ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Iată că nici nu s-au terminat de numărat voturile alegerilor intermediare, că a și început să se vadă transparent miza acestora, anume eliminarea lui Trump. Fără doar și poate, asistăm la o monstruoasă alianță între statul subteran american și o parte importantă a Partidului Republican.

Începutul atacului l-a dat Rupert Murdoch, chiar înainte de terminarea alegerilor. De altfel, imperiul media al lui Murdoch nu i-a susținut pe candidații lui Trump, arătându-și susținerea pe față doar pentru Ron DeSantis, guvernatorul republican care s-a remarcat în timpul pandemiei. Mai menționez aici că Rupert Murdoch este cel mai mare finanțator la Partidului Republican, iar faultul tehnic de dinainte de finalizarea alegerilor ar trebui să ne dea de gândit.

Însă Murdoch nu e singurul. Imediat după alegeri a ieșit la mezat și cel de-al doilea finanțator al Partidului Republican, Ken Griffin, care, într-o ieșire publică, l-a numit pe Trump „three-time looser”. Iar după ieșirea lui Griffin a ieșit la mezat și CEO-ul Blackstone, Stephen Schwarzman care a afirmat că nu-l va finanța pe Trump. 

Acum vine partea cu adevărat frumoasă. Exceptându-l pe Murdoch, care l-a sprijinit mediatic pe Trump, ceilalți doi donatori nu i-au dat bani fostului președinte(Schwarzman a început donațiile după ce Trump a fost ales, se înțelege de ce!). Chiar și Murdoch l-a sprijinit mai mult marginal deoarece imperiul său media nu prea avea ce face deoarece și-ar fi pierdut audiența. Este însă ciudat cum ies la atac acum, după ce au complotat cu statul subteran astfel încât rezultatele de la actualele alegeri să nu reflecte realitatea din teren. Înainte de a trece mai departe, vă voi mai spune că grupul celor trei este cunoscut ca „ramura israeliană” a Partidului Republican. Iar comportamentul e de-a dreptul ciudat în condițiile în care nu cred că a existat vreun președinte american care să fi forțat mai mult în favoarea statului Israel.

Mulți văd în actualul atac sfârșitul politic al lui Trump. Însă, pe moment, am îndoieli serioase. Chestia care-i încurcă - și care i-a încurcat și în trecut - e dată de faptul că Trump reușește să adune sume serioase de bani de la donatori mărunți, adică de la baza partidului, dintre alegătorii tradiționali. Cu alte cuvinte, Trump nu are doar banii necesari, ci și votanții! Ceea ce speră hienele finanțatoare este să obțină un abandon tehnic al lui Trump, astfel încât să poată defila cu Ron DeSantis, dar să aibă și susținerea votanților tradiționali.

Așa cum am mai spus, Trump este primul candidat din istorie care are forța de a candida de unul singur, ca independent. Într-adevăr, e o muncă infernală, iar posibilitatea de a ieși președinte e extrem de redusă. Însă, fără doar și poate, Trump are nebunia necesară demarării unei asemenea aventuri. Iar alegătorii săi, cu siguranță că-i vor sta aproape. Și, chiar dacă Trump nu va ieși președinte, mișcarea MAGA cu siguranță că are capacitatea de a fonda o nouă forță politică la nivel național, ceea ce ar fi o lovitură teribilă pentru mult prea corupta societate americană.  

Desigur, eu vorbesc despre o desfășurare normală a evenimentelor. Ceea ce ar trebui să înțelegeți este că, la momentul actual, frustrarea printre votanțăă republicani - arippa Trump - este extremă. Sunt conștienți că alegerile au fost din nou furate, iar asta poate exploda oricând. Probabil de aceea sunt atât de disperați democrații să confiște cât mai repede armele oamenilor. Însă toată lumea e conștientă că nu au cum să facă asta, în timp ce setupul de acolo rămâne la fel de exploziv.