în România via SUA, va avea surprize fabuloase întrucât la capătul conductei corupției se va găsi același Barroso!

De aceea nici nu e de mirare că, după ce-a părăsit funcția de komisar-șef, Barroso a îngroșat lista oficialilor plătiți gras de Goldman Sachs. Care-ar putea fi serviciile pe care le-ar fi putut oferi Barroso celor de la Goldman? Niciunul, vă spun sigur! În fapt, funcția e doar o răsplată pentru serviciile oferite până atunci.

Că UE pute a corupție nu miră pe nimeni. De fapt, corupția e mecanismul prin care funcționează întreaga mașinărie manipulată de SUA. Fără corupție nu i-ar putea avea la mână pe oficialii europeni, astfel încât de-acolo se fură cu voie de la stăpânire. De aceea, pentru a intra în UE, a fost nevoie să șpăguim în stânga și-n dreapta. Asta e tradiția.

Ce te faci însă când prostovanii Uniunii „pică pe ascultări”. Din greșeală, nulitatea Josep Borrell, acest imbecil cocoțat pe o funcție mult mai naltă decât îi permite creierul său pipernicit, a fost prins asupra faptului. Prostovanul ascunde în Seychelles cel puțin 3 milioane de dolari, virați începând cu ianuarie 2022. Probabil că-s mai mulți bani acolo. Individul e amestecat într-o schemă de corupție extremă din Spania, unde sunt puși sub acuzare mai mulți magistrați și politicieni spanioli pentru constituirea unei grupări criminale transpartinice. 

Chestiunea e extrem de sulfuroasă și orice om normal s-ar fi așteptat ca întreg cazul să explodeze în presă. De altfel, e vorba de o sumă de cinci ori mai mare decât cea presupusă a fi fost încasată de Eva Kaili. Ei bine, dacă gândiți așa, sunteți naivi. De fapt nu se suflă o vorbă, iar informația deja e cenzurată de Google și celelalte motoare de căutare(o să încerc în cursul zilei de azi să postez extrasul pe FB ca să vedeți cenzura în direct). De fapt e perfect logic ceea ce se întâmplă. 

Rămân însă întrebările. Cum în cazul Ursulei nu s-a deranjat nimeni, iar în cazul lui Borell deja s-a pus batista pe țambal, de ce nulitățile belgiene s-au pus în mișcare pentru presupusa șpagă de 600 000 EUR încasată de Eva Kaili? E ceva în neregulă. Chestiunea e însă mult mai complexă decât pare. Eva Kaili nu făcea nici mai mult nici mai puțin decât să pună în aplicare politica UE în ceea ce privește cooperarea cu Qatar. Șpăgile pe care le încasa au logica lor deoarece peste tot în lume la nivel înalt se cunoaște că trebuie să ungi pe la Înalta Poartă Europeană. Fără șpagă nu faci nimic! E de notorietate deja. Și-atunci de ce a picat Kaili?

Ei bine, a fost o schimbare de perspectivă de ultimă oră a SUA. S-a hotărât că e util ca relația UE cu Qatarul să fie dinamitată. De ce? Ca UE să nu mai aibă acces la gazul lichefiat din Qatar. E simplu ca bună ziua. UE nu mai are acces la gazele din Rusia, nici la cele din Iran și acum nici la cele din Qatar. Adică primii trei producători ai lumii. Ce altceva înseamnă asta decât că UE va fi absolut dependentă de gazul celui de-al patrulea producător al lumii, adică ... SUA. Gaz care, întâmplător, e și foarte scump. Pentru o asemena acțiune merită să îți mai sacrifici și din idioții utili. Ca să nu mai vorbim că, în acest fel, dai un semnal că întreaga ta ață a corupției e în mâinile Fratelui cel Mare de peste Ocean.

În timp ce noi urlăm că „acolo sau dincolo e corupție”, scoțându-ne ochii precum niște idioți, oficialii europeni își trag șpăgile de la noi în sfidarea celui mai elementar bun simț. După cum observați limpede, UE pute de corupție și e așa deoarece o construcție care are corupția în fundațiile sale. Cei care au impresia că „se va ajunge să se plătească pentru faptele de corupție” sunt în realitate niște proști. Nu-i vorba de vreo plată în niciun scenariu ci doar de răfuieli sau sacrificii. Atât. Băgați bine la cap asta!

Trenduri Economice

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews