ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Din datele sosite de pe teren, pare că rușii urmează să deschidă cel de-al treilea front, de data aceasta direct asupra Kievului.
 
De asemenea, surse apropiate situației vorbesc despre iminența unui atac asupra Volinului, o regiune nord-vestică a Ucrainei, strategică din punct de vedere al comunicației cu Vestul.
 
În ceea ce privește soldații concentrați, aceștia, în cea mai mare parte, nu merg pe front. Serviciile de dezinformare ucrainene prezintă tot soiul de clipuri cu soldați ruși capturați și făcând parte dintre proaspeții concentrați. Sunt minciuni. În cea mai mare parte, soldații concentrați acum vor lua locul trupelor care sunt mutate pe front. 

Conform mișcărilor de trupe evidențiate de sateliți, rezultă că peste 30 000 de soldați din zona central-asiatică sunt mutați în Belarus de unde se va deschide frontul asupra Kiev-ului. Încă 20 000 de soldați au fost transferați de la granița cu China. În aceeași operațiune au fost aduse 600 de tancuri și peste 1200 de blindate tot din Asia. 
 
Peste 100 000 de soldai din Belgorod, Kursk și Rostov vor intra teritoriile proaspăt integrate în Federația Rusă. Ideea e simplă: întrucât noile teritorii sunt adăugate Rusiei, mutarea armatei acolo este o chestiune legitimă și soldații existenți nu mai sunt parte a Operațiunii Speciale, ci forțe care apără teritoriul național. Astfel, în contul Operațiunii Speciale vor fi adăugați doar cei care vor asigura ofensiva și cei din proaspătul front al Kievului. 

Singura chestiune dubioasă ține de timing. Dacă Rusia va hotărî să deschidă acum frontul Kievului, va beneficia de o vreme absolut nefavorabilă. Solul de la granița Belarusului cu Ucraina are o particularitate specifică, întrucât în timpul sezoanelor ploioase se transformă într-o mocirlă imposibil de trecut chiar și de către vehiculele cu șenile. Ar fi o eroare teribilă să vedem din nou convoaie de blindate pe străzi, convoaie care pot fi oricând oprite prin bombardarea capetelor. 

E interesant de văzut timingul ales. Cel mai probabil, de data aceasta, atacul va fi precedat de o serie de bombardamente asupra infrastructurii strategice a Ucrainei. În mod normal, situația de acolo nu va putea fi rezolvată decât prin anihilarea întregii grupări mafiote care a capturat țara. De asemenea, atacul terorist din Marea Baltică obliga Moscova să obțină controlul absolut asupra conductei ucrainene care transportă gazul dinspre Rusia spre Vest. 

De acest contraatac depinde soarta a ceea ce va urma. Dacă Moscova va acționa chirurgical, e posibil să mai existe o șansă prin restrângerea teritorială a Ucrainei la zona din jurul Kievului și construirea de republici autonome în rest, dublată de cedările teritoriale ale zonelor care nu le aparțin. Altfel, întreaga nebunie se va transforma într-o ecuație a cărei rezolvare va elimina omul de pe suprafața pământului.